Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Zorro

Ik ben een lieve, oude meneer die opzoek is naar een warm mandje en goed gezelschap! Ik heb natuurlijk al een respectabele leeftijd, maar ben echt geen doetje hoor! Pensioen is niet mijn ding. Ik noem het eerder pre-pensioen :)
Aanhankelijk Lief Onzeker Rustig Vriendelijk

Zorro's paspoort

Ras Kruising klein
Geboortejaar 2006
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 25
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 43032
Adoptiekosten 150,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Het is een beetje een sneu verhaal. Vanaf pup ben ik altijd al samen met mijn baas geweest, maar helaas ging het niet zo best meer met hem. Hij werd dement en kon niet meer voor mij zorgen.

Soort baasje

Ik zoek een baasje die veel tijd met mij door wil brengen, zodat we samen kunnen zijn om te wandelen of om te chillen op de bank. Ik vraag niet veel op mijn oude dag. Eigenlijk ben ik al blij als ik weer een nieuwe baas heb om bij te wonen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik sta hier op het speelveld met andere kleine honden en dat gaat goed. Bij de vorige eigenaar ben ik altijd de enige hond geweest. Vanwege mijn leeftijd kan ik niet bij alle honden worden geplaatst. Uiteraard moeten we wel een leuke klik hebben!

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Bij DOA hebben we even een bezoekje gebracht aan de katten en dan grom, fixeer en verstaar ik, en ben ik klaar om er achteraan te gaan. Ik denk dat ik dus toch beter niet bij katten geplaatst kan worden.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben niet echt kinderen gewend en volgens mijn vorige eigenaar, heb ik een trauma opgelopen toen ze op mijn pootje zijn gaan staan. Dan kon ik ook nog wel eens happen. Ik zal je vertellen dat ik kinderen ook best spannend vind. Ik kan soms naar ze blaffen en met mijn poten slaan. Bij grotere kinderen vanaf 10 jaar, die rustig met mij omgaan, kan ik wel geplaatst worden, maar niet bij drukke, lawaaierige kleine kinderen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik werd weleens alleen gelaten, maar maximaal 4 uur. Ik kon dan best wel blaffen. Volgens mijn vorige eigenaar werd dat de laatste tijd minder. Ik kon daar ook wel janken en blaffen en hem volgen. Eigenlijk blijf ik dus liever in je buurt, want dan voel ik me veel beter. Ik zal moeten leren om zonder te blaffen en piepen alleen thuis te kunnen blijven. Dit moet heel langzaam opgebouwd worden en zal wel wat tijd gaan kosten.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik ben kalm en niet schrikkerig voor onbekende voorwerpen of harde geluiden. Ook verkeer ben ik gewend en reageer ik niet op. Eigenlijk kan ik dus overal geplaatst worden. Vanwege mijn leeftijd zijn hoge trappen niet handig. Een paar treden kan ik wel op. Natuurlijk kan je mij ook gewoon optillen als je een beetje spierballen hebt!

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Als ik mijn vrienden zie, dan wil ik ze gezellig gedag zeggen, maar als andere honden naar mij blaffen dan kijk ik gewoon de andere kant op. Ik wil graag even kennismaken, maar ben niet overmatig geinteresseerd.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik loop rustig mee, maar kan ook best trekken. Dus een beetje training op dat gebied zal niet verkeerd wezen!

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Bij mijn vorige eigenaar kon ik los lopen en kwam ik ook weer terug als ik werd geroepen. Natuurlijk moet ik eerst wennen als ik een nieuwe eigenaar krijg en op een andere plek ga wonen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Mijn hartje dus. Ik krijg daar pilletjes voor en voel mij echt top! Natuurlijk kan ik geen kilometers meer lopen, maar zo een minuutje of 20 vind ik heerlijk!

Aandachtspunten gedrag

Naja kijk, als ik jou biefstuk van je bord jat, dan word jij ook boos toch? Ik moet dus wel leren dat je het niet afpakt. Ohja en het alleen thuis blijven is ook een aandachtspunt. Ik ben ook al wat ouder he, dus dan word je toch wat onzekerder.

Adopteer of steun Zorro

Adopteer Zorro

Denk jij dat Zorro en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden