Alles over honden

Ik zoek een hond

Je bent op zoek naar een nieuw maatje, hartstikke leuk! Onze viervoeters staan te popelen om je te ontmoeten. Bekijk direct de profielen en maak een afspraak voor een eerste date! 

Naar ons hondenoverzicht

Wist je dat... een hond in huis nemen net zoiets is als samenwonen? Je hebt tijd nodig om aan elkaar te wennen. Houd daarom in ieder geval de eerste twee weken vrij in je agenda.

Ik heb een hond

Je hond is echt je maatje; je doet alles voor hem. Daarom zoek je naar de beste oplossing als je zelf een dagje weg moet, hij een goede knipbeurt nodig heeft, moet revalideren of gewoon een lekker botje wil. Kijk hier naar ons aanbod.

SAMEN

Bij DOA steunt iedere hond mét een baasje een hond zónder baasje.

MAATWERK

Omdat ieder dier en ieder mens verschillend is, bieden we voor elk wat wils.

ERVARING

We zijn al sinds 1901 dé Amsterdamse dierenvriend.

Goed om te weten...

Welk voer moet ik kiezen?

Wij zien vaak honden binnenkomen met allergieën. Dit komt in de meeste gevallen door het voedsel dat ze eten. Sommige honden kunnen bijvoorbeeld niet tegen varkensvlees. Daar krijgen ze puistjes van. Om erachter te komen waar jouw hond niet tegen kan, raden we aan een week lang 1 ingrediënt weg te laten. Doe dit elke week met een ander ingrediënt.

Wat als jij niet meer voor je hond kunt zorgen?

Niemand denkt graag na over doodgaan. Toch is het wel belangrijk om stil te staan bij wat er dan met je huisdier moet gebeuren. Kan je hond bij een vriend of bij familie terecht? Nee? Dan is de regeling 'Als de baas er niet meer is' wellicht een goede optie.

Met de regeling 'Als de baas er niet meer is' invult, verplicht DOA zich om zich na je overlijden voor je hond te zorgen. Je weet dan zeker dat je maatje goed terecht komt. Dat is een fijn gevoel. Aanmelden is eenvoudig. Vul het formulier in en stuur het naar ons terug.

 Ik wil meer informatie

Vermist en gevonden

Ben je je hond kwijt?

Misschien is je hond al gevonden en zit hij vol smart bij ons op je te wachten!

Naar de gevonden dieren

Zoektips

Deze tips helpen je je vermiste maatje zo snel mogelijk weer terug te vinden.

Naar de zoektips