Je kan mij adopteren

Mijn naam is Peter

Buongiorno, Io sono Pepe! Een senior staff die helaas voor de tweede keer op zoek gaat naar een nieuw baasje.
Actief Eenkennig Lief Terughoudend Vriendelijk

Peter's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2013
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 22961
Adoptiekosten 225,00 euro
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Ja
  • Mag trappen lopen : Nee
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik ben vanuit DOA geplaatst in 2016, maar helaas kon mijn baasje niet meer voor mij zorgen. Ik mocht gelukkig terugkomen en nu op zoek naar een nieuwe baas.

Soort baasje

Ik zoek een baasje die aan de ene kant mij niet overbelast en rekening houdt met mijn rug, maar anderzijds nog graag lange wandelingen met mij wil maken. Bal en flosstouw helemaal goed. Ik breng de floss dan ook om samen te spelen. Maar ik laat pas los voor een ander speeltje of een snoepje. Ook kan ik herrie maken tijdens het spel, schrik hier niet van.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik ben een ster in alles negeren, mensen, honden, heerlijk alleen met mijn baas. In 2016 kon ik niet samenwonen met andere honden, laten we het nu ook maar niet proberen.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Mijn opwinding stijgt bij het zien van katten en dan wil ik er achteraan als we te lang stil staan. Op straat kan ik ze negeren tijdens het wandelen.

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik kan nogal ruw spelen met veel geluid. Speelgoed afgeven kan ik ook niet zo goed. Samen spelen is dus wat intens, schrik hier niet van.

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen

Alleen thuis blijven : Leren / opbouwen Ik ben in huis rustig en al wat ouder. Hartstikke zindelijk ook. Dus als we even goed aan elkaar wennen, zou ik daarna wel wat uurtjes alleen thuis moeten kunnen blijven. Maar zoals elke hond, liever niet te lang natuurlijk.

Soort woonomgeving : Rustige wijk

Soort woonomgeving : Rustige wijk Ik wil geen huis met trappen, dus een leuke woning met tuin zou ik wel fijn vinden. Ik ervaar in de opvang wel wat stress. Ik uit dit niet in luid geblaf of gespring zoals mijn soortgenoten, maar ik keer wat meer in mijzelf en ga dan kwijlen. Dit valt niet altijd op, maar wel iets om in de gaten te houden. Daarom toch een lichte voorkeur voor een rustige omgeving.

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden

Buiten sociaal met honden : Nee, negeert andere honden Ik wandel graag 1 op 1 met mijn baasje. Ik maak tijdens de wandeling bijna geen contact met mensen, honden of verkeer. Ik snuffel graag, markeer hier en daar en wil dan weer door. Ik kan flinke stukken lopen en trek helemaal niet aan de riem.

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee

Gedrag aan de lijn : Loopt netjes mee Ik wandel graag 1 op 1 met mijn baasje. Ik maak tijdens de wandeling bijna geen contact met mensen, honden of verkeer. Ik snuffel graag, markeer hier en daar en wil dan weer door. Ik kan flinke stukken lopen en trek helemaal niet aan de riem.

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik heb soms wat bloemkolen in mijn oren en doe dan graag mijn eigen ding. Niet handig.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Ik heb wat spondylose haakjes in mijn rug, dit kan vaker voorkomen bij oudere honden. Ik heb er op het moment geen last van omdat ik een pijnstillertje slik. Ook zijn wat van mijn tanden afgesleten, hier ondervind ik nu op dit moment geen last van.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopteer of steun Peter

Adopteer Peter

Denk jij dat Peter en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden