Hondentrimsalon

Trimsalon Knip & Knap, de professionele hondentrimsalon in Amsterdam

Als je haar maar goed zit

Bij Trimsalon Knip & Knap in Osdorp kun je je hond professioneel laten trimmen door één van onze gediplomeerde trimmers. De hondentrimsalon bevindt zich onder hetzelfde dak als DierenOpvangAmsterdam (DOA). Mocht je hond in het hondenpension of de dagopvang verblijven, kan hij aan het eind van de dag nog even lekker getrimd of gewassen worden. Maar je bent natuurlijk ook welkom als je geen gebruik maakt van de opvang. Onze trimsalon is modern ingericht met ergonomische materialen. Alles is in hoogte verstelbaar. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook voor je (grote) hond. Hij hoeft dan namelijk niet getild te worden. We vinden het belangrijk dat een hond kwispelend de trimsalon verlaat, daarom behandelen wij je harige vriend met veel liefde en plezier en zorgen we er voor dat hij zo min mogelijk stress ervaart. Een mooie, blije hond en een tevreden baasje, daar doen we het voor.

Wanneer heeft een hond een trimbeurt nodig?

Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de trimsalon voor bijna iedere hond aan te raden, ongeacht of het om een rashond of een kruising gaat, een kort- of langharige hond. Hoe vaak je hond een bezoekje moet brengen aan onze trimsalon, is afhankelijk van zijn vachtsoort en het maakt natuurlijk ook uit hoe vaak je je hond zelf borstelt. Als algemene richtlijn geldt:


Ruwharige vacht (Terriërs, Teckel, etc.): 2-4 maal per jaar

Vacht van Spaniëls en Retrievers (Engelse Cocker, Golden Retriever, etc.) : 4-6 maal per jaar

Inkortvacht (Shih Tzu, Malthezer etc.): 4-6 maal per jaar

Poedelvacht: 4-8 maal per jaar

Ontwolhonden (Herders, kortharige honden die ruien, etc.): 2-6 maal per jaar

Waarvoor kun je bij ons terecht?

We bieden allerlei verschillende mogelijkheden: zo kun je bij ons terecht voor een wasbeurt, maar ook voor het plukken, ontwollen, knippen en scheren van de vacht. Na het wassen wordt hij goed droog geföhnd. Ook oren plukken en nagels knippen doen we graag voor je. Alleen lakken doen we niet… :)

Hoe kun je je hond voorbereiden?

  • Het is fijn als je ons helpt om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken voor je hond. Laat hem dus van te voren goed uit. Niets is zo vervelend als je plas op moeten houden!

 

  • Omdat een trimbeurt best veel energie kost, is het handig om je hond van te voren iets te laten eten. Dat geldt zeker voor oudere en/of nerveuze honden.

 

  • Houd je hond aan de lijn als je hem brengt. Misschien is er nog een andere viervoeter in de salon of je hond heeft er geen zin in en probeert rechtsomkeert te maken.

 

  • Zorg er voor dat je hond vrij is van vlooien. Het is een fabeltje dat elke hond vlooien heeft. Mocht hij ze toch hebben, geef dat dan vóór de behandeling aan, dan zetten we hem meteen in bad om besmetting te voorkomen. We geven je ook graag informatie over het bestrijden van vlooien.

 

  • Als je hond een besmettelijke ziekte hebt, moeten we je vragen om de afspraak te annuleren.

 

  • Mocht je hond geblesseerd zijn, dan kunnen we het beste even samen overleggen of een trimbeurt mogelijk is.

Wat kun je thuis doen?

Door je hond ook thuis regelmatig goed te borstelen, blijft de vacht in een betere conditie en kunnen wij de hond mooier trimmen. Kaalscheren is namelijk écht niet leuk. Met de juiste borstel en kam is het prima mogelijk om de vacht zelf een beetje bij te houden. Wij laten je in onze salon graag zien hoe je je hond het beste kunt borstelen en wat daarvoor nodig is. 

Afspraak maken

Wil je je hond graag laten trimmen? Maak dan telefonisch een afspraak via 020-740 22 16; de receptie verbindt je door met de trimsalon. Zijn wij niet aanwezig? Laat dan je telefoonummer achter zodat we je je zo snel mogelijk terug kunnen bellen. Vaste bezoekers van DOA kunnen ook gewoon bij ons binnenlopen of hun telefoonnummer bij de receptie achterlaten.

Je kunt ons ook mailen op trimsalon@doamsterdam.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk op je bericht reageren.

Openingstijden 

Wij zijn elke dag (behalve zondag) geopend van  9:00 tot 17:00 uur.  

Wat kost een trimbeurt?

Omdat niet elke hond hetzelfde is en er zelfs per ras verschillen kunnen zijn, hanteren we verschillende prijzen. Om je toch een idee te geven waar je op moet rekenen: we rekenen €30,- euro per uur. Voor ontwollen rekenen wij €35,- per uur. Voor een exacte prijsopgave kun je ons beter even bellen.