Je kan mij adopteren

Mijn naam is Annabel

Ik ben een hele lieve, (beetje) bange poeperd die graag eerst de kat even uit de boom kijkt voordat ik je in mijn hartje sluit!
Druk Druktemaker Lief Onzeker Terughoudend

Annabel's paspoort

Ras Micro Bully
Geboortejaar 2018
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 35
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 38726
Adoptiekosten 225.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn baasje is helaas overleden, maar gelukkig hebben ze mij in de woning gevonden en meegenomen naar de DOA. Eerst moest ik hier even een tijdje blijven, maar nu helemaal ready to go!

Soort baasje

Ik zoek een baasje die me gaat leren dat ik niet bang hoef te zijn voor alles en iedereen en die me beloont, als ik over mijn angsten heen stap en op onderzoek uit ga. Iemand die geduld met me heeft, lief voor me is en me op mijn eigen tempo kennis laat maken met mensen en dingen die ik nu nog spannend vind. Als jij dat bent, kom je me dan snel halen? Ohja, hondenschool = Top idee!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Bij mijn vorige baas was ik de enige hond thuis. Hier bij de DOA sta ik op het speelveld met voornamelijk jongens en dat zijn dan ook meestal wat grotere typjes. Ik ben niet heel groot en ik kan wel snel onder de indruk zijn, dus ik ben een betere match met middelgrote, kalme honden. Als we eenmaal spelen, dan speel ik wel lekker ruig hoor!

Met katten samenwonen : Ja, aanleren

Met katten samenwonen : Ja, aanleren Tijdens de test was ik heel rustig toen ik de katten zag lopen. Ik liep rustig weg en vond het niet erg interessant. Natuurlijk moet ik wel leren hoe ik met een kat als huisgenoot om moet gaan, als mijn nieuwe baas een kat heeft. Het zou dus misschien wel een optie wezen!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik had al verteld dat ik nogal bangig ben, dus dat ben ik ook als er wordt gerend of geschreeuwd. Hele kleine kinderen vind ik te spannend, maar kinderen vanaf 10 jaar, die rustig met me om kunnen gaan, zie ik wel zitten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen In een nieuwe omgeving moet ik sowieso weer leren om alleen te kunnen zijn. Het is niet bekend of ik in mijn vorige woonsituatie alleen kon zijn. Dus opbouwen op mijn tempo en dan stapje voor stapje opbouwen. Dan zal ik uiteindelijk echt wel eventjes alleen thuis kunnen blijven hoor!

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik zou het fijn vinden als ik in een rustige woonomgeving kan wonen. Ik schrik enorm van harde geluiden of rare dingen zoals zo'n trek koffer als ik die moet passeren. Aan verkeer ben ik wel gewend, dat is geen probleem.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik vind andere honden best leuk, mits het past bij mijn formaat. Grote honden vind ik spannend en dan kan ik ook bang zijn. Dan loop ik liever even een stukje om. Ik spreek de hondentaal best goed en ben ook beleefd naar andere honden. En als we spelen, dam ben ik soms een lekkere ruige bulldozer!

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik moet nog leren hoe ik goed mee kan lopen. Ik zigzag nu door de straat, dus dan moet je oppassen dat je niet over me valt. En ik trek aan de lijn, maar ik reageer wel als je me roept en kom dan snel naar je toe. Prima om te trainen dus!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Buiten vind ik het te spannend om los te lopen, dan is de kans dat ik er van schrik vandoor ga nog te groot. Beter lijkt het mij als ik aan een langere lijn kan lopen!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Alleen mijn huidje dus. Als ik ander voer krijg, dan krijg ik ontzettende jeuk, vallen mijn haartjes uit en krijg ik allemaal rode vlekken.

Aandachtspunten gedrag

Agnstigheid is een aandachtspuntje, maar als ik je eenmaal in mijn hart heb gesloten, dan volg ik je op de voet!

Adopteer of steun Annabel

Adopteer Annabel

Denk jij dat Annabel en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden