Je kan mij adopteren

Mijn naam is Zoran

Ik ben een echter werker voor sportieve ervaren hondenmensen. Helaas niet goed genoeg voor het echte werk, maar ik ben wel op sportief niveau.
Aanhankelijk Actief Leergierig Lief Onzeker

Zoran's paspoort

Ras Kruising Herder
Geboortejaar 2014
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Werkhond
Diernummer DOA 38274
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben wegens omstandigheden weggehaald bij mijn baasje. Vervolgens ben ik getraind en nu dus helemaal ready voor een nieuw huisje.

Soort baasje

Ik zoek actieve mensen die samen met mij willen gaan trainen, werken, spelen en rusten. Ik vind aandacht best leuk, maar alleen van mensen die ik ken en vertrouw. Ik zoek iemand die de tijd heeft om mij te leren kennen, die mij de tijd geeft om te wennen aan huis en haard voor we hele hordes op visite krijgen. Iemand die die begrijpt dat ik steun zoek, niet alles alleen wil oplossen en dat ik elke dag weer begeleiding nodig heb. Ik ben dol op trainen en dol op de beloning die ik dan krijg. En daarna lekker slapen. Ik heb nog geen goede conditie, dus ook daar zal men tijd in moeten steken.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik wil geen andere honden om mij heen hebben in mijn huis en ook geen honden op visite. Heb waarschijnlijk nooit echt geleerd om te spelen etc.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik hou niet van katten. Dus een dikke, vette nee! :)

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik wil geen kinderen in huis want ik vind ze zeer spannend en bedreigend. Ook geen kinderen op visite of in mijn directe omgeving. Op straat gaat het, mits zij niet te dicht bij komen en ik geholpen word door mijn begeleider, door uit hen buurt te blijven.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik moet leren om alleen in huis te verblijven. Na een periode om te wennen aan mijn nieuwe huis en haard kunnen we het samen gaan opbouwen. Hoe lang ik uiteindelijk alleen kan blijven is nu niet in te schatten. Wel graag eerst wat activiteiten ervoor. Anders wordt het voor mij moeilijker om het te leren.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik kan waarschijnlijk wel in een rustige wijk wonen. Verkeer geeft mij geen problemen, spelende kinderen en veel andere honden wel. Hoe rustiger de omgeving, hoe beter het is voor mij.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Ik vind andere honden niet leuk. Ik wil niet neus aan neus staan. Ik heb ze hier geleerd om ze te negeren en met mijn begeleider bezig te zijn. Wel moet mijn nieuwe baas dit verder met mij blijven trainen! Dan krijgen we uiteindelijk het beste resultaat!

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, tenzij ik heel nodig moet poepen of als ik weet dat ik naar training mag. Trainen vind ik ook echt super tof! Als ik mee mag kan ik niet kan wachten om in de auto te springen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik kan niet los lopen. Ik hou niet van andere honden en kinderen. Als ik losloop is de kans groot dat ik zelf het probleem moet gaan oplossen als ik ze toch tegen kom. Laat mij lekker aangelijnd samen lopen. Dat vind ik veel prettiger. Tenzij we natuurlijk op een afgesloten veld samen zijn. Op een afgesloten veld kunnen we samen leuke dingen te doen als ik los ben.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Hartstikke gezonde hond!

Aandachtspunten gedrag

Ik ben onzeker en ik kan niet met kinderen en/of honden overweg. Ik heb hier geleerd om ze te negeren maar als ik niet weg kan, dan waarschuw ik netjes. Wordt er niet geluisterd dan kan ik gaan bijten. Ik heb zo hard gewerkt, dus dat wil ik niet meer. Ik heb hiervoor elke dag begeleiding bij nodig. Ook kon ik joggers nalopen. Nu doe ik dat niet meer, maar ook hier heb ik wel goede steun en begeleiding bij nodig. Ik ben geen allermansvriend, dus bezoek zal mij moeten negeren en geen spelletjes mee willen spelen tot ik hen heb leren kennen. Ik vind het prettiger als ik gewoon op mijn eigen plek kan liggen (bench) en met rust wordt gelaten.

Adopteer of steun Zoran

Adopteer Zoran

Denk jij dat Zoran en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden