Je kan mij adopteren Ik ben een buitenbeentje

Mijn naam is Dex

Grote lieveling zoekt actieve, maar niet overactieve baasjes!
Aanhankelijk Actief Druk Enthousiast Lief

Dex's paspoort

Ras Rottweiler
Geboortejaar 2013
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 65
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 37206
Adoptiekosten 165.00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een Buitenbeentje, dat betekent dat ik extra zorg en aandacht nodig heb. DOA helpt je daarbij.

Lees meer over buitenbeentjes

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik kom uit een situatie waar ik echt nooit meer in terecht wil komen. Daarom zoek ik nu een baasje die mij forever een superdeluxe huis kan aanbieden!

Soort baasje

Ik zoek ervaren Rottie mensen met ruimte, tijd en geduld. Mijn nieuwe baasjes moeten rustig en geduldig zijn en mij en mij op een duidelijke en consequente manier de regels kunnen vertellen zonder dat je 'hard' bent. Je grenzen aangeven is belangrijk, maar vertel mij dan wat je van mij verwacht zonder een correctie. Mijn achterkantje is niet altijd even stabiel en soms word ik daar ook onzeker van in bepaalde omsatandigheden. Dan heb ik toch ech mijn baasje nodig! Ik zoek mensen die niet alleen maar willen wandelen, maar ook met mij willen trainen zodat ik lekker voor je kan werken! Ik wil graag iets samen doen en dan kan ik gelijk weer leren hoe ik kan omgaan met andere (minder) bekende honden. Ik ben gewend om zoekspelletjes te doen (ook detectie achtig of speur activiteiten). Wel zal mijn nieuwe baajse mijn mobiliteit in de gaten moeten houden!!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik vind andere honden best heel spannend, maar ik kan ze ook heel goed negeren. Hier bij DOA heb ik weleens een vriendin gehad, maar vaak ga ik op ze rijden. Vinden die meiden niet echt gezellig.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik word heeeeeel druk van katten. Als ik ze zie ben ik ook niet zo goed af te leiden. Als ik echt bij de katten kan, dan zal ik zo hard rennen dat ik ze te pakken kan krijgen.

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen

Met kinderen samenwonen : Geen kinderen Nee, kinderen lijkt me geen succes. Ik moet ze constant in de gaten houden en ben veel te groot en te lomp en te druk voor ze.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik heb een tijdje in een pleeggezin gezeten. Toen heb ik wel geleerd om even alleen te blijven, maar nu zit ik al weer een tijdje in de kennel en zal het alleen thuis zijn echt weer even opnieuw moeten worden geleerd. Wel kan dit pas wanneer ik heeelemaal gewend ben aan mijn nieuwe huis, baasjes en omgeving!

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk In principe ben ik best makkelijk in de omgang, maar ik heb wel een periode gehad dat ik ruzie wilde maken met auto's. Daarom lijkt het mij relaxeder als ik in een rustige omgeving kan wonen zonder al te veel verkeer of drukke kinderen of heel veel honden etc.

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Tja, ik ben graag een 'machoman' dus niet alle andere kerels vinden mij tof. Naar andere dames ben ik dus niet echt een gentleman... Op straat zou ik dus echt een goede match moeten vinden.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik kan het echt wel, dat nette meelopen, maar alleen als jij ook een klein pasje harder gaat!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Volgens mijn verzorgers is dat niet echt een goed idee. Als ik katten zie dan ben ik vertrokken, als ik andere honden zie, dan is er een kansje dat ik ruzie ga maken en luisteren? Ik weet nog niet helemaal wat dat is. Magisch woord: trainen!

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb wat problemen met mijn achterhand. Vandaar dat ik ook geen trappen mag lopen en niet ál te lange wandelingen meer kan maken. Ook ga ik nu nog 1x per maand naar de fysio, zodat mijn spiertjes lekker los blijven!

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Dex

Adopteer Dex

Denk jij dat Dex en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden