Je kan mij adopteren

Mijn naam is Akela

Ik ben een drukke meid die nog veel begeleiding nodig heeft. Ik ben dol op mjn eigen mensen en wil heeeul graag trainen! Ik ben dan wel een kruising Labrador, maar vergis je niet hoor. Ik ben helaas toch ietsiepietsie anders.
Aanhankelijk Enthousiast Lief Onzeker Voorzichtig

Akela's paspoort

Ras Kruising Labrador
Geboortejaar 2016
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 55
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 39096
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben gevonden op straat en mijn vorige baas heeft geen contact met DOA opgenomen om mij op te halen. Ze zeggen hier dat ik dan een betere baas verdien!

Soort baasje

Ik zoek rustige consequente mensen die met mij willen gaan wandelen en werken. Mensen die de tijd hebben om mij te begeleiden, te trainen en ook mensen die hun omgeving kunnen sturen zodat niet iedereen mij om mijn nek springen omdat ze mij wel leuk vinden. Mensen die het leuk vinden om met mij dingen te gaan doen en niet alleen maar in het park een rondje wil lopen en dan lekker te kletsen met allerlei mensen. Als we lopen zijn we samen bezig. Mensen die begrijpen dat als ik iets heb dat niet wil delen, en dat ze mij dus of laten of dat ze mij gaan leren wat ik wel hoor te doen. Mensen die niet de strijd aan gaan om iets af te pakken. Ik ben altijd bereid om iets te leren, maar ook om iets te verdedigen als ik iets belangrijk vndt. En ik heb iever een leuke verstandhouding dan dat er strijd is of onzekerheid. DOA kan hier bij helpen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik wil liever alleen met jullie wonen, lekker de aandacht voor mij alleen. En aangezien ik echt geen behoefte heb aan andere honden laat die ook als visite maar lekker buiten.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Aangezien ik alles bescherm tegen andere dieren is het niet mogelijk om katten in huis te hebben.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen In verband met mijn bescherming van speeltjes en lekkere dingen wil ik niet bij kinderen wonen als ze onder de 17 jaar zijn. Zij zullen mij ook moeten begrijpen. Als er jonge kinderen op visite komen zal ik erg gaan stuiteren van opwinding (loop of spring ze gewoon omver) en ik vind het spannend. Mochten ze komen, leer mij dan lekker in mijn bench te gaan liggen in alle rust.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik weet niet of ik dit geleerd heb, ik zal eerst moeten wennen en pas na enkele weken kunnen we samen gaan oefenen. Wel graag stap voor stap want ik vind het wel spannend.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik wil liever wonen in een rustige wijk zonder al te veel katten en andere honden. Ook schoolgebouwen hoeven van mij niet zo. Al die drukke kinderen dan ga ik helemaal uit mijn dak door de jolige geluiden.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Ik zal niet naar ze uitvallen, maark heb geen behoefte om ze te begroeten of met ze te spelen. Als zij dat wel willen hebben ze lekker pech! Ik wil alleen spelen met mijn baassie

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan netjes meelopen, soms trek ik nog wel als het spannend is of als ik iets lekkers ruik. Dus jullie moeten mij even helpen hierbij. Een ruk aan de lijn hoef je dan echt niet te geven, stil staan en wachten tot ik weer bij je ben is voldoende.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Op dit oment kan ik echt niet loslopen, ik ga dan echt mijn eigen gang en terug komen doe ik dan even niet. Aangezien men verwacht dat als ik losloop met andere honden wil spelen wil ik liever aangelijnd samen met jou dingen doen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik bescherm soms mijn speelgoed, daarom is een speeltje iets van jou, berg je het op en dan gaan we soms samen spelen tot je het weer opruimt. Niet laten slingeren hoor, ik hef het niet altijd te verdedigen maar het kan voorkomen. Ook kan ik mijn voer (als het heel erg lekker is), knaagwerk, kong of eetbare dingen buiten de ik vind beschermen. Ik laat mij dit niet afpakken. Wel kan ik nog leren dat je het afruilt als jij mij de tijd geeft en met mij traint. De beloning moet dan wel heel lekker zijn. Het is daarom ook een goed idee als je mij leert dat ik in een bench mag slapen. Als ik dan een lekker botje heb, dan kan ik die ongestoord in mijn bench op peuzelen!

Adopteer of steun Akela

Adopteer Akela

Denk jij dat Akela en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden