Rianne

‘Eigenlijk kan ik me niet anders voorstellen dan werken bij DOA, terwijl ik hier nog maar drie jaar aan de slag ben. Daarvoor werkte ik bij een andere dierenarts in een gewone praktijk. Ik heb de opleiding tot dierenartsassistent gevolgd (para veterinair) en ben daarna gelijk aan de slag gegaan. Ik assisteer bij operaties en consulten, doe het telefonisch spreekuur, schrijf medicatie uit en dien dit toe en bekijk labonderzoeken.  

Ik geef voor DOA ook les over het houden van gezelschapsdieren, aan het Wellantcollege. Wat ik het allerleukst vind aan het werken bij DOA? Dat vind ik heel moeilijk te zeggen omdat ik zo veel leuk vind. Maar het leukste vind ik dat je er echt voor de dieren kunt zijn. In het asiel ben je heel dichtbij, regelmatig moet je een dier dagen achter elkaar behandelen. Zo bouw je een band op. Ik ben nauw betrokken bij de meeste zieke dieren en assisteer bij hun behandeling. Ik vind het zo mooi om te zien hoe ze opknappen en een eigen huisje krijgen. Ik heb een zwak voor dieren met een gebrek; een dier met drie poten of een oog dat het niet doet vind ik enorm aandoenlijk. Maar ook honden die moeilijk gedrag vertonen omdat ze bang of onzeker zijn. Daar wil ik me dan nog meer voor inzetten.’  

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

 

Steun onze dierenkliniek