Onze dierenartsen redden honderden asieldieren per jaar

Veel honden, katten en konijnen die naar ons asiel worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, zullen ze het niet overleven.  Gelukkig heeft DOA als een van de weinige asielen een eigen dierenkliniek. Met vijf eigen dierenartsen, elk met een eigen specialisme. Zij staan klaar om binnengebrachte dieren indien nodig direct te opereren of te behandelen. Want vaak telt elke seconde: als een dier meteen na binnenkomst wordt behandeld, is de kans op overleven veel groter.  Vervolgens doet DOA alles om deze bikkels er weer helemaal bovenop te helpen

Maak kennis met onze bikkels

Wie zijn ze en wat hebben ze zoal meegemaakt? Maak kennis met de bikkels van DOA. 

Lees hier hun verhalen

Maak kennis met onze artsen

De dierenartsen van DOA gaan door het vuur voor dieren die onze hulp nodig hebben. We zijn ze en wat doen ze precies? Ze vertellen het je zelf. 

Lees hier hun verhalen

Waarom hebben asieldieren bijna altijd medische zorg nodig?

Een gesprek met onze dierenarts Sigrid Wammes over waarom de zorg voor asieldieren anders is .

Lees meer

Klokhuis op bezoek bij DOA

Onlangs is het TV-programma 'Het Klokhuis' op bezoek geweest bij DOA! Ze waren benieuwd wat er allemaal binnen onze muren gebeurt. Dierenverzorgers Deborah en Noor vertellen alles over het reilen en zeilen van ons asiel.
 
De meeste honden, katten en konijnen hebben een warm thuis. Maar sommige huisdieren hebben minder geluk. Hun baasje kan niet meer voor ze zorgen, ze zijn verdwaald of ze zijn achtergelaten. En zo komen ze in het dierenasiel terecht. Serah krijgt een kijkje achter de schermen van het grootste dierenasiel van Nederland.

Lees meer

Steun onze dierenkliniek

Een kerngezond dier dat belandt in het asiel is helaas een uitzondering. Veel honden, katten en konijnen die naar ons worden gebracht, hebben acuut hulp nodig. Ze zijn dodelijk gewond of ernstig ziek. Als we niet direct ingrijpen, halen ze het niet. Onze dierenkliniek redt levens, maar heeft inmiddels ook zelf wat zorg nodig.  Wil jij hieraan bijdragen? 

Steun onze dierenkliniek