Dagopvang

Onze dagopvang

Voor een zorgeloos dagje tussenuit

Je hond is niet gewoon een huisdier; hij is je vriend, je maatje. En voor je maatje is alleen het beste goed genoeg. Daarom kies je ook voor onze dagopvang als je een tijdelijke oppas nodig hebt. Je hond geniet van het spelen met vriendjes en jij kunt onbezorgd naar je werk of een dagje tussenuit.

Een dag bij DOA in de dagopvang

Jij en je hond zijn al vanaf 7 uur in de ochtend bij ons welkom (let op: op zaterdag gelden afwijkende tijden!). Net als in een goede crèche zorgen wij voor je oogappel tot je hem weer komt ophalen. Dat kan tot 7 uur 's avonds. In die tijd krijgt je hond aandacht en kan hij zich buiten uitleven. Onze hondenvelden zijn een waar speelparadijs waar je hond lekker kan ravotten met z'n vriendjes. Op zaterdag kun je je hond vanaf 9 uur in de ochtend brengen en tot half 6 's avonds ophalen.

Is-ie kieskeurig wat vrienden betreft? Dan laten we hem eerst 'de kat uit de boom kijken' tot we een geschikt maatje hebben gevonden waar die wél kennis mee wil maken. Is hij meer een Einzelgänger, dan krijgt hij een onderkomen voor hem alleen. Heb je een klein hondje dat al begint te bibberen als hij langer dan een uur buiten is? Ook daar hebben we een oplossing voor: speciaal voor onze mini's is er sinds kort een opvang in wat huiselijker sfeer zodat je ukkepuk binnen op de bank lekker kan bijkomen van alle avonturen buiten.

Kwispelend de dag door

De perfecte oplossing voor jullie allebei

Je hebt alles over voor je hond. Daarom wil je dat hij niets tekortkomt, dat hij lol heeft en dat er goed voor hem wordt gezorgd. Zodat je hem met een goed geweten achter kunt laten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een uitlaatservice, maar is het niet veel fijner om te weten dat je hond de hele dag gezelschap heeft? Ga er maar gerust van uit dat je viervoeter bij ons kwispelend binnenkomt en kwispelend weer met je mee naar huis gaat. Ook leuk om te weten: door gebruik te maken van onze dagopvang steunen jij en je hond ook alle honden die nog geen baasje hebben!

Belangrijk om te weten vóór jullie komen 

Als je hond voor een dagje bij ons komt, zorg er dan voor dat zijn vaccinaties nog geldig zijn. De volgende entingen moeten minimaal 3 weken voor het eerste verblijf verstrekt zijn:

  1. Cocktail enting (deze enting is 3 jaar geldig)  
  2. Ziekte van Weil en para-influenza (deze enting is 1 jaar geldig)  
  3. Kennelhoest (deze enting is 1 jaar geldig)

Verder gaan we ervan uit dat je hond gechipt is.  Om hem goed in ons systeem te kunnen registreren, hebben we de eerste keer in ieder geval z'n paspoort/vaccinatiebewijs nodig. Wanneer hij weer voor zijn APK is geweest ontvangen wij ook graag weer zijn nieuwe vaccinaties. 

 

Kennismaken en inschrijven

Zou je graag een keer naar onze dagopvang willen komen kijken? Dat kan. Je kunt van maandag tot en met zaterdag tussen 10:30-15.30 uur op afspraak langskomen voor een kennismaking. Een afspraak kun je maken via: m.vanrath@doamsterdam.nl. Als je wilt kunnen we je hond dan ook meteen inschrijven. Vergeet in dat geval niet om het vaccinatiebewijs of paspoort van je hond mee te nemen! We gaan er van uit dat je hond is gechipt. Mocht je dat willen, kun je na inschrijving meteen een losse dag inplannen en je hond een dagje bij ons onderbrengen.

Losse dagen en abonnementen

Onze opvang wordt steeds populairder. Dat betekent helaas ook dat sommige dagen snel vol zitten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Nadat je hond officieel bij ons is ingeschreven, kun je kiezen tussen een abonnement en losse dagen. De dagen in je abonnement moet je van tevoren reserveren. Mocht je extra dagen opvang nodig hebben dan kun je je abonnement aanvullen met losse dagen. Losse dagen hoeven niet gereserveerd te worden, maar houd er wel rekening mee dat er zonder reservering een kans is dat we al vol zijn. 

Wat kost onze dagopvang? 

Als je onverwacht een dagje oppas nodig hebt voor je hond, is het fijn om te weten dat het goed geregeld is. Wist je dat onze 'crèche' echt niet meer kost dan een hondenuitlaatservice? Kijk maar eens naar onze tarieven. De prijzen zijn per hond per dag.

 Bekijk ook even onze algemene voorwaarden
Abonnement voor 1 tot 6 dagen per maand €15
Abonnement voor 7 of meer dagen per maand €12,50
'Losse' dag zonder abonnement €17,50
Nachttoeslag €16

Veelgestelde vragen

Hoe ging het vandaag met mijn hond?

Als je je hond komt ophalen, kun je aan de verzorger vragen hoe je hond de dag heeft beleefd.

Wordt mijn hond samen een hoog-risico-hond (zoals Staffords) opgevangen?

We hebben bij de dagopvang een groep met kleine honden en een groep met grote honden. Alleen honden die sociaal zijn met andere honden en in een roedel kunnen functioneren, komen in een dergelijke groep. Hoog-risico-honden zitten doorgaans niet in een groep, maar worden apart of met een echt maatje gehuisvest. Overigens komen dagopvanghonden nooit in contact met asielhonden.

Mijn hond wordt getiterd en op basis van die resultaten al dan niet gevaccineerd of niet. Is dat oké?

Helaas niet. Alle honden moeten gevaccineerd zijn volgens het schema dat op de website en in de voorwaarden staat.

Moet de vaccinatie per injectie gegeven worden of kan een neusenting ook?

Allebei zijn mogelijk.

Hoe kan ik aangeven op welke dagen mijn hond naar de dagopvang komt?

Je krijgt rond de 15e van ons een mail waarin we je vragen om de door jou gewenste dagen op te geven. Zodra je dat hebt aangegeven, ontvang je van ons een planning. Die kun je nog tot het begin van de nieuwe maand kosteloos wijzigen of annuleren. Je kunt er ook een dag bij reserveren.

Kan ik een dag ruilen?

Natuurlijk kun je een gereserveerde dag inruilen voor een niet-gereserveerde dag. Tot de 1e van de maand kun je de planning kosteloos wijzigen, daarna betaal je een toeslag bovenop de normale prijs.  De toeslag bedraagt het verschil tussen de abonnementsprijs en de prijs voor een losse dag.

Inschrijven is vanaf 09.00 uur, maar jullie zijn geopend vanaf 07.00 uur. Waarom kan ik me niet om 07.00 inschrijven als ik dat wil?

Tussen 07.00 en 09.00 uur is het erg druk. Er worden dan veel honden naar de dagopvang gebracht. Daarom is er geen tijd om rustig kennis te maken en honden in te schrijven. Je bent vanaf 10.30 welkom om je in te schrijven. Dan is de receptie bezet met een collega die administratief meteen alles in orde kan maken.

Kan ik een dag doorschuiven naar de volgende maand?

Nee, gereserveerde maar niet afgenomen dagen kunnen helaas niet worden doorgeschoven naar de volgende maand. We moeten die dagen wel in rekening brengen.

Kan een andere hond gebruik maken van het abonnement van mijn hond?

Nee, een abonnement is persoonlijk. Iedere hond heeft zijn eigen abonnement.

Kan mijn hond tussen twee gereserveerde dagopvangdagen blijven overnachten?

Als je je hond niet kunt ophalen omdat er sprake is van overmacht, mag je hond in onze dagopvang overnachten. We berekenen hiervoor een nachttoeslag van 16 euro.  Gaat het om meerdere nachten, kun je beter een pensionreservering maken.

Wanneer kan ik de factuur verwachten?

De factuur wordt telkens aan het eind van elke maand per mail verstuurd.