Je kan mij adopteren

Mijn naam is Zoran

Ik ben een lieve, leergierige en vrolijke kerel met een heel klein hartje. Ik ben een echte werker en zoek dan ook actieve, sportieve baasjes die met mij gaan trainen. Ik vind training gewoon zo ontzettend leuk!
Aanhankelijk Actief Leergierig Lief Onzeker

Zoran's paspoort

Ras Kruising Herder
Geboortejaar 2014
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Werkhond
Diernummer DOA 38274
Adoptiekosten 225.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik kon niet bij mijn oude baasje blijven, daar ben ik bij weggehaald. Ik zit nu al heel lang (veel te lang) in het asiel te wachten op een nieuw baasje. Ik kan bij DOA met iedereen opschieten en ben altijd blij als ik mee mag wandelen. Ik gedraag me hier perfect en ben het lievelingetje van veel van mijn verzorgers. Ik ben een fijne hond, maar ook een onzekere hond. Ik zoek baasjes die weten of willen leren hoe ze een onzekere kerel zoals ik met zachte hand (dus zonder harde aanpak) kunnen begeleiden.

Soort baasje

Ik zoek actieve mensen die samen met mij willen gaan trainen, werken en spelen, maar die mij ook rust kunnen bieden. Ik vind aandacht best leuk, maar alleen van mensen die ik ken en vertrouw. Ik zoek iemand die de tijd heeft om mij te leren kennen, die mij de tijd geeft om te wennen aan huis en haard voor we hele hordes op visite krijgen. Iemand die die begrijpt dat ik steun zoek en goede begeleiding nodig heb. Ofwel: ik zoek mensen die honden snappen. Met de juiste eigenaar en omgang zal ik mijn sociaal-vriendelijke gedrag verder kunnen ontwikkelen. Dan heb je echt een fijne hond aan mij!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik wil geen andere honden om mij heen hebben in mijn huis en ook geen honden op visite. Heb waarschijnlijk nooit echt geleerd om te spelen etc. Ik kan hier bij DOA wel naast een andere hond zitten, maar die negeer ik gewoon.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik hou niet van katten. Dus een dikke, vette nee! :)

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Ik ben een onzekere kerel en vind kinderen best wel spannend. Ik wil daarom niet met kinderen samenwonen. Jonge mensen vanaf een jaar of 17/18, daar kan ik denk wel mee overweg. Lijkt me ook best wel gezellig trouwens, want ik heb gehoord dat jonge volwassenen soms gaan bootcampen. Lijkt me ook echt tof om te doen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik moet leren om alleen thuis te blijven; ik ben een leergierige kerel dus dat komt vast goed! Na een periode om te wennen aan mijn nieuwe huis en haard kunnen we het samen gaan opbouwen. Hoe lang ik uiteindelijk alleen kan blijven is nu niet in te schatten. Maar ik zal hierbij plechtig beloven, dat ik mijn uiterste best zal doen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik kan waarschijnlijk wel in een rustige wijk wonen. Verkeer geeft mij geen problemen, van veel drukte met gillende kinderen en veel honden word ik onzeker. Hoe rustiger de omgeving, hoe beter het is voor mij. Maar ik neem iedere woonomgeving in overweging! Alleen heeel veeel trappen lijkt mij niet fijn.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Ik vind andere honden niet leuk. Ik wil niet neus aan neus staan. Ik heb ze hier geleerd om ze te negeren en met mijn begeleider bezig te zijn. Wel moet mijn nieuwe baas dit verder met mij blijven trainen!

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan heel netjes meelopen, tenzij ik heel nodig moet poepen of als ik weet dat ik naar training mag. Trainen vind ik ook echt supertof! Als ik mee mag kan ik niet kan wachten om in de auto te springen.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik kan niet loslopen. Laat mij lekker aangelijnd samen lopen. Dat vind ik veel prettiger en voel ik me veilig met jou aan mijn zijde. Tenzij we natuurlijk op een afgesloten veld samen zijn. Op een afgesloten veld kunnen we samen leuke dingen te doen als ik los ben. Offff en grote tuin:)

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Hartstikke gezonde hond!

Aandachtspunten gedrag

Ik ben onzeker en ik kan daarom niet met kinderen en/of honden samen. Ik heb bij DOA geleerd om ze te negeren. Als ik in een situatie terecht kom die ik niet prettig vind, dan geef ik dat netjes aan. Ik heb goede steun en begeleiding van mijn baasjes nodig zodat ik niet in situaties kom die ik (nog) niet aan kan. Ik ben geen allemansvriend, dus onbekend bezoek zal mij moeten negeren tot ik hen heb leren kennen. Ik vind het prettiger als ik gewoon op mijn eigen plek kan liggen (bench) en met rust wordt gelaten.

Adopteer of steun Zoran

Adopteer Zoran

Denk jij dat Zoran en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden