Onze matchmakers: Deborah

Deborah is 23 jaar oud en is al bijna vier jaar aan de slag bij DOA, inclusief verschillende stages. Zij is dierenverzorger en helpt o.a. bij het verzorgen en trainen van de asielhonden bij DOA. Ook is zij 1 van 6 matchmakers bij het hondenteam. 

Hoe werkt dat, een match maken? Deborah: ‘Eerst moet je goed in kaart brengen wat voor karakter het dier heeft en wat hij of zij nodig heeft. Sommige honden hebben bijvoorbeeld een huis nodig zonder drukte of kinderen. Daarna kijken wij wat mensen te bieden hebben: hebben zij een rustig leven met veel tijd om te wandelen of moet de hond juist passen in een druk gezin? Dan gaan we kijken hoe we de beste match kunnen maken. Mensen hebben soms van te voren al een idee van wat soort hond ze willen, maar dan blijkt een andere hond veel beter bij hun (en hun situatie) te passen. Dan hoor je achteraf dat de match een schot in de roos is. Daar word ik heel erg blij van.

Onze matchmakers: Joke

Dierenliefhebber Joke is al ongeveer 13 jaar DE matchmaker bij het kattenteam. Zij heeft al heel wat beestjes en baasjes ontzettend gelukkig gemaakt door hen aan elkaar te koppelen. Joke vertelt hoe dat gaat: ‘Wanneer mensen langskomen op zoek naar een kat, stel ik allerlei vragen over hun situatie. Hoe ze wonen, of ze een buiten hebben, hoe vaak mensen thuis zijn. Dan proberen we een kat te zoeken die past bij die situatie. Vaak krijg ik tijdens het gesprek al een voorgevoel over welke kat in het asiel misschien bij hen zou passen. Dan blijkt dat vaak ook echt zo te zijn: er is een klik en een goede match. Die mensen zijn dan zo blij met het katje dat zij adopteren. En dat vind ik enorm kicken!’  Op de vraag waarom een goede match zo belangrijk is, is Joke duidelijk: ‘Ik vind het sneu wanneer een dier in het asiel belandt, zonder huis en zonder baasje. Dat moet een dier niet meer dan 1 keer in zijn leven mee hoeven maken!’ 

Doneer

Ons asiel zit bomvol. Met honden met gedragsproblemen, kittens die op straat gedumpt zijn, konijnen die in een kartonnen doosje bij de vuilnis zijn gezet. Sommige dieren zijn ziek, angstig, of gewoon verdrietig omdat ze in de steek zijn gelaten. Wij geven al deze dieren een tweede kans op geluk. We maken ze beter, trainen ze, geven ze liefde en aandacht. Dat kost veel tijd en geld. Help jij ons voor deze dieren zorgen? Steun ons, dan zorgen wij voor de juiste match en een leven vol feestdagen! 

Doneer