Je kan mij adopteren

Mijn naam is Tibby

Ik ben een hele lieve, vrolijke dame die gek is op aandacht hihihi! Ik ben een echte enthousiasteling en zit bomvol gezellige energie. Gezelligheid is overigens iets wat ik ook echt zoek in m'n nieuwe baas!
Aanhankelijk Actief Druk Enthousiast Lief Vriendelijk

Tibby's paspoort

Ras Kruising Herder
Geboortejaar 2012
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 38141
Adoptiekosten 165 euro
Hobbies
  • Balletjes
  • Hondenschool
  • Knuffelen
  • Wandelingen
  • Zonnebaden
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben bij mijn vorige baas weggehaald omdat hij niet goed voor mij kon zorgen.Ondertussen had ik wel wat medische dingetjes waar ik echt aan geholpen moest worden! Nu gaat het stuuuukken beter. Hoog tijd om op zoek te gaan naar die gezelligerd om samen verder te gaan!

Soort baasje

Ik zoek dus een gezellige baasje die lekker veel met mij wil doen, maar je moet ook eigenlijk wel een beetje consequent zijn, maar niet op een harde manier want dan word ik bang van je. Een beetje training om mijn enthousiasme en energie een beetje binnen de perken te houden zou ook geen verkeerde zijn, dus bijvoorbeeld een hondenschool lijkt me een TOP - idee. Je bent immers nooit te oud om te leren.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Nee, ik wil liever niet bij andere honden wonen. Ik wil gewoon niets met ze te maken hebben.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik poep echt in m'n broek als het om katten gaat. Nee ik wil echt niet bij katten wonen! Liever ben ik gewoon het enig huisdier.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Naar kinderen ben ik erg enthousiast. Ik wil alleen maar met ze spelen, maar dan wel op een stoere manier. Dus als ik dan tegen ze aan stuiter dan vallen ze om... niet zo fijn voor de kids denk ik. Bij kleine kinderen wil ik soms ook weleens liefdevol in de handjes happen. Hier denken ze dus dat het beter is als ik bij kinderen word geplaatst vanaf een jaar of 15.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Kijk, hier zit ik de hele dag in een kennel, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als een huiselijke omgeving. Daarom zou dat rustig aan en minuut per minuut moeten worden opgebouwd. Als ik dat eenmaal gewend ben dan kan ik best een paar uurtjes alleen thuisblijven.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Mij krijg je niet zo snel van mijn stuk. Daarom zou ik best in een drukkere omgeving kunnen wonen, maar natuurlijk is het ook fijn als ik af en toe wat rust om mij heen heb.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Nope! Liever geen andere honden voor mij.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik ben bij mijn vorige baas niet veel naar buiten geweest en heb dus ook niet echt geleerd hoe ik netjes aan de lijn moet lopen dus... Een paar flinke spierballen heeft mijn baasje wel nodig, offff een dosis geduld, want ik kan ook gewoon leren om te wandelen zonder iedereen ondersteboven te trekken. Buiten snuffel ik lekker in de rondte en verkeer boeit me niet echt. Als ik mensen zie dan wil ik daar trouwens wel graag heen om gedag te zeggen.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Kijk, ik ben geen type die je zo 1,2,3 losgooit in het park en ga maar lekker spelen. Dit helemaal omdat ik gewoon liever contact heb met mensen dan met andere honden. Wellicht kan ik wel even lekker heen en weer crossen op een veld waar geen honden zijn, maar dit kan pas als we goed aan elkaar zijn gewend.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb een beetje last van slijtage in mijn heup. Gelukkig merk ik daar nog niet zo veel van. Als ik echt een beetje ouder ga worden, kan dat natuurlijk wel veranderen.

Aandachtspunten gedrag

Adopteer of steun Tibby

Adopteer Tibby

Denk jij dat Tibby en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden