Kat Billy

Ik ben Billy, een prachtige kater van 14 jaar oud. Ik ben dol op mensen en gezelschap, knuffelen en kopjes geven. Dat doe ik de hele dag door aan iedereen en alles, maar dat heb ik niet altijd gekund. Toen ik op straat gevonden werd was ik er namelijk slecht aan toe. Ik had kale plekken over mijn hele lichaam en was broodmager. In het asiel kreeg ik eindelijk weer wat te eten, maar mijn maag reageerde daar slecht op en ik kreeg mega diarree.. toen dat na antibiotica, pijnstilling en dieetvoer weer wat beter ging begon ik enorm te snotteren en te hoesten. Na opnieuw een antibiotica-kuur werd er een röntgenfoto van mijn longen gemaakt, waar een rare vlek op te zien was. Ondertussen was het hoesten wat verminderd, maar was de diarree terug, en had ik een wond op mijn hoofd gekregen. Dus, nieuw voer om mijn maag te kalmeren en de wond op te lossen, en een nieuwe soort antibiotica om de vlek op mijn longen te proberen te verkleinen. Nouja lang verhaal kort, het verhaal hier boven is eigenlijk nog veel langer en ingewikkelder, maar!!! Ik ben er bovenop gekomen! Ik heb voer wat goed is voor mijn huid-allergie en maag, het hoesten is bijna helemaal voorbij, de vlek op mijn longen is verdwenen en ik snotter nog wel wat, maar daar heb ik weinig last van.

Niks maakt mij bang en ik schrik nergens van. Misschien komt dat wel omdat ik bijna helemaal doof ben. Ik heb er zelf geen last van maar ik moet het wel met alleen mijn ogen doen. Heel af en toe als ik miauw dan is dit wat harder dan normaal. En ik heb een hazenlip. Ik zou heel blij worden van heel veel aandacht, knuffels en een baasje die met mij speelt en veel thuis is. Ik kom graag op het balkon waar ik nu woon en misschien ook in een tuin. Maar los op straat is misschien niet zo handig, auto's hoor ik dan bijvoorbeeld niet aan komen... Wie op zoek is naar een lieve goedzak met wat gebreken maar veel liefde te geven heeft hoeft dus niet verder te zoeken.

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

Steun onze dierenkliniek