Hans

Hans Heintz is al sinds 1995 dierenarts bij DOA! Hans: ‘Dat is een hele lange tijd maar voor een dierenarts is het asiel een hele veelzijdige werkomgeving met verschillende kanten van het beroep. Plus je doet iets dat toegevoegde waarde heeft: zowel maatschappelijk gezien als voor individuele dieren kun je iets betekenen. Ik heb nog altijd een goed gevoel als dieren bij DOA terechtkomen; we kunnen steeds meer om honden, katten en konijnen te helpen beter te worden. Ook vind ik het bijvoorbeeld fijn dat we hier controle hebben over wat er met een dier gebeurt: we stellen zelf het behandelplan op en kunnen dat waarmaken.  

Ik ben echt trots dat ik voor een asiel werk waarbij ik het gevoel hebben dat we als tijdelijk baasje heel goed voor het dier zorgen. Wij zijn als het ware een ‘veilige haven’ voor een dier dat ziek of mishandeld is.

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat beland in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen?   

Steun onze dierenkliniek