Je kan mij adopteren

Mijn naam is Richie

Hoi ik ben Richierich! Een mooie ridge dame met een minder mooi verleden. Ik zat in een grote schuur en heb verder weinig andere dingen meegemaakt. Ik ben daarom een voorzichtig type die even de kat uit de boom moet kijken.
Aanhankelijk Lief Onzeker Terughoudend Voorzichtig

Richie's paspoort

Ras Rhodesian Ridgeback
Geboortejaar 2015
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 39054
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baas zorgde niet goed voor mij en vele anderen... Hoogstwaarschijnlijk ben ik ook nog nooit echt in een normaal huishouden geweest. Gelukkig ben ik naar DOA gebracht en mag ik opzoek naar mijn perfecte nieuwe huishouden!

Soort baasje

Ik zoek een baasje die mij wilt laten wennen aan alle prikkels in de wijde wereld. Lekker in een rustig tempo en samen veel op pad. Ik heb bijvoorbeeld geen idee hoe een tennisbal of flostouw werkt, maar dit kan ik uiteraard nog leren.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik ben niet zo gek op andere honden. Ik doe liever lekker mijn eigen ding. Ze hebben hier wel geprobeerd om een maatje voor mij te vinden, maar als ze wat opdingerig worden, dan snauw ik ze gauw af!

Met katten samenwonen : Ja, aanleren

Met katten samenwonen : Ja, aanleren Ik probeerde hier in de opvang de andere kant op de kijken wanneer er katten in de buurt waren. Ik ben het duidelijk niet gewend, maar wie weet wat we met de juiste begeleiding kunnen bereiken.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben groot en ben weinig gewend dus ik heb mensen om mij heen nodig die mij een beetje op weg kunnen helpen. Kleine kinderen in huis lijkt mij daarom wat te druk en lastig te overzien.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Je kan er dus wel vanuit gaan dat ik gezien mijn verleden weinig geleerd heb. Ik ben altijd met andere honden in de buurt geweest, dus nooit echt alleen. Ik zal dit moeten leren en dat moet heel rustig opgebouwd worden.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk De drukke stad gaat hem voor mij niet worden. Veel onvoorspelbare prikkels en ik heb liever rust, ritme en regelmaat.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Ik wil hier bij DOA niet echt met andere honden zijn. Ik zal geen knokpartijtje aangaan, maar ik laat wel merken dat ik niet echt van soortgenoten gediend ben met een grommetje of een lip die ik op trek. Ik zoek een baasje die dit begrijpt en mij niet aan elke hond wil voorstellen die wij gaan tegenkomen.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Aanlijnen vind ik nog spannend, maar lopen heb ik inmiddels wel door dat het wel leuk is. Soms loop ik wat zwierderig heen en weer en vergeet soms dat ik nog iemand aan de andere kant van de riem heb. Verkeer kan ik wel negeren, maar ik schrik wel van geluiden die onverwachts zijn.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Zoals ik zei ben ik voorzichtig en heb ik echt veel tijd nodig. Wanneer ik gesetteld ben en mijn baasje goed vertrouw, dan durf ik vast wel los te lopen. Ik neem aan dat we dan uiteraard wel in een mooi, groot omheind, losloop gebied zijn!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Kijk, ik zal gewoon alles echt nog moeten leren. Van de basiscommando's tot huisregels. Van de stofzuiger tot aan de TV!

Adopteer of steun Richie

Adopteer Richie

Denk jij dat Richie en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden