Je kan mij adopteren

Mijn naam is Dudley

Ik ben een stoere kruising herder en Dogo Canario met een klein hartje. Ik ben heel waaks en bewaak hier de hele kennel en dan blaf ik als ik onraad ruik. Als ik niet aan het werk ben, ben ik druk met balletjes en stokken.
Aanhankelijk Leergierig Voorzichtig Vriendelijk

Dudley's paspoort

Ras kruising Duitse Herder
Geboortejaar 2009
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Werkhond
Diernummer DOA 37356
Adoptiekosten 165 euro
Hobbies
  • Denkspelletjes
  • Speuren
  • Voerspelletjes
  • Wandelingen
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Regelmatig borstelen

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Plan een bezoek

Reden opname

Mijn vorige baas werd dakloos en kon helaas niet meer voor mij zorgen.

Soort baasje

Iemand die mij een fijn hondenleven geeft. Ik zoek een ervaren baas met veel tijd en geduld die mij dingen kan leren en slechte gewoontes kan afleren. En een grote tuin voor balspelletjes! Ik ben heel leergierig en sta te springen om op mijn oude dag nog nieuwe dingen te ontdekken.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik laat graag merken dat ik de baas ben, zeker naar reuen. Naar teven en kleine hondjes toe ben ik wat milder. Mijn verzorgers zeggen dat ik hier aan moet werken.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik heb een keer een krab van zo'n mormel gehad en sindsdien mijd ik ze of jaag ik een boom in. Koeien vind ik ook niks, maar die heb je hier in het asiel gelukkig niet.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Van kinderen word ik zenuwachtig, liever woon ik bij grote mensen.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Wat me-time op zijn tijd is best lekker, maar pas als ik gewend ben en zeker weet dat je echt weer terugkomt hoor!

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik ben te oud om trappen te lopen. De binnenstad van Amsterdam wordt hem niet voor mij. Liever woon ik ergens buiten met veel ruimte en bomen om tegenaan te plassen.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Ik gedraag me soms agressief naar reuen en kan dus nog wel wat begeleiding gebruiken.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Als het me in het begin te langzaam gaat, trek ik aan de lijn. Of als ik ineens ergens aan wil snuffelen. Heb je mijn tempo te pakken, dan loop ik netjes mee.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik vind reuen dus eng, maar vreemde mensen vaak ook. Dan ga ik de waakhond uithangen en sluipen of blaffen. Daarom kan ik nog niet los. Ik hoef niet in therapie, maar een beetje training is wel nodig. Buiten op het speeldvel ben ik lekker in de weer met ballen en stokken. Ik ken het commando 'los' heus wel, maar als je te traag bent, pak ik de bal snel weer terug.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik word een dagje ouder en daarom mocht ik hier voor mijn spieren naar de fysio. Maar ik ren nog steeds achter ballen en stokken aan hoor! Traplopen mag ik alleen niet meer.

Aandachtspunten gedrag

Aandacht krijgen vind ik lekker en als ik het niet krijg, eis ik het gewoon op. Dan leg ik mijn kop in je schoot, ook als daar een krant of bord eten ligt. Ik word het liefst achter mijn oren of op mijn borst gekriebeld. Ik bedel om eten en snoepjes, een slechte gewoonte die ik nog af moet leren. Als iemand me stoort tijdens het eten ga ik grommen. Ook iets dat ik nog af moet leren. Wat ik al wel heb geleerd zijn heel veel basiscommando's, meerijden in de auto en in het ov.

Adopteer of steun Dudley

Adopteer Dudley

Denk jij dat Dudley en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden