Je kan mij adopteren

Mijn naam is Bertus

Ik ben een dukke jongen die graag aandacht krijgt en helemaal gek is van knuffelen. Naast al dat lekkere knuffelen ben ik absoluut niet vies van een heerlijke wandeling!
Aanhankelijk Actief Druk Enthousiast Leergierig Lief

Bertus's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 45
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 38707
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben bij DOA beland omdat mijn baasjes gingen emigreren. Helaas kon ik niet met ze mee verhuizen.

Soort baasje

Ik zoek een ervaren baas, iemand die rustig en conseqent is. Het zou fijn zijn als iemand mij wil gaan trainen zodat ik leer luisteren. Ik ken het commando "zit, af en poot", maar nog niet bij iedereen. Ik wil niet alleen wandelen of rennen, maar ook dingen waar ik mijn kop bij moet gebruiken anders wordt het allemaal zo saai. Mijn nieuwe baas zal veel tijd moeten hebben om mij te laten wennen aan mijn nieuwe huis en haard en uiteraard kunnen we die tijd goed gebruiken om leuke dingen met elkaar te doen!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik vind sommige teefjes wel leuk, maar andere reuen niet zo.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik heb ze hier gezien en toen ging ik grommen en blaffen. Volgens mijn vorige baasje jaag ik op ze.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kleine kinderen zijn spannend en dan misschien door de drukte, dat ik ze dan omgooi en met mijn poten in het gezicht sla. Oudere kinderen vanaf een jaar of 15 kan wel, maar zij kunnen mij niet uitlaten tot ik echt goed geleerd heb hoe ik mij moet gedragen buiten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb geleerd om even alleen te zijn, maar ik zal eerst de tijd moeten krijgen om te wennen. Mijn vorige baas had een bench voor mij, maar hij heeft vergeten te zeggen of ik nu in de bench zat bij het alleen blijven of alleen bij het slapen.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik heb niet zoveel problemen buiten. Zo negeer ik verkeer, maar voorbijgangers kan ik dan weer heel moeilijk negeren hihihihi. Het is het moeilijkste als ze naar mij kijken of tegen mij praten! Dan spring ik het liefst tegen ze op. Dat is natuurlijk niet zo netjes van mij.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik kan netjes reageren op andere teven, hier heb ik ook een gezellige vriendin. Op reuen reageer ik soms wat minder goed, maar dat kan ook aan hen liggen. Op sommige andere reuen reageer ik wel vriendeljk hoor, maar als ik dan weer poepie druk ben, dan vinden zij dat vaak niet zo gezellig.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik loop gewoon sneller dan de meeste mensen en daarom trek ik. Als je mijn tempo loopt, dan trek ik niet. Ik kan nog wel leren mij iets aan te passen als je mij helpt en consequent hier in bent. Terug trekken werkt niet, stoppen met lopen als ik trek werkt wel.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Ik moet eerst leren luisteren en dat doe ik op dit moment nog niet zo goed. Ik heb veel training nodig en ook begeleiding bij het ontmoeten en het negeren van andere honden. Ik hoef niet zo nodig elke hond te begroeten en helemaal niet als ik druk heel druk doe. Dan gaat het meestal fout, neem mij maar gewoon mee met een bocht om de andere hond heen en dan gaan we samen wandelen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb geen medische aandoeningen.

Aandachtspunten gedrag

Ik kan een erg opgewonden standje zijn en dan heb ik moeite om met andere honden om te gaan en ook om rustig op mensen te reageren. Ik spring dan hard en hoog. Wees niet boos, maar leer mij aan dat rustog zijn beter is.

Adopteer of steun Bertus

Adopteer Bertus

Denk jij dat Bertus en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden