Verschillende online nieuwsplatforms zetten DOA rond dierendag in de schijnwerpers. Ze gebruikten een update over corona als aanleiding of besteedden aandacht aan onze langzitters. Amsterdam.nl, AT5 en het Parool deelden verhalen over onze honden, katten en konijnen.

Het Parool

Dierendag in het asiel: extra knuffels en meer aandacht voor ‘langzitters’

Het Parool vertelde over onze actie, deelde de link naar onze dierendagpagina en heeft Baco en Snuffie in de hoofdrol! Nu maar hopen dat nieuwe baasjes voor deze kanjers zich snel melden.

 

AT5

Meer huisdieren geadopteerd tijdens corona: 'Het asiel zit al 20 procent minder vol'

AT5 gebruikte een update over adoptie en corona als aanleiding om ook te vertellen over dierendag: ‘DOA zet dit jaar voor dierendag vooral de dieren in het zonnetje die al langer in het asiel zitten.’

 

Amsterdam.nl

Amsterdammers zijn dol op dieren

Op hun website en in hun nieuwsbrief aan bijna 35.000 ontvangers vertelde de Gemeente Amsterdam over Amsterdammers en hun dieren. En over DOA en hoe het de laatste tijd bij ons is gegaan, met ook hier een update over corona. ‘Amsterdammers zijn echte dierenliefhebbers. Dat merken wij aan de hartverwarmende reacties op onze facebookpagina. Amsterdam kent ook nauwelijks zwerfdieren. Dat is in veel buitenlandse steden wel anders. Bij DOA vangen wij dieren op die door omstandigheden niet meer bij de baas thuis kunnen wonen, of gevonden zijn.’

Sommige dieren hebben langer hulp nodig

Sommige dieren zitten langer bij ons in het asiel dan wij – en zij – zouden willen. Ze moeten geopereerd worden of vertonen angstig gedrag. Voor al deze dieren geldt: wij doen wat nodig is om ze een tweede kans te geven.

Help jij ook?