Knappe Leo

Dit is knappe Leo. Althans inmiddels is hij weer heel knap. Leo is bij ons gekomen omdat zijn baasje ging emigreren naar een ander land en vanuit daar ook veel moest gaan reizen. Helaas kon Leo daarom echt niet mee en moest hij opzoek naar een ander baasje. Leo is een hele lieve Chow-Chow, met een voedselallergie. Helaas krijgt hij heel snel huidontstekingen, die hem zo zeer doen, dat hij er maar aan blijft likken, met als gevolg dat ze steeds erger worden. Om Leo te helpen hebben wij zijn mooie vachtje heel kort moeten scheren, zodat zijn huid wat meer lucht kreeg en de huidontstekingen goed behandeld konden worden. De arme schat moest toen ook een kap om, zodat hij er niet aan kon zitten. Doordat hij heel gevoelig is op zijn huidje, kreeg hij ook schuurplekken van de kap. Gelukkig zijn de dierenartsen bij DOA heel vindingrijk en hebben een hele zachte rand aan de kap van Leo gemaakt. 

Naast zijn slechte huid had Leo ook last van Entropion. Als een hond Entropion heeft krult het ooglid naar binnen waardoor zijn wimpers het oog constant irriteren, waardoor zijn ogen ook ontstoken raakte. Dus Leo moest een operatie aan zijn ooglid. Toen dit goed aan het genezen was, bleek dat zijn oogjes toch nog jeukte en dat zijn ooglid nog te veel naar binnen krulde. Leo moest dus voor een tweede ooglidcorrectie! Inmiddels is Leo goed genezen van zijn huidontstekingen en zijn, zijn ogen niet meer ontstoken. Tijdens zijn herstel mag hij al bij zijn nieuwe baasje logeren. Hopelijk is hij binnenkort helemaal gezond, zodat hij echt geadopteerd kan worden! 

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

Steun onze dierenkliniek