Je kan mij adopteren

Mijn naam is Scooby

Ik ben een lieve knul die erg van aandacht houdt. Ik ben dan wel groot en sterk, maar in sommige situaties ook best onzeker. Dan kan ik je steun goed gebruiken. Ik speel graag trekspelletjes met je, hartstikke leuk!
Aanhankelijk Actief Enthousiast Lief Vriendelijk

Scooby's paspoort

Ras Amerikaanse Bulldog
Geboortejaar 2014
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 38047
Adoptiekosten 165 euro
Hobbies
  • Balletjes
  • Knuffelen
  • Trekspelletjes
  • Wandelingen
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben weggehaald bij mijn oude baasje omdat ik werd verwaarloosd. Ik was echt best mager. Gelukkig zit ik nu weer goed in mijn vel. Ik hoop dat ik snel een nieuw thuis vind.

Soort baasje

Ik zoek een actieve baas die graag met mij gaat wandelen. Ik moet eerst nog wat conditie opbouwen, maar dan wil ik ook echt langer wandelingen doen! Ik hou ook van geestelijke uitdagingen als denkspelletjes, zoekspelletjes of speuren. Ik hou van rustige, consequente,lieve mensen. Niet van die bullebakken, die hoef ik niet. Ik heb natuurlijk vroeger honger geleden, ik ben nog steeds bang dat ik overgeslagen word als het etenstijd is. In het begin kun je zeker geen eten laten liggen op tafel ofzo, want dat is hap-slik-weg. Wil jij wat tijd in mij steken om van mij een keurig opgevoede hond te maken? In ruil word ik je allerbeste vriend!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik kan een druktemaker zijn naar andere honden. Ik communiceer een beetje vreemd naar andere honden, die moeten dat maar net snappen. Ik spreek zeg maar Chinees en niet alle honden kunnen dat. Zoiets. Daarom willen ze me bij DOA het liefst als enige hond plaatsen. In mijn oude huis woonde ik met een teef samen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Als ik katten alleen al ruik begint de opwinding te stijgen. Need I say more...?

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik ben een grote lompe boer en kan kinderen zo omver lopen. Ik vind kleine kinderen spannend, ik begin te piepen en soms loop ik gewoon weg. Je moet me dus nog wel leren hoe ik met die snuiters om moet gaan. Ik kan bij pubers wonen. Ik ben sterk, dus kinderen zijn niet zo geschikt om mij uit te laten (andersom is het geen enkel probleem).

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik weet niet of ik geleerd heb alleen te zijn. Ik woonde met een andere hond samen, dus ik was waarschijnlijk nooit echt alleen, ik had altijd mijn maatje. Ik zal in mijn nieuwe huis eerst goed moeten wennen en dan kun je me langzaamaan leren om alleen te zijn. Rustig aan, dan breken we het lijntje niet.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik kan me goed aanpassen aan mijn omgeving. Wel is het zo dat hoe drukker het is met spelende en rondrennende kinderen hoe drukker ik word.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Teefjes zijn waarschijnlijk geen probleem voor mij buiten. Maar ik zei al eerder: ik ben een druktemaker en andere honden vinden dat meestal niet zo leuk. Misschien als ik meer tot rust ben gekomen? Maar neus aan neus met wildvreemde honden moeten we maar niet doen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Soms loop ik netjes mee en soms trek ik aan de lijn. Ik snuffel graag en dan vergeet ik een beetje dat er nog een mens aan de andere kant van de lijn loopt, dan loop ik gewoon door. Als we wandelen kan ik soms naar je opspringen omdat ik contact met je zoek. Dat kan ik nog wel afleren hoor.

Kan loslopen : Onbekend

Kan loslopen : Onbekend Op dit moment kan ik nog niet loslopen. Ik luister niet en als je me roept kom ik niet terug. DUs je zult me eerst moeten leren luisteren. Ook vanwege mijn drukke gedrag naar andere honden en vermoedelijk ook katten is het wel superbelangrijk dat ik goed leer luisteren.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik drink veel. De dokter heeft het onderzocht, medisch ben ik in orde. Omdat ik bij mijn oude baas te weinig te eten kreeg kan het zijn dat ik daardoor meer ben gaan drinken (had ik toch wat in mijn maag, snap je?).

Aandachtspunten gedrag

Ik heb nog wel wat opvoeding nodig. Een cursus op de hondenschool is zeker aan te raden. Gezellig toch?

Adopteer of steun Scooby

Adopteer Scooby

Denk jij dat Scooby en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden