Hond Fens

Dit arme dametje is Fens! Deze naam heeft ze te danken aan de manier waarop ze bij ons is binnengebracht of eigenlijk is gedumpt. Fens is namelijk 's morgens vroeg in het donker en in de regen uitgemergeld aan ons hek vastgebonden. Ze was erg bang en ook boos. Heel logisch in haar situatie. De verzorgers hebben haar snel naar binnengebracht en toen begon Fens haar tijd bij DOA. Fens had wel een chip, maar deze was helaas niet goed geregistreerd, waardoor we haar oude baasje niet konden bereiken. Wat is de reden dat Fens er zo slecht aan toe was? Hadden wij misschien al eerder kunnen helpen? Daarnaast hebben we nu ook geen informatie over het verleden van Fens. Woonde ze in een gezin? Kan ze alleen thuisblijven? Deze info kunnen we een nieuw baasje nu niet meegeven.  

 

Natuurlijk hebben wij Fens de zorg gegeven die ze op dat moment nodig had en ook verdiende! Ze kreeg medische check-ups bij de dierenarts, een lekker warm plekje met een warmtelamp en veel dikke dekens, ze kreeg meerdere kleine beetjes licht verteerbaar voer te eten en werd goede vrienden met de verzorgers. Inmiddels gaat het al stukken beter met Fens. Iedere week wordt ze gewogen en houden we haar gewicht goed in de gaten. Haar gewicht is op dit moment al zo verbeterd dat ze mee mag doen met de trainingen met medewerkers en vrijwilligers. Je hart breekt als je zo een hoopje ellende binnenkrijgt, maar gloeit weer met liefde wanneer dit hoopje opbloeit tot een lieve en hele mooie hond! 

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

Steun onze dierenkliniek