Ik zoek een hond

Je bent op zoek naar een nieuw maatje, hartstikke leuk! Onze viervoeters staan te popelen om je te ontmoeten. Neem een kijkje en misschien wordt het wel tijd voor een eerste date? Je bent welkom bij ons, DOA, het asiel van Amsterdam!

Waarom een hond van DOA?

Als je een van onze honden adopteert geef je hem of haar een tweede kans op een gelukkig leven. Dat is op zichzelf al goed nieuws. Maar er is meer:

1 Je krijgt professionele en persoonlijke begeleiding zodat je de hond vindt die echt bij jou past

2 Al onze honden zijn nagekeken door de dierenarts

3 Iedere hond is beoordeeld op gedrag en wordt - als dat nodig is - extra getraind

4 Alle honden zijn gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

5 Na de adoptie kun je nog 3 maanden bij ons terecht voor gratis zorg en begeleiding op maat*

* bij Buitenbeentjes kun je daar vaak levenslang op rekenen!

Hoe werkt adopteren?

Vóór je een hond kunt adopteren, doorlopen we samen een aantal stappen om te kijken of jij en de hond van je keuze een goede match vormen.

1: Wat zoek je?

Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we in kaart wat je precies zoekt. Moet het een actieveling zijn of juist een rustig type? Wil je een jonge hond of heb je misschien juist de behoefte om een oudje nog een paar mooie jaren te geven? Zoek je een hond die in je fietsmandje past of juist een grote slungel? Om een goede match te kunnen maken hoe een hond in jouw leven past. Moet hij bijvoorbeeld samenleven met katten of kleine kinderen? Ben je een ervaren hondenbaas of is het je eerste hond? En hoeveel tijd heb je om je hond uit te laten of aan z'n opvoeding te besteden?

2: Maak een afspraak

Wil je graag kennismaken met onze honden? Dat kan! Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo'n gesprek duurt een half uur tot een uur.

Omdat we graag zorgvuldig te werk willen gaan – je bent immers op zoek naar een huisgenoot die jarenlang bij je blijft – gebeurt zo'n kennismaking alleen op afspraak. Op die manier is er altijd voldoende tijd om jouw wensen goed in kaart te brengen. Je krijgt dan ook gelegenheid om de honden te ontmoeten die het beste bij je passen.

Twijfel je nog of een hond wel een goed idee is of wil je eerst advies over het ras dat het beste bij jou en je omstandigheden past? Vaak kan een telefonisch adviesgesprek je goed op weg helpen!

 Maak een afspraak
3: Ontmoet je nieuwe maatje

Als duidelijk is waar je naar op zoek bent, laten we je kennis maken met de honden die bij je zouden kunnen passen. Omdat het voor te veel onrust zorgt als we met jou langs alle hokken lopen, kiezen we van tevoren met wie je kennis zou willen maken en brengen onze verzorgers de betreffende honden 1 voor 1 naar jou toe. Voel je een klik met een hond, dan kun je samen een stukje gaan wandelen om elkaar alvast een beetje te leren kennen.

Het kan echter gebeuren dat erop dat moment geen honden zijn die bij jouw situatie passen of dat er geen honden zijn die je leuk vindt. Ook kan het voorkomen dat die leuke hond die je had gezien op de site net door iemand anders is geadopteerd. Dat is natuurlijk spijtig, maar helaas niet te voorkomen. Je bent natuurlijk van harte welkom om nog een keer terug te komen! 

4: Vervolgafspraak

Als de eerste ontmoeting goed verloopt, plannen we meestal meteen een vervolgafspraak in. Je leert elkaar dan beter kennen en je kunt je goed voorbereiden op de adoptie. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf nog wat bedenktijd nodig hebt. Samen met de verzorger bespreek je de afspraken over de adoptieprocedure.

5: Adopteren!

Als je je ideale hond gevonden hebt, volgt de adoptie. Dit is natuurlijk het leukste gedeelte. Je nieuwe maatje mag mee naar huis! Dat is een hele verandering voor zowel de hond als voor jou. Lees hier onze tips om je viervoeter zo gelukkig mogelijk te maken!

6: Nazorg

Onze zorg stopt niet bij de adoptie. Je kunt tot drie maanden na de adoptie nog gratis bij onze dierenarts of gedragstherapeute terecht met vragen of problemen. Afhankelijk van de hond kan deze periode langer zijn. We kijken altijd welke begeleiding nodig is voor een goede en duurzame relatie met je hond.

Zo zorgen we voor gelukkige huisdieren en blije baasjes!

En ze leefden nog lang en gelukkig

Ieder jaar worden honderden DOA-dieren geadopteerd door liefhebbende baasjes. We ontvangen vaak enthousiaste berichten over hoe gelukkig mens en dier met elkaar zijn. En deze hartverwarmende verhalen delen we graag met je!

Naar de succesverhalen

Adoptietarieven

Voor Buitenbeentjes kunnen afwijkende tarieven gelden.

 

 Klik hier voor de Plaatsingvoorwaarden
Pup (< 9 maanden) € 375,00
Hond vanaf 9 maanden tot 9 jaar € 225,00
Hond vanaf 9 jaar € 150,00

Wil je ons helpen?

Adopteren is één manier om een asielhond te helpen. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen!