Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Bandit

Ik ben een lieve, enthousiaste, sportieve oude kerel. Ik vind mensen hartstikke leuk, hou wel van een wandelingetje en een spelletje. Gezien mijn leeftijd ben ik wel iets minder veeleisend dan mijn jonge soortgenoten.
Druk Enthousiast Leergierig Lief Vriendelijk

Bandit's paspoort

Ras Kruising Am. Staffordshire
Geboortejaar 2007
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 40
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 37591
Adoptiekosten 0 euro
Hobbies
  • Knuffelen
  • Voerspelletjes
  • Wandelingen
  • Zwemmen
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Lees meer over buitenbeentjes

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben bij DOA beland omdat mijn baasjes gingen scheiden en er toen geen ruimte meer was voor mij. Ik zit ondertussen al een hele tijd op een baasje te wachten. Oud, zwart en een Stafford...daar staan ze niet voor je in de rij kan ik je vertellen. Maar ik ben een optimist dus ik ga ervan uit dat ik nog een leuk baasje ga vinden. Heb jij misschien een plekje voor mij?

Soort baasje

Ik zoek een baasje dat ook sportief is ingesteld, net als ik. Ik wil graag bij iemand wonen die met mij speelt - ik hou van voerspelletjes - en wandelingetjes met me maakt. Ik word je allerbeste vriend! Het is wel leuk om te weten dat ik een Buitenbeentje ben. Dat betekent dat ik altijd gratis naar de dierenarts mag bij DOA en ook als je hulp van de gedragstherapeut nodig hebt krijg je dat gewoon! In ruil daarvoor moet je heel veel van mij houden en mij een goed pensioen bezorgen. Is dat een goede deal? Maak dan een afspraak om mij te leren kennen!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik woon liever alleen. Een andere hond in huis vind ik een beetje too much.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik ga achter katten aan, maar als ze stilstaan en niet bang voor me zijn is de lol er vanaf. Ik kan best druk reageren op katten.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Mijn oude baasje had kinderen en daar kon ik goed mee overweg. Ik ben echter wel een driesterren lomperik. Daarom is het beter als ik alleen bij grotere kinderen ga wonen. Die kleintjes kegel ik omver.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Bij mijn oude baasje moest ik vaak lang alleen blijven. Dat vond ik NIET LEUK. Ik vind een uur of vier meer dan genoeg. Als ik een hele dag alleen moet blijven ga ik slopen, dat is toch niet zo raar? Als ik trouwens in een nieuw huis kom moet het alleen thuis blijven wel weer opnieuw opgebouwd worden. Ik moet dan eerst wennen aan jou en mijn nieuwe huis en daarna kun je me stap voor stap weer leren opnieuw thuis te zijn.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Het maakt me niet uit waar ik woon, maar trappen lopen is gezien mijn leeftijd geen goed idee.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Mijn vorige baasje zei dat ik buiten nogal enthousiast was naar andere honden. Nou, dat viel nogal mee vind ik zelf. Ik wil meestal niks met andere honden te maken hebben. Ik hoef niet zo nodig te spelen met andere honden en neus aan neus staan met andere honden vind ik ook niet zo nodig.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Als ik hier uit de kennel wordt gehaald en snap dat ik ga wandelen dan ben ik zo blij en opgewonden dat ik ga trekken aan de lijn. Als ik weer tot rust ben gekomen loop ik netjes mee.

Kan loslopen : Ja, op termijn

Kan loslopen : Ja, op termijn Bij mijn vorige baasje mocht ik heel af en toe los of gaan zwemmen en dan kwam ik terug op commando. Loslopen kan pas geprobeerd worden als ik heel goed ben gewend aan mijn nieuwe baasje en onder commando sta. Want anders ben ik gewoon Oostindisch doof hoor. Ik heb er geen behoefte aan om los te lopen met andere honden op zo'n speelveld of op een andere plek waar veel andere honden zijn, doe me een lol zeg.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik had bulten op mijn zij. Die heeft de dierenarts weggehaald. Het kan echter zijn dat ze weer terugkomen. Je mag echter altijd gratis naar de DOA-dierenarts, want ik ben een Buitenbeentje. Dus je hoeft niet bang te zijn voor hoge medische kosten.

Aandachtspunten gedrag

Ik hou niet van onweer en vuurwerk. Het is ook wel belangrijk dat je mij goed begeleidt in het contact met andere honden.

Adopteer of steun Bandit

Adopteer Bandit

Denk jij dat Bandit en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden