Je kan mij adopteren

Mijn naam is Bertus

Ik ben een dukke jongen die graag aandacht krijgt en helemaal gek is van knuffelen. Naast al dat lekkere knuffelen ben ik absoluut niet vies van een heerlijke wandeling!
Aanhankelijk Actief Druk Enthousiast Leergierig Lief

Bertus's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 45
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 38707
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Reden opname

Ik ben bij DOA beland omdat mijn baasjes gingen emigreren en ik helaas niet mee kon.

Soort baasje

Ik zoek een ervaren baas, iemand die rustig en conseqent is. Iemand die mij wilt gaan trainen zodat ik leer luisteren, ik ken het commando "zit, af en poot" ,maar nog niet bij iedereen. Iemand die samen met mij leuk dingen wilt gaan doen. Niet alleen wandelen of rennen, maar ook dingen waar ik mijn kop bij moet gebruiken, anders is het allemaal zo saai. Iemand die de tijd heeft om mij te laten wennen en die de tijd heeft om leuke dingen met mij te doen. Die mij gaat helpen mij rustiger te worden, beter ga reageren op andere honden ook als ik opgewonden ben, want dan ben ik alleen maar aan het gillen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik vind sommige teefjes wel leuk, maar andere reuen niet zo.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik heb ze hier gezien en toen moest ik grommen en blaffen. volgens mijn vorige baasje ga ik achter ze aan.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kleine kinderen zijn spannend en dan misschien door de drukte, dat ik ze dan omgooi en met mijn poten in het gezicht sla. Oudere kinderen vanaf een jaar of 15 kan wel, maar zij kunnen mij niet uitlaten tot ik echt goed geleerd heb hoe ik mij moet gedragen buiten.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb geleerd om even alleen te zijn, maar ik zal eerst de tijd moeten krijgen om te wennen. Mijn vorige baas had een bench voor mij, maar hij heeft vergeten te zeggen of ik nu in de bench zat bij het alleen blijven of alleen bij het slapen.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik heb niet zoveel problemen buiten, ik kan verkeer negeren. Voorbijgangers vind ik moeilijker te negeren, helemaal als ze mij aan kijken en wil ik opspringen om aandacht, maar dit is niet echt netjes van mij. Daar heb ik jullie hulp bij nodig.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik kan netjes reageren op andere teven. Op reuen kan ik minder goed reageren, maar dat ligt ook aan hen. Op sommige reageer ik wel vriendeljk, en dan ook wel druk en dat vinden zij dan weer niet zo leuk.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik loop gewoon sneller dan de meeste mensen, en daarom trek ik. Als je mijn tempo loopt, trek ik niet. Ik kan nog wel leren mij iets aan te passen als je mij helpt en consequent hier in bent. Terug trekken werkt niet, stoppen als ik trek werkt wel.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Ik moet eerst leren luisteren, en dat doe ik op dit moment nog niet zo goed. Ik heb veel training nodig en ook begeleiding bij het ontmoeten en het negeren van andere honden. Ik hoef niet zo nodig elke hond te begroeten, en helemaal niet als ik druk doen. Dan gaat het meestal fout, neem mij maar gewoon mee met een bocht om de andere hond heen en dan gaan we samen wandelen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb geen medische aandoeningen.

Aandachtspunten gedrag

Ik kan erg opgewondenstandje zijn en dan heb ik moeite om met andere honden om te gaan en ook om op mensen te reageren. Ik spring dan hard en hoog en kan ook gaan happen. Wees niet boos, maar leer mij rust aan.

Adopteer of steun Bertus

Adopteer Bertus

Denk jij dat Bertus en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden