Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Boomer

Boomer is mijn naam en volgens de verzorgers hier, moet ik mij aanprijzen als 'Special Project'! Ik ben namelijk een ontzettende energieke knul en een enorm werkpaard! Verder kan ik ook best een schatje wezen hoor :)
Actief Druk Enthousiast Leergierig Onzeker

Boomer's paspoort

Ras Kruising Herder
Geboortejaar 2017
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 60
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 37500
Adoptiekosten 165.00 euro
Hobbies
  • Hardlopen
  • Speuren
  • Trekspelletjes
  • Voerspelletjes
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Lees meer over buitenbeentjes

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben binnengebracht als vondeling. Degene die mij gevonden had, heeft mij naar het politiebureau gebracht en die hebben mij dus naar DOA gebracht. Ik had wel al een chip en daar stonden ook telefoonnummers op, maar die deden het niet meer. Vervolgens heeft dus niemand mij meer opgehaald. En ik zal je eerlijk zeggen. Ze verdienen mij ook gewoon niet!

Soort baasje

Ik ben op zoek naar ervaren 'Herdermensen'! Mijn nieuwe baasjes moeten veel ervaring hebben met het opvoeden en ook veel tijd, energie en geduld hebben om mij op te leiden tot een voorbeeldige hond. Ik ben dan wel een puber, maar wel echt een hele slimme! Dus ik kan het echt wel, maar aan 3 rondjes in het park heb ik gewoon niet genoeg. Ik wil graag bezig zijn, maar gewoon eigenlijk het liefst de hele dag. Wandelen, fietsen, puzzelen, speuren en behendigeid! Gelukkiger kan je mij niet maken. Ook moet mijn baasje er voor zorgen dat ik ook mijn rust kan pakken. We moeten samen dus een goede balans maken! Ik zoek duidelijke en consequente mensen die niet met een harde hand werken, want dan raak ik over mijn toeren en is er niet zo veel meer met mij te beginnen. Wil je meer over mij als 'Special Project' willen weten? Neem dan snel contact op. Hier bij DOA kunnen ze nog meer over mij vertellen! Je krijgt dan trouwens ook trainingen en begeleiding van de gedragstherapeut :)

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond

Met honden samenwonen : Ja, maar niet met iedere hond Ik vind niet elke hond leuk, en ook niet elke teef. Ik ben liever één op één met mijn baas zodat ik veel samen kan doen en geen aandacht hoeft te delen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Katten zijn fantastisch om op te jagen, voor mij een leuk spel, maar voor de kat ben ik bang geen leven.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Alle kinderen zijn spannend, ik ben niet aan hen gewend en heb niet geleerd hoe ik met ze om hoor te gaan. Hoe kleiner en drukker hoe moeilijker ik dat vindt. Zodra het druk wordt ga ik ook druk worden en dan spring, blaf ik en kan ik om mij heen gaan happen. Ik wil liever rust om mij heen, omdat ik zelf al zo drukkig ben. Ik wil best leren hoe ik met oudere kinderen om hoor te gaan, maar daar heb ik veel goede begeleiding bij nodig en dus ook kinderen die dit aan kunnen en rustig zijn.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik vind het niet leuk om alleen te zijn, als ik alleen word gelaten dan kan ik gaan gillen en of aan happen om de mensen maar bij mij te houden. Simpelweg omdat ik dat nog niet geleerd heb en omdat ik graag bij mijn nieuwe baasje wil blijven. Een baas die veel werkt is aan mij dus niet echt besteed. Met training kan ik het wel leren, maar dat zal heel rustig en stapje voor stapje moetem gebeuren. In de auto is dit ook zo, ik kan het beste in en goede stevige bench vervoerd worden zodat ik rust kan vinden en niks kan slopen. Ook moet ik leren dat ik niet naast mijn vriend achter het stuur kan plaatsnemen.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik woon het liefst in een rustige omgeving waar ik niet overal andere honden en katten tegen kom. Ik ben eigenlijk op zoek naar een fijne omgeving waar ik dus niet zo veel op hoeft te letten, maar lekker kan snuffelen.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Naar andere honden is ben ik druk en een opgewonden standje... Ik kan ook heel hoog en heel hard blaffen en trekken en springen. Veel andere honden vinden dit niet leuk en dat kunnen ze ook echt wel laten merken. Ik snap dat nooit zo goed van ze... Ik heb wel eens gehoord dat ik een bord voor mijn kop heb ofzo?! Bij DOA heb ik al best wat training gehad en zo loop ik dus aan een Gentle Leader. Ik kan dan super netjes meelopen, zonder te trekken en met veel aandacht voor mijn baasje! Bij DOA kunnen ze je hier alles over vertellen, laten zien en uitleggen.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Wanneer we gaan wandelen ben ik super blij en enthousiast. Ik wiebel alle kanten op bij het aanlijnen en maak het je niet gemakkelijk hoor! Maar puur omdat ik gewoon SuperMega enthousiast ben. Buiten kan ik dus best wel sterk wezen en hard trekken. Als ik ergens heen wil en het mag niet van mijn baasje dan kan ik lekker klieren en dan ga ik in de lijn bijten hihihi. Tja, hier valt nog het een en ander aan winst te behalen. De verzorgers waren er helemaal klaar mee dat ik niet wilde luisteren, daarom zijn ze gaan trainen met een Gentle Leader en dat vinden zij veel prettiger. Ik ook want als ik het goed doe krijg ik lekkers en dat wil ik graag. Vooral lekkere hondenworstjes, hmmmm. Ik kan nu ook veel rustiger mee lopen en beter andere honden negeren. Kline hondjes is nog wat moeilijker, maar dat gaat ook beter.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik wil wel, maar kan niet loslopen, ik ga overal achteraan en kom pas terug als ik er klaar mee ben. Het is beter als ik eerst goed de kans krijg om te leren en dingen samen te onder nemen met mijn baas.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Aandachtspunten gedrag

Ik heb nog veel begeleiding nodig, niet alleen het gedrag naar andere honden, maar ook leren om lekker de rust te vinden. Dit betekent dat ik niet meer mag springen, blaffen en dan dus ook niet meer mag happen in de lijn. Ik ben best snel overprikkeld en alle negatieve aandacht is voor mij aandacht, dus dat maakt mij niet uit! Daarom noemen ze mij dus een 'Special Project'. Ik mag echt niet met de eerste de beste mee.

Adopteer of steun Boomer

Adopteer Boomer

Denk jij dat Boomer en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden