Dagopvang

!Let op! Momenteel zit onze dagopvang vol en nemen wij geen nieuwe honden aan. Helaas werken wij niet met een wachtlijst. Zodra onze dagopvang weer plekken beschikbaar heeft, zullen wij dit op deze pagina vermelden!

Onze dagopvang

Voor een zorgeloos dagje tussenuit

Je hond is niet gewoon een huisdier; hij is je vriend, een onderdeel van het gezin. Een goede opvang is daarom noodzakelijk wanneer je een tijdelijke oppas nodig hebt. Wij zullen er alles aan doen om jouw hond een fijne dag te bezorgen, wanneer jij moet werken of er een dagje tussenuit wilt.

Een dag bij DOA in de dagopvang

Jij en jouw hond zijn al vanaf 7 uur in de ochtend bij ons welkom. Onze tijden zijn als volgt:

Maandag tot en met vrijdag: brengen tussen 07.00 - 09.30 en halen tussen 16.30 - 19.00. 
Zaterdag: brengen en halen tussen 09.00 - 17.30 
Helaas zijn wij op zondag gesloten. 

Wij zorgen voor jouw oogappel tot jij hem weer komt ophalen. Wij hebben verschillende manieren om de honden te huisvesten Naast verblijven in een groep, hebben wij ook plekjes waar jouw hond alleen kan vertoeven of met een enkel speelmaatje. Wij kijken naar de behoefte van de hond! Op deze manier, zijn alle honden bij ons welkom. Ook hebben wij een knusse huiskamer, waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken.

Wanneer jouw hond bij ons is aangemeld, plannen wij een eerste dag in. Deze eerste dag horen wij graag wat jouw hond wel en niet prettig vindt. Daarnaast kijken de verzorgers zelf ook goed, wat voor jouw hond het beste is. Het kan namelijk zo zijn, dat jouw maatje zich toch wat anders gedraagt, wanneer het baasje niet aanwezig is. Wees gerust, wij houden alles in de gaten. Wanneer het niet gaat, nemen wij meteen contact met je op.

Wij hebben meerdere groepsvestingen, waar de verzorgers de honden indelen op basis van grootte en energie. Deze groepen hebben ook toegang tot een groot speelveld, zodat zij goed de ruimte hebben. Voor de honden die zo’n grote groep wat overdonderend vinden, hebben wij huisvesting waar wij de honden alleen kunnen plaatsen, of met enkele speelmaatjes. Net wat jouw hond het prettigst vindt. Ook hier letten de verzorgers goed op, over wat voor combinaties zij maken. De honden in deze type huisvesting, worden gerouleerd op de speelvelden. Op drukke dagen kan het daardoor voorkomen dat jouw hond minder op de speelvelden komt. Ook zit er een maximum op het aantal honden in de roedels. Reserveer op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Puppies

Onze dagopvang verwelkomt pups vanaf 5 maanden oud. Wat ons onderscheid van andere opvangadressen is dat wij een puppyschema hebben opgezet. In dit schema bouwen wij het aantal uren dat jouw pup bij ons is, per dag langzaam op. Wij vinden namelijk dat geen dagopvang geschikt is om meteen volle dagen jouw kersverse pup op te vangen. Zeker niet meerdere dagen achter elkaar.

Puppies hebben structuur nodig en een volle dag van huis kan bijvoorbeeld jouw zindelijkheidstraining om zeep helpen. Ook is de dagopvang geen plek om jouw pup te socialiseren. Socialisatie is een voorzichtig proces waarin je jouw pup goed in de gaten moet houden. Vindt hij het spannend? Of raakt hij overprikkeld? Dit kan een baasje het beste ter plekke inschatten en de pup indien nodig helpen. Hier kunnen wij jou natuurlijk in adviseren.

Dienstverlening

Bij DOA hebben wij het geluk dat wij inpandige services kunnen aanbieden in de vorm van een dierenarts, een trimsalon en fysiotherapie. Indien er met spoed iets nodig is voor jouw hond, zullen wij ook niet aarzelen om dit meteen in gang te zetten. Echter is dit niet iets wat wij standaard in onze dag meenemen.

Mankeert jouw hond wat en moet hij langs de dierenarts, dan is het verstandig dat je zelf een afspraak maakt met de dierenarts. Voor de verzorgers is het niet mogelijk om alle vragen van de dierenarts te beantwoorden wat betreft ziektebeeld, recente activiteiten en voeding bijvoorbeeld.

Betreft het een bestaand probleem en heeft uw hond medicatie nodig dat gegeven moet worden, dan doet onze verzorging dat met plezier tegen een meerprijs.

Een trimbehandeling is te boeken tegelijkertijd met een dagopvangdag. Tegen een meerprijs kunnen wij dan jouw hond ophalen, naar de trimsalon brengen en daarna weer terug te brengen. Ook leuk om te weten: door gebruik te maken van onze dagopvang en de extra services die wij bieden, steunen jij en jouw hond ook nog eens alle asielhonden!

Belangrijk om te weten vóór jullie komen 

Jouw hond is meer dan welkom in onze dagopvang. Als je hond dan voor een dagje bij ons komt, zorg er dan voor dat zijn vaccinaties nog geldig zijn. De volgende entingen moeten minimaal 3 weken voor het eerste verblijf verstrekt zijn:

1. Cocktail enting (deze enting is 3 jaar geldig)

2. Ziekte van Weil en para-influenza (deze enting is 1 jaar geldig)

3. Kennelhoest (deze enting is 1 jaar geldig)

Verder gaan we ervan uit dat je hond gechipt is. Om hem goed in ons systeem te kunnen registreren, hebben we de eerste keer in ieder geval z'n paspoort/vaccinatiebewijs nodig. Wanneer hij weer voor zijn APK is geweest ontvangen wij ook graag weer zijn nieuwe vaccinaties.

 

Kennismaken en inschrijven

!Let op! Momenteel zit onze dagopvang vol en nemen wij geen nieuwe honden aan. Helaas werken wij niet met een wachtlijst. Zodra onze dagopvang weer plekken beschikbaar heeft, zullen wij dit op deze pagina vermelden!

 

 

Losse dagen en abonnementen

Nadat je hond officieel bij ons is ingeschreven, kun je kiezen tussen een abonnement en losse dagen. De dagen in je abonnement moet je van tevoren reserveren. Mocht je extra dagen opvang nodig hebben dan kun je je abonnement aanvullen met losse dagen. Onze opvang wordt steeds populairder. Dat kan betekenen dat sommige dagen snel vol zitten.

Het is onze missie om te zorgen voor blije huisdieren en blije baasjes! Wij hopen met onze Doggy Day Care daaraan bij te dragen. Heb je interesse? Neem contact met ons op en maak een afspraak om te komen kijken.

Wat kost onze dagopvang? 

Als je onverwacht een dagje oppas nodig hebt voor je hond, is het fijn om te weten dat het goed geregeld is. Wist je dat onze 'crèche' echt niet meer kost dan een hondenuitlaatservice? Kijk maar eens naar onze tarieven. De prijzen zijn per hond per dag.

 Bekijk ook even onze algemene voorwaarden
Abonnement voor 1 tot 6 dagen per maand €18
Abonnement voor 7 of meer dagen per maand €16
'Losse' dag zonder abonnement €21
Nachttoeslag €18,50

Veelgestelde vragen

Hoe ging het vandaag met mijn hond?

Als je je hond komt ophalen, kun je aan de verzorger vragen hoe je hond de dag heeft beleefd.

Wordt mijn hond samen een hoog-risico-hond (zoals Staffords) opgevangen?

We hebben bij de dagopvang een groep met kleine honden en een groep met grote honden. Alleen honden die sociaal zijn met andere honden en in een roedel kunnen functioneren, komen in een dergelijke groep. Hoog-risico-honden zitten doorgaans niet in een groep, maar worden apart of met een echt maatje gehuisvest. Overigens komen dagopvanghonden nooit in contact met asielhonden.

Mijn hond wordt getiterd en op basis van die resultaten al dan niet gevaccineerd of niet. Is dat oké?

Helaas niet. Alle honden moeten gevaccineerd zijn volgens het schema dat op de website en in de voorwaarden staat.

Moet de vaccinatie per injectie gegeven worden of kan een neusenting ook?

Allebei zijn mogelijk.

Hoe kan ik aangeven op welke dagen mijn hond naar de dagopvang komt?

Je krijgt rond de 15e van ons een mail waarin we je vragen om de door jou gewenste dagen op te geven. Zodra je dat hebt aangegeven, ontvang je van ons een planning. Die kun je nog tot het begin van de nieuwe maand kosteloos wijzigen of annuleren. Je kunt er ook een dag bij reserveren.

Kan ik een dag ruilen?

Natuurlijk kun je een gereserveerde dag inruilen voor een niet-gereserveerde dag. Tot de 1e van de maand kun je de planning kosteloos wijzigen, daarna betaal je een toeslag bovenop de normale prijs.  De toeslag bedraagt het verschil tussen de abonnementsprijs en de prijs voor een losse dag.

Inschrijven is vanaf 09.00 uur, maar jullie zijn geopend vanaf 07.00 uur. Waarom kan ik me niet om 07.00 inschrijven als ik dat wil?

Tussen 07.00 en 09.00 uur is het erg druk. Er worden dan veel honden naar de dagopvang gebracht. Daarom is er geen tijd om rustig kennis te maken en honden in te schrijven. Je bent vanaf 10.30 welkom om je in te schrijven. Dan is de receptie bezet met een collega die administratief meteen alles in orde kan maken.

Kan ik een dag doorschuiven naar de volgende maand?

Nee, gereserveerde maar niet afgenomen dagen kunnen helaas niet worden doorgeschoven naar de volgende maand. We moeten die dagen wel in rekening brengen.

Kan een andere hond gebruik maken van het abonnement van mijn hond?

Nee, een abonnement is persoonlijk. Iedere hond heeft zijn eigen abonnement.

Kan mijn hond tussen twee gereserveerde dagopvangdagen blijven overnachten?

Als je je hond niet kunt ophalen omdat er sprake is van overmacht, mag je hond in onze dagopvang overnachten. We berekenen hiervoor een nachttoeslag.  Gaat het om meerdere nachten, kun je beter een pensionreservering maken.

Wanneer kan ik de factuur verwachten?

De factuur wordt telkens aan het eind van elke maand per mail verstuurd.