Hondentrimsalon

Bij trimsalon Grooming Point in Osdorp kun je, je hond professioneel laten trimmen door Nanette. Gediplomeerd en aangesloten bij de vakorganisatie ABHB. De trimsalon bevindt zich onder hetzelfde dak als DOA.

Als je haar maar goed zit

Honden groot, klein, ze zijn allemaal welkom, voor elke hond is een trimbehandeling op maat mogelijk.

Werkwijze

Ik vind het erg belangrijk dat honden de trimbehandeling goed ervaren en met zo min mogelijk stress. Elke behandeling wordt per hond aangepast naar de behoefte van de hond. Alle honden mogen bij binnenkomst eerst even de salon verkennen zodat ze vast de geuren kunnen opnemen en aan geluiden kunnen wennen. Zo kunnen ze even acclimatiseren.

Ik overleg altijd goed met eigenaren wat de wensen zijn en hoe het karakter van de hond is. Ook vraag ik of er mogelijke dingen zijn waar rekening mee gehouden moet worden (denk aan allergieën, ziekte, lichamelijke klachten, stress).

Meestal adviseer ik baasjes om weer naar huis te gaan als ze in de buurt wonen, ik geef dan 20 minuten voordat de hond klaar is een telefoontje dat hij/zij weer opgehaald kan worden. Woont de baas niet in de buurt kunnen ze in de binnenkomst hal van DOA wachten (mits uit het zicht) of naar het winkelcentrum aan de overkant gaan.

Als ik bijzonderheden tegenkom tijdens het trimmen meld ik dit achteraf altijd aan de baas.

Wanneer en waarom moet een hond naar de trimsalon

Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de trimsalon voor bijna iedere hond aan te raden, ongeacht of het om een rashond, kruising, kort of langharige hond gaat. Waarom met een kortharige hond naar de trimsalon? Het kan zijn dat de hond in iets vies heeft gerold en hij/zij gewassen moet worden, of de hond verhaart heel erg. Maar ook kan het zijn dat er medische problemen zijn met de huid waarvoor de hond gewassen moet worden met speciale shampoo. Het beste is daarom dat alle honden op jonge leeftijd wennen aan de trimsalon, mocht het dan op latere leeftijd nodig zijn zullen zij weinig tot geen stress ervaren. Ook het knippen van nagels is iets wat bij sommige honden regelmatig moet gebeuren.

Er zijn geen vaste richtlijnen hoe vaak de hond naar de trimsalon moet komen, het hangt af van de vachttype, het model en ook in hoeverre de baas zelf de vacht kan en wil onderhouden.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Puppy wenbeurt

Deze behandeling is voor als een puppy voor het eerst naar de salon komt. De bedoeling van deze behandeling is, dat de puppy went aan op tafel staan, geborsteld worden, nagels knippen, went aan geluiden als de tondeuse en de schaar. In overleg is soms ook wassen en drogen mogelijk. Dit bekijk ik echter per puppy, sommige kunnen dit al aan, voor andere is het nodig om 2 sessies te hebben omdat in 1 wenbeurt het mogelijk te veel is. Bij deze behandeling mogen baasjes erbij blijven, ik geef bij deze behandeling ook uitleg over hoe de baas zelf de vacht het beste kan onderhouden.

Wassen

Bij deze behandeling wordt de hond gewassen en gedroogd.

Tussenbeurt/sanitaire beurt

Bij deze behandeling wordt de hond gewassen, gedroogd, gekamd en worden de sanitaire delen geschoren/geknipt. Nagels worden ook geknipt.

Nagels knippen

Enkel de nagels geknipt hebben, dat is met deze behandeling mogelijk.

Volledige trimbehandeling

Bij deze behandeling wordt de hond volledig getrimd. Afhankelijk van de vachttype en model kan dit zijn scheren of knippen. Lengte en model gaan in overleg met de eigenaar. Bij deze behandeling zit het wassen/drogen en nagels knippen in.

Volledige trimbehandeling verharen: Deze behandeling is bedoeld voor honden die erg verharen. Tijdens deze behandeling zorg ik ervoor dat de losse haren uit de vacht komen, zonder de gezonde haren te beschadigingen. Dit doe ik door middel van de was/blaas methode.

Advies over vachtonderhoud: Bij het ophalen van de hond geef ik graag advies mee over hoe de vacht thuis het beste verzorgd kan worden. Wil je graag meer leren over hoe je zelf het beste kunt borstelen of de hond kunt wassen? Daar kan deze behandeling voor ingepland worden, dan gaan we samen de hond borstelen en/of wassen/droog blazen. Daarnaast kan ik ingaan op alle vragen die je dan eventueel hebt over de vachtverzorging.

Hoe kun je je hond voorbereiden

Ik wil het bezoek aan de trimsalon zo aangenaam mogelijk maken, je kunt hier bij helpen!

  • Laat de hond goed uit van te voren, zodat de hond zijn behoeftes rustig heeft kunnen doen. Niets vervelender voor de hond als met volle blaas op de tafel moeten staan.
  • Het trimmen kost de hond veel energie dus laat ze niet voor de behandeling hard naast de fiets rennen of uitgebreid door het park rennen. Ze hebben hun energie nodig.
  • Voer de hond gewoon zoals altijd, ga niet extra voeren of minder voeren voor de trimbehandeling.
  • Heeft de hond vlooien meld dit van te voren.
  • Heeft de hond lichamelijke klachten or recente operaties gehad meld dit, zodat we kunnen overleggen wat de beste methode is voor de trimbehandeling.
  • Heeft de hond een besmettelijke ziekte, graag dit vermelden dan kan de afspraak verzet worden tot de hond beter is.
  • Hou de hond aangelijnd bij brengen en ophalen, er lopen in het gebouw wel eens honden die niet altijd even vriendelijk zijn naar andere honden. Dus om problemen te voorkomen is het verzoek dat alle honden aangelijnd zijn.
  • Doe niet zomaar het hek/deur open van de salon, soms lopen er honden op de grond het is niet de bedoeling dat deze ontsnappen. Dus wacht netjes tot ik het hek/deur open doe.
  • Als je de hond komt halen en niet gewacht hebt op mijn telefoontje wacht dan buiten het zicht. Als ik nog bezig ben met het trimmen van de hond en hij/zij ziet/ruikt de baas, willen ze niets liever als naar hun baas. Dit resulteert in van de tafel af willen springen, piepen/huilen en niet meer stil willen staan. Dit is voor de hond onnodig stressvol, dus doe dit alsjeblieft niet.

Tarieven

Prijzen variëren erg per vachttype, model en grootte van de hond. Voor informatie en indicatie hierover kan er contact opgenomen worden. Nagels knippen hebben en vast tarief van 7,50 euro. Voor overige vragen en informatie neem contact met mij op.

Afspraak maken

Afspraak maken of vragen stellen kan telefonisch, via e-mail en via Whatsapp. Telefoonnummer: 06-21486079

Whatsapp: 06-21486079 E-mail: info@nanetteschaar.com

 

Adres

Ookmeerweg 271,

1067 SP, Amsterdam

DOA

Openingstijden 

Open op afspraak maandag t/m zaterdag 08:00 – 18:00