Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Dredd

Ik ben een lieve, drukke, aanhankelijke enthousiasteling. Ik ben dol op varkensoren, flostouwen, gezellige mensen en op schoot zitten.
Aanhankelijk Druk Enthousiast Lief Onzeker

Dredd's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2009
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 45
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 37632
Adoptiekosten 0 euro
Hobbies
  • Knuffelen
  • Wandelingen
Extra zorg
  • Dieetvoer : Ja
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Lees meer over buitenbeentjes

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Mijn vorige eigenaar kon niet meer voor me zorgen. Jammer maar helaas. Daarom ben ik op zoek naar een fijn nieuw thuis!

Soort baasje

Ik zoek een lieve baas die me helpt te genieten van mijn oude dag. Iemand die geduld, aandacht en tijd heeft en net als ik van knuffelen houdt. Iemand die ook leuke activiteiten, zoals hersenwerk wil doen zodat ik mijn energie zowel fysiek als mentaal kwijt kan. En ook iemand die me leert dat niet alles eng hoeft te zijn.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Hier bij DOA ben ik met allerlei honden buiten op het speelveldje geweest, maar de meesten vond ik niet zo interessant en negeerde ik gewoon.

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is

Met katten samenwonen : Ja, mits kat honden gewend is Bij mijn vorige baas woonde ik samen met een kat. Dus bij een zelfverzekerde kat die niet onder de indruk is van honden kan ik prima wonen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Als mensen druk doen word ik zelf ook druk. En kinderen zijn meestal nogal druk. Ik kegel ze dan ook zo omver. Daarom kan ik beter bij grotere, rustige kinderen geplaatst worden.

Alleen thuis blijven : Ja

Alleen thuis blijven : Ja Bij mijn vorige baasje kon ik goed alleen blijven. Echter, in een nieuwe woonomgeving moet ik dat weer opnieuw leren, want ik word snel bang. Eerst goed wennen aan mijn nieuwe omgeving en dan de training beginnen en mij in kleine stapjes het alleen zijn weer bij brengen.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik ben een stadshond en ik ben gewend aan stadsgeluiden en ook aan auto rijden. Ik liep ook wel eens naast de fiets.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Ik vond andere honden altijd wel leuk. Bij mijn vorige baas ben ik een paar keer door een hond aangevallen en sindsdien ben ik onzeker en negeer ik ze. Ik vind het wel erg spannend om andere honden tegen te komen.Ik kan wel weer leren ze leuker te vinden.

Gedrag aan de lijn : Nog leren

Gedrag aan de lijn : Nog leren Ik trek behoorlijk aan de riem, zeker in het begin. Bij langere wandelingen wordt het minder. Ik reageer heel goed als je stilstaat of mijn naam roept, dan kom ik meteen terug. Rustiger aan de lijn lopen kan ik zeker leren.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Ik kan nu zeker nog niet los, want ik kan zomaar ineens oversteken als ik iets zie wat me interesseert. Het is echter goed mogelijk dat dit op termijn wel kan als ik goed luister en gewend ben aan de nieuwe situatie. .

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb artrose in mijn knie, waarvoor ik pijnstillers krijg. Ik mag ook maar 1 soort brokjes, anders krijg ik jeuk en uitslag. Soms heb ik last van een bloedoor. Gelukkig ben ik een Buitenbeentje, dus DOA helpt mee met de kosten van mijn verzorging. Je kunt met mij altijd gratis bij DOA naar de dierenarts!

Aandachtspunten gedrag

Ik kan angstig en onzeker zijn. Ik heb dan steun nodig van mijn baasje. Ik wil graag meer zelfvertrouwen krijgen. DOA kan je helpen mij dingen te leren.

Adopteer of steun Dredd

Adopteer Dredd

Denk jij dat Dredd en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden