Je kan mij adopteren

Mijn naam is Chita

Ik ben een vriendelijke en aanhankelijk dame, die houdt van wandelen. Ik hou van spelen met een bal en autorijden vind ik cool! Natuurlijk vind ik knuffelen ook geweldig. Ik word al een dame op leeftijd, maar zo gedraag ik me niet. Ik ben nog hartstikke actief en voel me jong!
Aanhankelijk Actief Enthousiast Leergierig Lief

Chita's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2011
Geslacht Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 37103
Adoptiekosten 165 euro
Hobbies
  • Denkspelletjes
  • Hardlopen
  • Hondenschool
  • Knuffelen
  • Wandelingen
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Plan een bezoek

Reden opname

Mijn vorige baasje had mij gekocht op Marktplaats maar had daar niet goed genoeg over nagedacht. Hij kon mij niet geven wat ik nodig had en ik kon nog niet zo goed alleen thuis blijven. Dat alleen blijven moet ik nog leren: gelukkig ben ik heel leergierig!

Soort baasje

Ik zoek een baasje lief baasje dat mij op een positieve manier dingen wil leren, zoals alleen thuis zijn. Ik ben een actieve hond, dus ik zoek iemand die veel wil wandelen en spelen. En knuffelen! Omdat ik nog niet goed alleen kan zijn is het wel nodig dat er in de beginmaanden altijd iemand thuis is. Ik kan met oudere kinderen samenwonen. Je kunt mij adopteren als je minimaal 25 jaar oud bent.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik kan niet met andere honden samenwonen. Ik kan best met sommige honden opschieten, maar samenwonen vind ik te spannend.

Met katten samenwonen : Ja, aanleren

Met katten samenwonen : Ja, aanleren Buiten ontwijk ik katten en binnen lijk ik ze te negeren. Ik zou dus met een kat kunnen samenwonen die honden is gewend en niet opdringerig is.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Van kleine kinderen word ik wat onzeker, grote kinderen vind ik leuk als ze maar een beetje rustig benaderen in het begin.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik had bij mijn vorige baasje moeite om alleen thuis te zijn. Als je dit op de goede manier aanleert kan ik dat nog best leren. Hoeveel uur ik dan uiteindelijk alleen thuis kan blijven kan ik je nu nog niet vertellen. Het leren alleen thuis te blijven kost wel tijd. Hoeveel tijd is per hond verschillend, maar het kan zomaar een paar weken tot maanden duren.

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik heb niet zoveel eisen wat betreft mijn woonomgeving. Met het goede baasje kan ik overal wonen!

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief

Buiten sociaal met honden : Ja, selectief Hier in het asiel zijn er een paar honden waar ik lekker mee sta uit te waaien op een speelveld. Andere honden vind ik dan weer niet leuk. Dan kan ik gaan blaffen en gaan focussen. Als je me afleidt dan negeer ik ze verder. Ik ben geen hond die aan de lijn neus aan neus wil met een andere hond.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik loop netjes met je mee. Af en toe, vooral in het begin van de wandeling, kan ik wat trekken.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik kan niet loslopen als er andere honden in de buurt zijn, dan luister ik niet goed omdat dan focus op die andere honden. Als je met me wil spelen met de bal kun je dat wel doen, maar dan moet je wel zeker weten dat er geen soortgenoten zijn. Een afgesloten terrein is daarvoor het beste.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb moeite met alleen thuis blijven. Ik kan dit nog best leren, maar dan moet jij wel tijd en geduld hebben. DOA kan je helpen met de training, zodat het op een goede manier wordt aangeleerd.

Adopteer of steun Chita

Adopteer Chita

Denk jij dat Chita en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Plan een bezoek

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden