DOA in het NOS journaal

DOA was in het NOS Journaal over coronadieren! We zijn woensdag 10 augustus aan het woord geweest tijdens het 18 uur en het 20 uur Journaal. Ook is er een nieuwspagina met dit verhaal door de NOS gemaakt. Wat zien wij gebeuren?

Wat zien wij gebeuren?

  • We ontvangen nog regelmatig dieren die zijn aangeschaft tijdens corona waarbij het dier een impulsaankoop is geweest of uit de broodfok of het buitenland komt en ziek is of gedragsproblemen heeft.
    • We hebben veel meer aanmeldingen dan gewoon voor onze Doggy Day Care (hondendagopvang). Waarbij we meer dan voorheen aanmeldingen hebben van puppy’s en honden uit het buitenland, die meer en andere begeleiding nodig hebben.
    • Onze hondengedragsdeskundige heeft nu al net zo veel hulpvragen als in heel 2019. 
    • We hebben deze zomer bijna twee keer zo veel gedumpte konijnen als in 2019. 
    • We ontvangen meer dan voorheen gedumpte katten en kittens waarbij we vermoeden dat mensen tijdens corona tijd en aandacht voor hun dieren hadden, maar nu niet meer. 

Ben je benieuwd naar het item van het NOS Journaal? Deze kun je hier bekijken (het item begint om 18.40): 
https://www.npostart.nl/nos-journaal/11-08-2021/POW_04819947 

Help onze bikkels

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die mishandeld of afgedankt zijn. Elk dier in ons asiel heeft zijn eigen, vaak heftig, verhaal. Ze worden op straat gedumpt of aan hun lot overgelaten. DOA geeft deze bikkels alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld.

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.

Ja, ik help deze bikkels ook!

Doneer nu