Je kan mij adopteren

Mijn naam is Adele

Hoi allemaal, ik ben Adele. Ik kan dan wel niet zingen, maar ik ben wel een dijk van een knuffelkont. Ik ben een voorzichtige dame die even tijd nodig heeft om te wennen.
Aanhankelijk Actief Onzeker Voorzichtig Vriendelijk

Adele's paspoort

Ras Rhodesian Ridgeback
Geboortejaar 2013
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 65
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 39053
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik kom uit een situatie met weinig prikkels en die absoluur niet rooskleurig was. Daarom vind ik het soms lastig om bij de les te blijven. Ik raak dan afgeleid, snuffel een beetje rond en weet dan even niet meer hoe ik heet. Heb je mij eenmaal binnen, dan kom ik bij je zitten en wil ik heerlijk met je knuffelen. Ik woonde samen een boel andere honden in een schuur. Ik heb helaas weinig meegekregen hoe de wereld in elkaar steekt.

Soort baasje

Ik zoek een baasje die tijd in mij wil investeren. Een hondenschool klinkt leuk, maar even op zijn tijd. Eerst maar eens bijkomen. Loslopen is ook nog niet aan de orde en ik wil graag leren hoe je met een balletje moet spelen. Ben jij mijn nieuwe, stabiele en for ever baasje?

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik ben gewend om tussen de honden te leven, maar dat wil niet zeggen dat ik automatisch elke hond maar leuk vind. Als er een leuke hond met mij wil matchen, dan wil ik zeker op date! Het lijkt mij heerlijk om met een andere hond te wandelen waardoor ik nog wat zekerder kan worden!

Met katten samenwonen : Ja, aanleren

Met katten samenwonen : Ja, aanleren Met katten weet ik niet zo goed wat ik moet. Ik kon hier bij DOA vanachter glas even kort kijken, dan keek ik weer weg. Ook een kat die wegrende leek mij op het eerste gezicht niet zoveel te doen. Wie weet met een kat die honden gewend is, maar begeleiding heb ik hierin zeker nodig!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kinderen ken ik eigenlijk niet. Hier bij DOA lieten ze mij een pop zien en eigenlijk wilde ik daar niet zoveel mee te maken hebben. Ook ben ik gezien mijn ras best groot en kan ik een klein kindje zo omver lopen. Dus iets oudere kinders vanaf een jaar of 13/14 lijkt me beter!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Het is onbekend of ik ooit geleerd heb om alleen te zijn. Vandaar dat het best gestart kan worden met dezelfde training als die pups krijgen. Heel kort opbouwen. Zo is de kans op succes het grootst. We willen beide natuurlijk niet dat ik verlatingsangst ga krijgen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Omdat ik soms niet zo goed meer weet, hoe ik heet omdat er zoveel prikkels om mij heen zijn, denk ik dat ik het lekkerder vind als ik in een rustige omgeving kan wonen. Dan kan ik de informatie allemaal even rustig laten bezinken.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief De ene hond op straat trek ik naar toe, die vind ik dan bere interessant. De volgende hond die ik tijdens een wandeling tegenkom, kan ik vervolgens straal negeren.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren In mijn vorige situatie heb ik niet echt geleerd om aan de riem te lopen. Ik trek een beetje van links naar rechts en kan dan ineens weer een aantal meter keurig meelopen. Het lijkt wel alsof ik soms vergeet dat er iemand aan de andere kant van de riem zit!

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Als ik eenmaal ergens gesetteld ben en weer weet hoe ik heet, dan kan er geoefend gaan worden met loslopen. Ik vind de omgeving best wel spannend, dus mijn toekomstige baasje moet niet te snel met mij van stapel lopen. Beter is denk ik om mij lekker aan een lange lijn te houden.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik vind zelf niet dat ik gedragsproblemen heb, maar ik denk wel dat ik het fijn vind als mijn toekomstige baasje met mij een tempo loopt door het leven wat ik prettig vind. Ik moet nog veel dingen leren en heb nog een hele wereld te ontdekken.

Adopteer of steun Adele

Adopteer Adele

Denk jij dat Adele en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden