Je kan mij adopteren

Mijn naam is Snowy

Ik ben een hele lieve bange poeperd die echt wel een heel fijn gouden mandje verdient. Mijn voorkeur gaat wel sterk uit naar iemand die lekker veel thuis is! Gezellig, lijkt me dat.
Angstig Lief Rustig Terughoudend Voorzichtig

Snowy 's paspoort

Ras Kruising groot
Geboortejaar 2013
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 43417
Adoptiekosten 225.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn eigenaar kon eigenlijk niet meer de aandacht geven die nodig is, waardoor ik wel 14 uur alleen thuis was. Ik heb even in een pleeggezin gezeten en daar was ik best op mijn plekkie hoor, alleen als ik alleen thuis moest blijven, ging ik nogal dwarsen. Daarom ben ik terug naar DOA gebracht.

Soort baasje

Ik heb een baas nodig die mij structuur, regelmaat en daardoor een overzichtelijk leven kan bieden. Iemand die mij steun geeft en helpt om zelfstandig de wereld aan te kunnen. Het lijkt me echt heel fijn om samen te wandelen en de wereld opnieuw te ontdekken op een positieve manier. Medelijden heb ik niet nodig, begeleiding wel!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja

Met honden samenwonen : Ja Bij mijn vorige eigenaar heb ik niet samengewoond met andere honden. Hier bij de DOA heb ik een paar honden leren kennen waar ik wel mee op het speelveld wil staan. Ik hou niet van honden die naar me blaffen. Geef mij maar een sociale, vrolijke hond. Als we een leuke match hebben, dan lijkt het me echt super gezellig. Het is dan wel een must dat de andere hond geen probleem heeft met het alleen thuis blijven.

Met katten samenwonen : Ja

Met katten samenwonen : Ja Bij mijn vorige eigenaar woonde ik samen met een kat en dat was mijn beste maatje. Misschien kunnen we wel weer samen geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar. Hier bij DOA heb ik weinig aandacht voor de katten die ik niet ken en gedraag ik me rustig en voorbeeldig.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben geen kinderen gewend en ik vind het echt heel eng als kinderen heel druk zijn en schreeuwen. Ik kan daarom niet geplaatst worden bij jonge kinderen, want dan ben ik bang en wil ik er alleen maar vandoor. Ik kan wel geplaatst worden bij oudere kinderen vanaf 14 jaar. Het moeten dan wel kinderen zijn die rustig zijn in mijn gezelschap, me met rust kunnen laten als het nodig is en snappen hoe ze met me om moeten gaan en dit ook kunnen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Bij mijn vorige eigenaar was ik zo lang alleen thuis dat ik weleens in huis heb gepoept en geplast. Een paar uurtjes alleen zijn moet ik leren in een nieuwe woonomgeving en situatie. Dat zal ook wel wat tijd gaan kosten, want het moet natuurlijk wel weer opgebouwd en goed aangeleerd worden. Nu loop ik nog liever met je mee om in je buurt te zijn, dan kan ik ook steun bij je zoeken als ik bang word. Ik heb even in een pleeggezin gezeten en daar kon ik eerst ook wel goed alleen thuisblijven, maar tegenwoordig vond ik dat echt heeeul stom. Dan ging ik blaffen en zelfs een beetje dingen kapot maken. Ja, ik weet het, het is heel stout, maarja ik moest toch kenbaar maken dat ik het niet zag zitten. DOA kan hier wel bij begeleiden, maar het liefst wil ik bij iemand wonen die veel thuis is, maar als ik altijd mee mag, dan is dat ook zeker een optie.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Buiten kan ik schrikken van onverwachte situaties of harde geluiden. Ik loop dan ook niet helemaal op mijn gemak maar ben alert en klaar om er vandoor te gaan. Een woonomgeving waar ik niet steeds geconfronteerd wordt met dingen die ik eng vind zou het echt een stuk makkelijker maken. Verkeer waar ik aan gewend ben, is geen probleem.

Buiten sociaal met honden : Ja

Buiten sociaal met honden : Ja Aan de lijn kon ik bij mijn vorige eigenaar wel eens blaffen naar andere honden als ik het eng vond en niet weg kon. En ook hier bij de DOA loop ik heel snel door als er naar me wordt geblaft. Bij rustige, onbekende honden neem ik ook even de tijd voor ik al snuffelend kennis kom maken. Honden die ik al ken begroet ik blij en vriendelijk.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen en trek eigenlijk alleen aan de lijn als ik iets eng vind en snel weg wil. Ik werd altijd uitgelaten met een tuig en flexi lijn. Ik maak niet heel veel contact met mijn begeleider tijdens het lopen want daar ben ik te onrustig voor. Ik word ook snel afgeleid als ik ergens van schrik.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Bij de vorige eigenaar heb ik losgelopen en kwam dan ook weer terug, waarvoor ik een snoepje kreeg. In een nieuwe woonomgeving en bij een nieuwe eigenaar zal ik eerst moeten wennen voordat ik los kan lopen. Ook moet er rekening gehouden worden met mijn angsten.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Er zijn geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben erg bang en dat beinvloed mijn gedrag in allerlei situaties. Ik ben mijn vertrouwen ook wel een beetje kwijt geraakt door negatieve ervaringen met mensen. Ik ben geslagen terwijl ik heel bang was en in mijn angst heb ik toen gebeten. Ik heb begeleiding en heel veel positieve ervaringen nodig om mijn vertrouwen weer op te bouwen, maar ondanks deze ervaringen ben ik heel lief en geloof ik nog steeds in het goeie van mensen.

Adopteer of steun Snowy

Adopteer Snowy

Denk jij dat Snowy en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden