Gedragsadvies en -therapie voor je hond

Je kunt met al je vragen en problemen op het gebied van hondengedrag bij DOA terecht. We geven advies, training en workshops.

De gedragstherapeut

Majori Meijer is onze kynologisch gedragstherapeut. Zij heeft meer dan 10 jaar fulltime ervaring met het trainen van honden en oplossen en verbeteren van probleemgedrag. Zij is opgeleid bij DogVision, aangesloten bij de NVGH en geaccrediteerd door Certipet. Ben je geïnteresseerd in advies? Stuur dan even een mailtje met je contactgegevens, woonplaats en je verzoek naar gedrag@doamsterdam.nl of vul een contactformulier volledig in. 

Vul hier direct het contactformulier in

Op zoek naar een hond?

Wil je graag een hond maar weet je niet goed wat voor ras er bij je past? Waar moet je op letten bij het kopen van een hond? Liever een pup of toch een herplaatser?
Onze gedragstherapeut is een wandelende hondenencyclopedie en heeft jarenlange ervaring met honden van allerlei rassen en leeftijden. Ze kan je zeker een eind op weg helpen. Lees de tips of vraag advies.

Lees meer

Voorkom problemen

Je kunt onze gedragstherapeut ook inschakelen als er nog geen sprake is van gedragsproblemen. Dat is zeker aan te raden als je je hond goed wilt voorbereiden op grote veranderingen (bijvoorbeeld de komst van een baby) of als je je hond wilt leren om op een relaxte manier om te gaan met 'enge' gebeurtenissen (bijvoorbeeld vuurwerk). Preventief advies geeft je de kennis die nodig is om problemen buiten de deur te houden. 

Lees meer

Hulp bij de opvoeding nodig?

Tijdens de opvoeding van je hond kan het voorkomen dat je specifieke vragen hebt die je graag eens voor zou leggen aan een deskundige. Ook als is je viervoeter goed opgevoed, zijn er wellicht dingen waar je hulp bij zou willen hebben. Je kunt met alle kleine en grote opvoedkundige vragen bij ons terecht. Ook bieden we privétrainingen aan als je niet naar een hondenschool wilt of kunt. Het trainingsprogramma wordt altijd in overleg samengesteld.

Lees meer

 

Hulp bij gedragsproblemen

Als je hond gedragsproblemen heeft, kan dit veel stress opleveren, zowel bij jou als bij je hond. Misschien word je wel dagelijks met een probleem geconfronteerd en heb je geen idee wat je eraan kunt doen? Het beste advies dat we je kunnen geven: schakel een deskundige in! Hoe sneller je probleemgedrag aanpakt, hoe groter de kans dat het probleem opgelost kan worden. Onze gedragstherapeut helpt je graag en geeft praktische, eerlijke en haalbare adviezen. 

Lees meer

Workshops

Wij bieden een aantal workshops aan waar je samen met je hond aan mee kunt doen:

Workshop denk- en doespelletjes

Denk- en doespelletjes zijn puzzels waarbij je hond zijn koppie leert gebruiken. Deze puzzels zijn ideaal om je hond bezig te houden en mentaal te stimuleren. Dit is een groepsworkshop.

Ik wil meer informatie
Workshop denk- en doespelletjes (specials)

Puzzelen voor bange honden (bang voor mensen of voor andere honden). Deze workshop vindt plaats in een kleine groep, zodat je hond alle ruimte krijgt om toch op te kunnen letten en te genieten van het spel.

Ik wil meer informatie

 

Workshop denk- en doespelletjes als je hond moet revalideren na een operatie of ander letsel

Als een hond na een operatie wekenlang in een bench moet bijkomen, kan hersenwerk een goede manier zijn om hem bezig te houden. Hij mag dan misschien niet fysiek actief zijn, hij kan natuurlijk wel zijn koppie gebruiken! In twee korte workshops leer je hoe je er op speelse wijze voor kunt zorgen dat je hond z'n energie kwijt kan vrijwel zonder te bewegen! Alle oefeningen worden uiteraard opgesteld in samenspraak met de fysiotherapeut/specialist om overbelasting te voorkomen.

Ik wil meer informatie

Tarieven

Alle opbrengsten van gedragsadviezen en –therapie worden gebruikt voor de training van onze asielhonden.
De meeste verzekeraars vergoeden gedragstherapie (gedeeltelijk), afhankelijk van het gekozen pakket.

Majori kan op aanvraag ook presentaties op maat verzorgen bij jouw organisatie, praktijk of hondenschool. 

Voor training op locatie worden de volgende kosten doorberekend: Per gereden kilometer 25 cent + geldend parkeertarief via Parkmobile app.

Lees ook even de voorwaarden

Gedragstherapie consult € 70,00 per uur
Uitgebreid plan van aanpak inclusief oefeningen en 1 telefoongesprek € 60,00
Kort verslag met tips en 1 telefoongesprek € 40,00
Gedragstest algemeen € 70,00 per uur
Kort verslag € 55,00
Uitgebreid verslag € 100,00
Verslag inclusief risico inschatting voor gemeente € 110,00
Gedragstest gedrag naar andere honden € 80,00 per uur
Kort verslag € 55,00
Uitgebreid verslag € 100,00
Verslag inclusief risico inschatting voor gemeente € 110,00
Privetraining per 30 minuten (max 45 minuten) € 40,00
Telefonisch advies 30 minuten, indien langer 1 euro per minuut extra. Alleen algemene zaken, aanschaf advies € 40,00
Revalidatie begeleiding per 30 minuten € 40,00
Workshop Denk en Doespelletjes max 5 personen 2 uur € 50,00

Indien u niet verschijnt zonder opgaaf van reden, of binnen 24 uur de afspraak afzegt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.