Hond Kylie

Een tijdje geleden hebben we een drieluik gemaakt van onze Labjes! De arme schatten uit de broodfok. Ze woonde daar in een donkere schuur en werden gebruikt als puppyfabrieken zodat de eigenaar daar geld aan verdiende. Liefde en menselijk contact, kende de honden helemaal niet. Bij dit groepje zat ook Kylie. Kylie kwam bij ons zo slecht gesocialiseerd dat ze niet wist hoe ze aan de riem moest meelopen. Toen we haar gingen onderzoeken bij onze dierenarts kwamen we al snel achter dat ze last had van een hele slechte huid, ontstoken oren en een slecht gebit. Eerste zaak was om Kylie haar huid weer mooi en rustig te krijgen en haar oren te behandelen. 

Tijdens haar socialisatieperiode kwam er een hele lieve, trouwe lobbes tevoorschijn, maar ook een hond die afwijkend liep. Na meerdere onderzoeken bij dierenarts zijn we erachter gekomen dat lieve Kylie hele slechte heupen heeft en Spondylose in haar rug. In overleg met de dierenarts hebben we besloten om een pijnstillertest te doen. Met deze test, konden we bekijken of Kylie inderdaad zo veel last had van haar heupen en rug. Het klinkt een beetje gek, maar gelukkig zagen we tijdens en na de pijnstillertest geen verandering van de manier van lopen of haar gedrag. Ze heeft dus waarschijnlijk geen last van haar krakkemikkige lijf. Dit geeft uiteraard geen garanties voor de toekomst. Inmiddels logeert Kylie al een tijdje in een heel fijn pleeggezin, waar ze leert om echt hond te zijn, totdat ze haar échte baasje gaat vinden! 

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

Steun onze dierenkliniek