Je kan mij adopteren

Mijn naam is Dior

Ik ben een lieve, actieve, leergierige en intelligente kerel die graag fysiek en mentaal wordt uitgedaagd. Ga jij mij die bieden? Ik ben een kruising tussen een labrador en een Franse Braque en ik heb een interesante achtergrond. Lees maar gauw verder!
Actief Druk Leergierig Lief Vriendelijk

Dior's paspoort

Ras Kruising Labrador
Geboortejaar 2016
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Werkhond
Diernummer DOA 38493
Adoptiekosten 165 euro
Hobbies
 • Balletjes
 • Behendigheid
 • Denkspelletjes
 • Speuren
 • Trekspelletjes
 • Voerspelletjes
 • Wandelingen
Extra zorg
 • Dieetvoer : Nee
 • Medicatie : Nee
 • Mag trappen lopen : Ja
 • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn vorige baasje heeft mij gekocht op een markt in Marokko toen ik nog een heel klein puppie was. Ik heb in het buitenland gewoond in een mooie villa met tuin. Toen zijn mijn baasjes naar Nederland gekomen en zijn we op een bovenwoning met balkon gaan wonen. Daar kon ik niet aarden.

Soort baasje

Oké mensen, dit is wat ik zoek. Ik wil een actief baasje die op een positieve manier met mij aan de slag gaat zodat ik weet wat je van me verwacht en wat wel en wat niet kan. Ik heb echt heel wat actie en hersenwerk nodig, zodat ik mijn energie goed kwijt kan. Daar heb ik namelijk nogal wat van! Ik ben heel geschikt voor allerlei hondensporten en heb dat ook echt nodig. Woon je ook nog in een rustige omgeving en heb je geen andere dieren in huis, dan wil ik je graag leren kennen!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik heb niet veel ervaring met honden. Ik woonde in de tuin van onze villa en daar woonde ik al sinds ik 2 weken oud was. Ik was de enige hond in huis. Ik heb de socialisatiefase met andere honden dus helemaal gemist. Wel heb ik hier bij DOA met andere honden op een speelveld gestaan en dat ging goed.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Mijn vorige baasje zei dat ik katten helemaal niet leuk vind. Ik heb ze hier in het asiel gezien en ik sta dan direct piepend rechtop tegen het glas waar de kat achter zit. Dus katten....doe maar niet.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen In mijn oude huis kwamen er regelmatig kinderen over de vloer waar ik vriendelijk op reageerde. Mijn baasje bleef er wel altijd bij. Ik laat bij kleine kinderen de nodige opwinding zien, daarom is het beter om mij alleen bij grotere kinderen te plaatsen. Kinderen die weten hoe je met een hond omgaat.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Toen ik nog in onze villa woonde kon ik zonder problemen een halve dag en soms zelfs een hele dag alleen zijn zonder problemen. Maar in de nieuwe woning in Nederland wilde ik dat helemaal niet meer. In een nieuwe omgeving moet ik sowieso weer opnieuw leren om alleen te zijn, stap voor stap.

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk

Soort woonomgeving : Dorp of landelijk Ik heb ruimte nodig om mijn energie kwijt te kunnen. De stad is te druk voor mij.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Als ik buiten een hond zie word ik opgewonden en blaf tot de hond voorbij is. Ik heb dan een onzekere houding. Door mijn opwinding laat ik weinig sociaal gedrag zien.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik heb nooit geleerd om aan een slappe lijn te lopen, ik trek er nog aan. Als je langer met me loopt gaat het steeds beter. Ik kan erg aan de lijn trekken als ik vogels zie. Ik ben een keer achter de eenden aangegaan en dan hoor en zie ik niks meer.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Als ik buiten ben loop ik graag met mijn neus aan de grond te snuffelen. Als ik een lekker geurtje opvang vergeet ik alles om me heen. Daarom kan het een uitdaging zijn om mij - op termijn -los te leren lopen.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb een keer een grasaar in mijn oor gehad. Dat was keivervelend! Sindsdien word ik bang als ik aan mijn oren wordt gezeten.

Aandachtspunten gedrag

Ik moet nog veel leren, maar dat vind ik alleen maar leuk! Ik heb echt een paar uur per dag mentale en fysieke uitdaging nodig. Krijg ik dat niet dan kun je bij wijze van spreken wachten tot ik probleemgedrag ga ontwikkelen.

Adopteer of steun Dior

Adopteer Dior

Denk jij dat Dior en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden