Je kan mij adopteren

Mijn naam is Ferdi(nand)

Ik ben een lieve, maar best wel drukke hond die graag aandacht krijgt, maar dan wel van mijn eigen mensen. En niet te vergeten: ik kan niet wachten om leuke dingen te gaan doen!
Aanhankelijk Afwachtend Druktemaker Lief Voorzichtig

Ferdi(nand)'s paspoort

Ras Mechelse Herder
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 42103
Adoptiekosten 225.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Het ging niet zo goed met mijn vorige baasje. Hij kreeg een psychose en toen heeft hij mij pijn gedaan. Daarom zoek ik nu een ander baasje. Ik heb dus echt wel al het één en ander meegemaakt. Hier bij DOA ben ik trouwens wel wat getraind. Ik poepte namelijk echt 3 kleuren poepjes in mijn broek toen ik binnenkwam. Ik deed alsof ik heel angstaanjagend was, maar eigenlijk heb ik een heel klein hartje.

Soort baasje

Ik zoek mensen die heel veel tijd en geduld hebben om met mij aan de slag te gaan. Mensen die graag wandelen, trainen en willen speuren met mij! Mijn nieuwe mensen moeten mij helpen zodat ik rustig kan gaan wennen aan mijn nieuwe huis en haard. Ik zou ook graag willen dat ze mij begeleiden om met meer mensen om te gaan. Onbekende mensen kan ik heel spannend vinden, helemaal als zij mij heel leuk vinden en mij dus willen aaien en knuffelen. Mijn nieuwe mensen zullen mij moeten leren hoe om te gaan met kinderen op straat. Ik wil bijvoorbeeld niet door ze worden geaaid! Ik zou graag willen dat mijn nieuwe mensen mij gaan opvoeden en trainen op een heel positieve manier met veel snoepjes. Ik moet leren mijn grenzen te gaan leren kennen en dan kunnen ze mij best beperken of zoals sommige mensen dat noemen corrigeren (stem correctie is aan te leren, fysieke correctie is onnodig). Ik wil niet alleen wandelen of meelopen naast de fiets (moet ik nog leren), maar ik wil ook heel graag met mijn kop en neus werken, dus dit moet wel bij de mensen passen die mij willen.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Andere honden zijn soms best verwarrend, want niet elke hond vind ik leuk en niet elke hond snap ik. Ik heb niet zo'n talenknobbel dus de hondentaal is soms nog een beetje Chinees voor mij. Het kan dus best lang duren voordat ik echt de hondentaal geleerd heb en samen met een andere hond goed door één deur kan.

Met katten samenwonen : Onbekend

Met katten samenwonen : Onbekend Ik vind het hele gekke beesten. Ik heb ze hier één keer gezien door het raam en hij zat daar en keek naar mij. Ik ben snel weggelopen, want ik snapte er niks van.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Kleine kinderen vind ik heel spannend. Al helemaal die op gelijke hoogte. Als ze groot zijn, volgens de verzorgers ouder dan 15 jaar, is het vermoedelijk wel mogelijk. Als kinderen op mij afkomen en niet weggaan dan kan ik gaan blaffen, grommen, wijken, weglopen en uiteindelijk ook happen. Beter dus dat ik echt niet bij kleine kindjes ga wonen!

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb dit nooit goed geleerd. Ik wil graag samen zijn met mensen die ik vertrouw. Geef mij eerst ruim de tijd om aan jullie, het huis en de omgeving te wennen en dan wil ik het best leren. Alleen slapen vind ik zelfs nu ook nog spannend dus de eerste paar dagen kan het zijn dat ik graag jullie dichtbij mij op de bank heb of dat ik mee ga naar boven. Ik wil ook wel een bench leren, zodat het makkelijker is voor jullie. Ik zal waarschijnlijk veel achter jullie aanlopen in het begin.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Ik vind verkeer spannend! Hoe minder er langs komt of hoe verder het langs mij rijdt, hoe beter. Fietsers kan ik negeren, maar alles wat geluid maakt is wel spannend.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Ik ken niet zoveel andere honden, dus ik zal hier ook bij geholpen moeten worden. Hier doen ze hun best en ik heb al neus aan neus gestaan met sommige honden die op mij lijken. Ik wil wel naar andere honden toe lopen. Al weet ik soms ook niet hoe ik mij beleefd moet gedragen. Tsja, die hondentaal he.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik trek nog aan de lijn! Ik kan best netjes lopen, maar dat vind ik niet leuk genoeg. Ze lopen hier zo langzaam. Ik heb een sneller tempo en als je een beetje meeloopt dan kan ik het zeker leren. Wel trek ik bij passerend zwaar verkeer sneller en harder weg van de weg. Als ik mensen zie waar ik naar toe wil trek ik ook hard. Ik kan ook opspringen en happen in de lijn in opwinding. Als je stopt en eventjes wacht dan stop ik ermee en kunnen we rustig aan verder.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Ik denk wel dat ik kan leren om los te lopen, maar dat duurt nog wel even hoor?! Ik zal moeten leren luisteren en leren te komen, ook als er iets anders gebeurt. Daar ben ik nu nog niet aan toe.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik ben mishandeld geweest en niet alles is bekend bij het asiel. Ze hebben gekeken naar mij en ze hebben met mij getraind, maar niet alles komt nu naar boven. Mijn nieuwe baas zal mijn gebruiksaanwijzing moeten leren kennen.

Adopteer of steun Ferdi(nand)

Adopteer Ferdi(nand)

Denk jij dat Ferdi(nand) en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden