Dierenpension

Ons dierenpension is het ideale logeeradres voor je hond, kat of konijn

Je hebt alles over voor je huisdier. Daarom is ook alleen het beste goed genoeg als het gaat om een logeeradres. Stel, je woont ergens in Noord-Holland, bijvoorbeeld in Amsterdam of Haarlem en je gaat op vakantie of op zakenreis, maar je viervoeter kan niet mee. Wat doe je dan met je maatje? Dan wil je toch zeker weten dat je dier in goede handen is?

* Let op! Door het invullen van het onderstaand pensionformulier en door het klikken op de link (blauwe woord ''bevestigen'') in onze ontvangstmail, maakt u een definitieve boeking onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

** Helaas zit ons hondenpension volgeboekt tot eind augustus.

 

 

Ik wil een reservering maken
  1. Hondenpension
  2. Kattenpension
  3. Konijnenpension

De perfecte oplossing voor jullie allebei

Je wilt graag dat je huisdier niets te kort komt en dat hij alle aandacht en zorg krijgt die hij nodig heeft. Wat is dan de beste en meest betrouwbare oplossing? Juist! Ons dierenpension. Omdat we liefdevolle verzorging combineren met veel ervaring.

Veilig en betrouwbaar

We ontfermen ons al meer dan 100 jaar over huisdieren. Je viervoeter is bij ons in elk opzicht goed ondergebracht. Onze verzorgers zijn stuk voor stuk dierengekken. Ze voeren, aaien en paaien elk dier dat aan hen wordt toevertrouwd. We beschikken bovendien over een dierenarts die 7 dagen per week klaarstaat voor onze logees.

Eten wat de pot schaft

Al onze dieren gaan twee keer per dag aan tafel. Ze krijgen in principe brokjes van het premium-merk Prins. De konijnen krijgen naast hooi en groenvoer brokjes van het merk Selective. Mocht jouw oogappeltje iets anders wensen of speciaal dieetvoer nodig hebben, dan kan dat uiteraard ook. Geef dan wel voldoende voer mee voor het gehele verblijf.

Koffertje mee?

Eigenlijk heeft je viervoeter niets nodig als hij bij ons komt logeren. Er zijn dekentjes, mandjes en hokjes. Je oogappel kan zelfs z'n eigen speelgoed uitkiezen. Vergeet alleen het vaccinatiebewijs niet, deze hebben wij absoluut nodig. 

Belangrijk om te weten vóór jullie komen 

Zorg er voor dat je huisdier vóór het verblijf over de juiste inentingen beschikt. Dat is belangrijk voor z'n eigen gezondheid en voor die van onze andere logees. Neem dus een geldig vaccinatiebewijs/dierenpaspoort mee. Zonder vaccinatiebewijs kunnen we je huisdier helaas niet bij ons laten logeren. Honden en katten moeten ook voorzien zijn van een identificatiechip. Mocht je dier die nog niet hebben, dan kunnen we daar ter plekke voor zorgen. 

Mocht je huisdier medicijnen nodig hebben tijdens het verblijf, dan is het handig om dat van tevoren even te bespreken.  

Wat kost ons dierenpension? 

De prijzen zijn per nacht en verschillen per hond, kat en konijn. Wil je een reservering maken? Dat kan online. Tijdens schoolvakanties en in het hoogseizoen* is het meestal extra druk. Wacht daarom niet te lang met reserveren

 

 Lees hier meer over de voorwaarden

 

Hond <15 kg € 23
Hond >15 kg € 26
Kat € 14
Konijn voor koppelperiode per nacht € 7,50
Toeslag hoogseizoen* € 2
Toeslag privé speelveld   € 5

*Hoogseizoen geldt in 2023 voor de volgende periode: 1-9 jan, 24 feb t\m 6 maart, 26 april t/m 8 mei, 7 juli t/m 4 sept, 20 okt. t/m 30 okt, 22 t/m 31 dec

Openingstijden

Per 1 maart 2020 zijn we overgestapt naar het "hotelsysteem", dat wil zeggen, brengen en halen in aparte dagdelen. Dit voorkomt onnodige stress bij de dieren en hebben als bijkomend voordeel dat niet meer zowel de haal- als de brengdag meetellen in de kosten maar dat het aantal nachten zal worden berekend. Helaas kunnen wij hiervoor geen uitzonderingen maken.

Brengen

Het dierenpension is geopend van maandag tot en met zaterdag van 13:30 en 15:30.

Halen

Het dierenpension is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30-12.30 uur. Ook als je het pension wilt zien om te kijken of het een geschikt vakantieadres is voor je dier ben je tijdens de openingstijden van harte welkom.

Veelgestelde vragen over ons dierenpension

Wat gebeurt er als mijn dier ziek wordt in pension?

Als het om iets ernstigs gaat, proberen we natuurlijk meteen contact met jou of je contactpersoon op te nemen. Alleen als er sprake is van een noodsituatie zal de dierenarts meteen handelen. Bij een simpele verkoudheid (niesziekte of kennelhoest) of iets vergelijkbaars nemen we doorgaans geen contact op.

Zijn de entingen van mijn dier nog geldig?

Als je twijfelt of de entingen van je dier nog geldig zijn, kun je ons een foto of scan van het entingsbewijs of paspoortje mailen, dan kunnen we ernaar kijken. Zet ook in je mail wanneer je van plan bent je dier in het pension te laten verblijven. Het e-mailadres is info@doamsterdam.nl.

Heeft mijn dier wel alle benodigde entingen gekregen?

Als je twijfelt of je dier wel alle entingen heeft gekregen, kun je ons een foto of scan van het entingsbewijs of paspoortje mailen, dan kunnen we ernaar kijken. Zet ook in je mail wanneer je van plan bent je dier in het pension te laten verblijven. Het e-mailadres is info@doamsterdam.nl.

De enting loopt af tijdens het pensionverblijf. Kunnen jullie de herhalingsenting geven?

Ja, tijdens het pensionverblijf kan onze dierenarts (tegen betaling) voor de herhalingsenting zorgen.

Hoe gaat het met mijn dier?

Je kunt altijd bellen of mailen. Hou hierbij wel graag rekening met de tijden waarop wij bereikbaar zijn. Op zon- en feestdagen zijn wij telefonisch en per mail helaas niet bereikbaar.

Mag ik mijn dier een dag of paar dagen eerder ophalen?

Natuurlijk mag dat. Wel graag gedurende de normale haaltijden.

Zijn jullie op zondag open?

Nee, op zon- en feestdagen zijn we gesloten.

Mijn dier is gevaccineerd en heeft toch niesziekte/kennelhoest gekregen in pension. Hoe kan dat?

Vergelijk het met een crèche: ziektes kunnen optreden als een dier gehuisvest wordt met andere dieren; de zogenaamde infectiedruk wordt dan namelijk verhoogd. Een vaccinatie is helaas geen garantie dat er geen niesziekte dan wel kennelhoest kan optreden. Net als bij een griepvaccinatie bestaan er simpelweg te veel varianten van het virus. Maar de vorm waarin de niesziekte/kennelhoest optreedt, is in de overgrote meerderheid van de gevallen wel veel milder.

Mijn dier is niet gevaccineerd, waarom moet hij dan in quarantaine en waarom is dat zo duur?

Zodra een dier met andere dieren wordt gehuisvest, is de kans groter dat hij of zij ziek wordt. Zonder vaccinatie groeit dat risico en bestaat ook het gevaar dat de ziekte ernstiger is. Omdat het een week duurt voordat een vaccinatie optimaal werkzaam is, mag je dier de eerste week niet in contact komen met andere dieren. Deze werkwijze is wettelijk verplicht voor alle dierenpensions. Een quarantaineverblijf is duurder dan een normaal verblijf omdat wij voor pensionquarantaine een aparte kennel of gang in gebruik moeten nemen.

Hoe vaak zijn jullie in de kennels?

Er zijn de hele dag door mensen in de kennels aanwezig.

Is er ’s nachts iemand aanwezig bij de dieren?

's Nachts is er niemand. De dieren slapen dan, en wij ook. Natuurlijk is het gebouw wel beveiligd en voorzien van een goed brand- en inbraakalarm.

Wat moet ik doen, mijn cliënt/patiënt/familie moet worden opgenomen, kan hun dier bij jullie terecht?

Ja, dat kan. Daarvoor hebben wij het zogenaamde crisispension beschikbaar. Daar zijn kosten aan verbonden. Mocht de eigenaar van het dier niet in staat is om de pensionovereenkomst voor crisispension te ondertekenen, dan moet dit gebeuren door een gemachtigde.