Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Truus

Ik ben een lieve oudere dame, blij met de kleine dingen die het leven kleur geven. Wandelen in de frisse lucht, snuffelen in het gras, lekker aaien op mijn kont, een fijne borstelbeurt...ik hou ervan.
Aanhankelijk Enthousiast Lief Rustig Vriendelijk

Truus's paspoort

Ras Kruising Staffordshire
Geboortejaar 2008
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Nee
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Gezelschapshond
Diernummer DOA 37703
Adoptiekosten 0 euro
Hobbies
  • Knuffelen
  • Voerspelletjes
  • Wandelingen
  • Zonnebaden
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Lees meer over buitenbeentjes

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben bij mijn vorige baasje weggehaald omdat die niet al te aardig was voor mij. OK, ik zeg het maar gewoon: ik ben mishandeld. Gelukkig mag ik nu op zoek naar een nieuw baasje dat wel lief voor mij is.

Soort baasje

Een fijne baas en een goed pensioen, daar ben ik naar op zoek. Een beetje gezelligheid, lekker veel kroelen en aandacht en graag niet niet teveel alleen thuis zijn. Ik zoek een gezin waar het niet al te druk is en waar ik geen trappen hoef te lopen. Ik ben echt de moeilijkste niet...ik ben gewoon een lieve ouwe dibbes op zoek naar warmte en een beetje geluk.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik ben vriendelijk naar andere honden, hier bij DOA heb ik een Berner Sennenvriend. Maar ik ben fysiek niet meer de sterkste, dus jonge speelse honden zijn niet zo geschikt voor mij. Een oudere, rustige hond is dan een heel stuk beter. Ik wil wel een duidelijke klik hebben met een andere hond, is wel zo leuk voor een huisgenoot toch?

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee O nee, geen katten please. Ik heb hier gesuffeld onder de deur van een kattenkennel door en toen had ik een enorme borstel op mijn rug staan. Wat een rare apparaten die katten, doodeng!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik kom wel kennismaken met kleine kindeen, maar dan ga ik er snel vandoor. Ik zit niet op contact te wachten. Grotere kinderen die mij ook met rust laten weten hoe ze met honden om moeten gaan, dat zou wel kunnen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik ben denk ik niet graag alleen. Daarom zal het alleen thuis zijn na een gewenningsperiode heel langzaam opgebouwd moeten worden.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik zei al: ik ben de moeilijkste niet.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Truus is vriendelijk naar andere honden, maar is niet een hond die heel erg veel contact met andere honden maakt en wil spelen. Dit kan ook niet meer met haar lichaam. Ook kan ze bij andere grote honden wel eens een klein beetje borstelen en wat stresssignalen laten zien bij het naderen van een grote hond. Ze gaat dan liever de grote hond uit de weg. Het is van belang dat niet iedere jonge, drukke hond de kans kan krijgen bovenop Truus te springen.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik loop netjes mee, maar ik zet er wel flink de pas in. Ik kan dan beter mijn balans houden. Ik vind het ook heerlijk om her en der te snuffelen.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Wanneer ik goed aan jou en mijn omgeving ben gewend en goed naar mijn naam luister en terugkom als je me roept, dan kan ik wel loslopen. Eerder niet.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb artrose in mijn gewrichten, spondylose in mijn rug en mijn kniebanden zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Ofwel: oud en versleten. Het is fijn als je daar rekening mee kunt houden, bijvoorbeeld door mijn voer- en waterbak hoger te zetten. Vanwege mijn gebreken ben ik een Buitenbeentje, dat betekent dat DOA meehelpt met mijn verzorging.

Aandachtspunten gedrag

Het alleen thuis blijven is wel een dingetje, zoals al vermeld in mijn profiel.

Adopteer of steun Truus

Adopteer Truus

Denk jij dat Truus en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden