Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Bommel

Ik ben een lief, klein mannetje en ik weet dat als ik heel lief kan kijken, dat ik veel kan bereiken. Ik heb wel een rugzakje, net als grote Boomer ben ik ook een 'Special Project'. Ik heb namelijk al het een en ander meegemaakt.
Afwachtend Enthousiast Lief Onzeker Terughoudend

Bommel's paspoort

Ras Shih Tzu
Geboortejaar 2011
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 20
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 38460
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Trimmen noodzakelijk
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Lees meer over buitenbeentjes

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben afgestaan door mijn baasje omdat zij niet kon bieden wat ik nodig had.

Soort baasje

Ik zoek mensen die ervaring hebben met hondjes zoals ik, mensen met veel rust, geduld en die volhoudendheid zijn. Mensen die samen met de mensen van het asel mij verder gaan trainen zodat ik de komende jaren in een geweldig fijn huis kan wonen. Mensen die mij wel aandacht en knuffels willen geven, maar ook begrijpen dat ik het niet altijd wil en dat als ze door gaan drammen dat ik "nee!" ga zeggen, maar dan op zijn honds met een blaf of een grom en eventueel een hap. Mensen die mij de snelheid laten bepalen waarop alles gaat en die mij niet steeds willen optillen en di emij gaan beschermen tegen de mensen die mij even willen aaien. Je krijgt van DOA extra begeleding na de plaatsing van de gedragstherapeut!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik ben liever alleen met mijn baas, dan krijg ik meer rust en aandacht en hoef ik ook niets te delen, want ik hou graag liever alles voor mezelf :)

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten zijn eng. Ik blaf liever naar ze zodat ik gewonnen heb! Soms kan ik ook naar ze happen. Ik wil ze gewoon niet bij mij hebben.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben geen kleine kinderen gewend, ook grote kinderen ben ik niet echt gewend. Als zij rustig zijn en mij met rust laten kan ik ze negeren en dan kom ik wel snuffelen. Dit wil niet zeggen dat ze mij ook mogen aaien, dat mogen alleen mensen die ik vertrouw en het op de juiste manier doen. Ik hou niet van plotseling aaien, dat moet wel met beleid gedaan worden. En als ze druk doen, ga ik mee doen en dan blaf ik, spring tegen ze op en kan ook happen in loshangende kleding of haren. Ik heb nooit geleerd hoe dit hoort. Tja, ze noemen mij niet voor niets 'special prjoect' toch?

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb bij mijn vorige baas geleerd om even alleen te zijn, na een verhuizing heb ik echt tijd nodig om te wennen aan jullie en het huis. Als ik gelijk alleen wordt gelaten (al is het voor een boodschapje) kan ik gaan blaffen en piepen. Pas als ik jullie niet meer volg door het huis, en ik kan alleen slapen dan kunnen we gaan oefenen. Ik heb daar even tijd voor nodig en wil het op mijn tijd kunnen doen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Omdat ik niet opgetild wil worden op dit moment, is het verstandig om mij niet op 4 hoog achter te zetten. Trapje oplopen kan, maar zoveel wordt voor mij wel erg moeilijk, tenzij er een lift is, dan vind ik het geen probleem. Naar verkeer kan ik wel eens gaan blaffen, maar dan doe ik eigenlijk wat stoer naar brommers enzo. Hier doe ik dat niet omdat het lekker rustig is en ze ver van mij passeren. Als ze te dicht bij mij zijn kan ik gaan volgen en jagen.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Ik accepteer best wel andere honden in de omgeving, maar ik heb er geen behoefte aan om kennis te maken en te spelen. Laat mij nu gewoon lekker wandelen samen met jullie en lekker in de rondte snuffelen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, als je mij tempo loopt. Ik wil graag snuffelen maar ik loop wel door.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Loslopen doe ik hier op het speelveld, buiten kan ik dat niet omdat ik niet geleerd heb om goed te luisteren. En dan kan je mij ook niet helpen als er kinderen naar mij toe komen of andere honden dus beter om mij gewoon even aan de lijn te houden.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Aandachtspunten gedrag

Ik vind het heel spannend als mensen aan mij zitten, ook als ik weet dat het leuk is, heb ik hulp en begeleiding nodig anders kan ik bijten. Ik heb in het asiel veel training gehad en daar heb ik geleerd dat als ik aangelijnd wordt dat het leuk kan zijn, maar ik ben er nog niet helemaal. Voor mij blijft het nog spannend. Ook aaien laat ik niet iedereen doen, ik kan bijten of grommen om mensen weg te jagen. Maar als je aait op mijn borst of op mijn kinnetje als het rustig is, dan vind ik het wel heel fijn! Borstelen en kammen is helemaal niet leuk, als ik de kans krijg bijt ik in de borstel. Hier hebben ze mij geleerd dat het ook leuk kan zijn, maar ik vind het nog erg moeilijk. Hier krijg ik altijd een lekker worstje of wat lekker blikvoer als we gaan oefenen. Daar doe ik wel mijn uiterste best voor hoor! Ik kan het nog niet lang volhouden en heb nog meer training nodig. Ook heb ik een trimmer nodig die geduldig is en mij helpt zodat ik niet het gevoel heb dat ik mij steeds moet verdedigen.

Adopteer of steun Bommel

Adopteer Bommel

Denk jij dat Bommel en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden