Je kan mij adopteren

Mijn naam is Marley

Ik ben een lekker, jonge, drukke knul die graag lekker actief met mijn baas wil wandelen, rennen, maar ook speuren etc. Bankhangen en Netflixen is niet echt mijn ding!
Aanhankelijk Actief Enthousiast Leergierig Lief Vriendelijk

Marley's paspoort

Ras Mechelse Herder
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 55
Soort hond Werkhond
Diernummer DOA 38525
Adoptiekosten 165 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn vorige baas kon niet goed voor mij zorgen en toen ben ik daar weggehaald. Ik heb een tijdje in een opvang gezeten en nu zit ik dus hier en wacht ik met smart op mijn nieuwe baas.

Soort baasje

Ik zoek een ervaren Mechelse-Herder-mens die het leuk vind om met mij te gaan rennen, wandelen, speuren, trainen en te begeleiden in dingen die ik moeilijk vind. Iemand die veel tijd en geduld heeft om mij te trainen, dus niet iemand die veel werkt of veel andere hobby's heeft. Sorry, ik heb je in de eerste periode heel veel nodig! Wanneer dat minder gaat worden kan ik je niet zeggen. Reken op het eerste jaar en misschien valt het mee (of niet). In het donker reageer ik meer op prullenbakken en andere objecten. Volgens DOA ben ik niet echt gewend aan het donker, dus ik heb daarbij nog enige hulp nodig. Als je niet wilt trainen dan heb ik geen belangstelling!!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik wil liever alleen zijn met mijn baasje.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten zijn super leuk om weg te jagen! Ook waneer we buiten wandelen zal ik hier wel begeleiding bij moeten hebben!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Jonge kinderen ken ik niet, ik vind ze vreemd en zie ze meer als een speeltje en dat vinden ze hier niet leuk. Ik kan achter ze aanrennen als ze spelen en gillen. Ik kan hierbij dan ook met mijn poten slaan of happen in het haar. Oudere kinderen vanaf 15-18 jaar kan vermoedelijk wel, mits deze weten hoe ze met mij om horen te gaan. Zij kunnen mij alleen niet uitlaten hoor.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik vind mensen heel leuk en wil het liefst de hele tijd bij je zijn. Ik volg je ook continu door het huis. Elke keer als je opstaat dan ga ik met je mee. Als je wil slapen dan wil ik bij je in dezelfde kamer zijn. Zo niet, dan kan ik gaan piepen, roepen en aan de deur krabben. Als je boodschappen gaat doen dan wil ik mee en anders kan ik uit frustratie gaan piepen, blaffen en kauwen op je spullen. Hier noemen ze dat slopen. Zo flauw! Ik voel mij dan "zo verdomd alleen" dat ik iets MOET doen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik woon het liefst in een rustige omgeving of een dorp. Ik heb ruimte nodig en niet teveel prikkels, zoals de drukte van een stad. Ruimte om te kunnen leren om andere honden en kinderen te negeren. Hoe drukker het is, hoe hoger ik in mijn opwinding en energie kom. Als er dan ook nog verkeer vlak langs mij rijdt, dan heb ik de neiging om erachter aan te gaan. Als het verkeer druk is, maar op enige afstand passeert heb ik er geen last van.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Ik weet niet hoe ik vriendelijk moet zijn. Ik kijk en trek naar ze toe, maar ben ook super gespannen. Honden die ik door het raam thuis of de auto zie blaf ik na. Als ik in een tuin of veld alleen ben dan zal ik ze allemaal wegblaffen. Heel soms kom ik een hond tegen die wel leuk is, maar die moet wel een beetje op mij lijken zodat ik zijn taal versta. Het is wel moeilijk voor mij. Vooral de grote reuen buiten blijven spannend.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik trek aan de lijn. Eigenlijk lopen jullie allemaal te langzaam. Als jij je tempo iets opschroeft en mij leert iets rustiger te lopen dan zal het trekken snel over zijn. Ik ben nu zo gewend dat ik kom bij de boom waar ik wil snuffelen dat ik het elke keer weer doe. Ik kan best een beetje aan een slappe lijn lopen, maar dat kost mij veel moeite.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Op dit moment kan ik niet loslopen. Ik luister niet, ga mijn neus achterna en ben dan wel even bezig. Ik zal eerst moeten leren hoe ik moet luisteren en op mijn begeleider moet letten. Ook het gedrag naar andere honden zal ik beter moeten gaan doen. Anders kan ik zo maar in de problemen komen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb bijna niks geleerd, ik moet alles nog leren wat iedere pup moet leren. Ik kan niet alleen zijn. Geen moment! Dit is niet makkelijk, maar het alleen zijn is ook niet makkelijk voor mij. Als ik geen aandacht krijg of ik hoor geblaf of zo, dan kan ik achter mijn staart aanrennen en deze proberen te pakken. Dit "tollen" is niet leuk maar het geeft mij een uitlaatklep. Door goede begeleiding, training en verrijkingen (geestelijk moe maken) zal dit gaan verbeteren. Wat ik ook doe is mijn begeider beschermen als deze ruzie heeft of bedreigd wordt. Ik help altijd en dat doe ik dan wel met mijn bek. Ik ga niet eerst waarschuwen. Ik bijt gelijk. Ik weet dat het eigenlijk niet mag, maar als Herder moet je natuurlijk wel beschermen.

Adopteer of steun Marley

Adopteer Marley

Denk jij dat Marley en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden