Hond Daisy

Daisy kwam bij ons binnen als ‘Dikke Daisy’. Haar baasje kon niet meer voor haar zorgen en heeft haar daarom bij ons gebracht. Daisy was gek op lekker eten en at bij haar oude baasje gewoon ‘met de pot mee’. Daisy was al een dametje op leeftijd en haar gewicht heeft ervoor gezorgd dat haar gewrichten het zwaar kregen. In overleg met de dierenarts hebben we een plan opgesteld en Daisy mocht dan ook gaan sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Stapje voor stapje viel ze een beetje af. Helaas wel met de nodige slijtage.

Na onderzoeken bij de dierenarts zijn we erachter gekomen dat ze best wat slijtage in een van haar ellebogen heeft en Spondylose in haar rug. Daarom hebben we een pijnstillertest gedaan. Dan kunnen we ontdekken of ze ook daadwerkelijk last heeft van haar gewrichten. Daisy was een stuk vrolijker en actiever wanneer ze iedere dag haar pijnstillertje kreeg. De dierenarts heeft toen besloten dat ze die de rest van haar leven moet krijgen. Gelukkig heeft deze ‘fitgirl’ inmiddels haar nieuw baasje gevonden en is ze voor de kerst lekker verhuisd! 

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

Steun onze dierenkliniek