Je kan mij adopteren

Mijn naam is Chico

Ik ben een aanhankelijke en sportieve kerel. Soms ook een tikkie onzeker, vooral als ik mensen of situaties nog niet ken. Ik ben hartstikke slim en leer graag.
Aanhankelijk Afwachtend Druk Leergierig Lief Voorzichtig Vriendelijk

Chico's paspoort

Ras Am.Staffordshire Terrier
Geboortejaar 2014
Geslacht Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Nee
Schofthoogte (cm) 50
Soort hond Sportieve hond
Diernummer DOA 34173
Adoptiekosten 165.00 euro
Hobbies
  • Apporteren
  • Balletjes
  • Hardlopen
  • Hondenschool
  • Voerspelletjes
  • Wandelingen
Extra zorg
  • Dieetvoer : Nee
  • Medicatie : Nee
  • Mag trappen lopen : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig

Denk je dat wij matchen? Leuk, laten we elkaar een keer ontmoeten!

Naar het contactformulier

Reden opname

Ik zit nu voor de tweede keer in het asiel. In 2016 ben ik geadopteerd, maar helaas had mijn baasje geen tijd meer om voor mij te zorgen. Daarom ben ik nu weer terug, op zoek naar een nieuwe plek.

Soort baasje

Ik zoek baasjes die ervaring hebben met mijn ras of bereid zijn zich hierin te verdiepen. Ik ben een sportieve kerel die houdt van lichamelijke en mentale uitdagingen; ik pas het beste bij baasjes die mij dit ook kunnen bieden. Wandelen, speuren, zoekspelletjes....ik ben er gek op! Ik mag niet loslopen omdat ik niet van andere honden hou, ik zit daar niet mee. Ik zoek baasjes die consequent zijn, zodat ik weet wat ik aan je heb. Je kunt mij heel veel leren, ik ben een goede student! Heb je zin om met mij te gaan trainen en van mij een goed opgevoede kameraad te maken? Dan wil ik je graag leren kennen!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met honden samenwonen : Nee

Met honden samenwonen : Nee Ik vind andere honden in mijn huis niet zo'n goed idee. Ik wil graag de enige hond in huis zijn.

Met katten samenwonen : Nee

Met katten samenwonen : Nee Ik negeer ze meestal, maar niet altijd. Als ze voor me weglopen dan ren ik er natuurlijk achteraan!

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen

Met kinderen samenwonen : Alleen grotere kinderen Ik heb bij kinderen gewoond, maar vind die kleinere edities wel spannend. Ik kan beter bij grotere kinderen, pubers, wonen. Maar die kunnen mij niet uitlaten, want ik heb begeleiding nodig met andere honden. Daar heb je wel wat ervaring voor nodig.

Alleen thuis blijven : Ja

Alleen thuis blijven : Ja Ik kon bij mijn oude baasje even alleen zijn, maar in een nieuwe omgeving moet dat weer opnieuw opgebouwd worden. Ik ben echter een slimpie, dus als je het goed aanpakt, dan komt dat goed!

Soort woonomgeving : Kan overal wonen

Soort woonomgeving : Kan overal wonen Ik kan eigenlijk overal wonen, het is echter beter voor mij als ik ergens woon waar ik niet iedere drie meter een hond tegenkom. Ik kan ze redelijk goed negeren als ik aan de lijn ben en mijn baasje me goed begeleidt.

Buiten sociaal met honden : Nee

Buiten sociaal met honden : Nee Ik kan andere honden wanneer ik aan de lijn ben redelijk negeren, maar het is nog niet 100%. Onderschat dit niet, ik heb hiervoor nog wel de nodige training nodig. DOA kan jou helpen bij de training.

Gedrag aan de lijn : Trekt

Gedrag aan de lijn : Trekt Ik ben nog een beetje overenthousiast aan de lijn en heb training nodig om te leren netjes mee te lopen. Ik vind het superleuk wanneer je mij dit leert!

Kan loslopen : Nee

Kan loslopen : Nee Ik ben weleens achter andere honden aan gegaan toen ik het had gepresteerd uit te breken. Daarom mag ik binnen de gemeente Amsterdam niet meer loslopen: ik heb een aanlijngebod aan mijn broek. Het aanlijngebod geldt niet buiten de gemeente Amsterdam. Het is echter vanwege mijn gedrag naar andere honden gewoon verstandig om mij aan de lijn te houden.

Aandachtspunten

Fysieke aandachtspunten

Geen aandachtspunten bekend.

Aandachtspunten gedrag

Ik heb nog wel de nodige training nodig in de omgang met andere honden (honden leren negeren) en het netjes lopen aan de lijn. DOA kan jou hierbij helpen.

Adopteer of steun Chico

Adopteer Chico

Denk jij dat Chico en jij matchen? Maak dan een afspraak om voor een ontmoeting.

Steun de asielhonden

Kun je geen hond adopteren, maar wil je wel de asielhonden steunen? Word dan donateur!

Ik help de honden

Deel dit dier met je vrienden