Onze mensen

Ook onze medewerkers zijn echte bikkels. Want het werk bij DOA is mooi en dankbaar, maar ook emotioneel en soms zwaar.

Maak kennis met receptioniste Nina

Nina werkt al meer dan tien jaar bij de receptie van DOA. Zij komt uit de horeca, heeft gewerkt in restaurants en bij cateraars en neemt deze ervaring mee in het werken met klanten en omgaan met stress. Wat vindt Nina het mooist aan haar werk? ‘Klanten én dieren kunnen helpen. Het blijft bijzonder om te zien hoe een dier bij DOA komt bijvoorbeeld omdat het baasje is overleden en het dan een nieuwe kans krijgt op geluk.’ Nina is naast haar fulltimebaan bij de receptie ook al tien jaar lang pleegouder voor DOA. Bijvoorbeeld om puppy’s te kunnen socialiseren of wanneer een hond moet herstellen van een operatie. Nina: ‘Met de ene hond heb je meer een klik dan de andere hond, maar het is altijd dankbaar werk en erg mooi dat ik ook op deze manier iets kan betekenen.’ Ook Nina is een echte bikkel; zij is op haar 16e ernstig ziek geweest. ‘Door mijn ervaringen kan ik beter relativeren; daardoor weet ik te focussen op wat ik écht belangrijk vind. En dat is onder andere DOA en onze zorg voor kwetsbare dieren.’ 

Dierenverzorger Anniek

Anniek werkt nu ruim anderhalf jaar bij de verzorging en plaatsing van asielkatten. Hiervoor heeft zij in verschillende dierenwinkels gewerkt. Anniek:  

‘Ik ben zo blij dat ik nu op een plek werk waar ik echt de dieren zelf kan helpen. Dat is altijd mijn grootste wens geweest! Soms is er een ‘onplaatsbare’ kat die een beetje agressief is en na verloop van tijd zie je dat daar toch verandering in komt. Dat de knop om gaat, het dier contact zoekt en daardoor toch weer bij een fijn nieuw baasje terecht kan komen. Daar krijg ik zoveel energie van. Maar natuurlijk zijn er ook moeilijke momenten. Zo nu en dan is een dier zo ziek dat het het beste is om deze in te laten slapen. Ik hoef het dier niet eens goed te kennen, maar het raakt me altijd. Er moet altijd iemand aanwezig zijn om het dier hierin te begeleiden en dat blijft heel moeilijk om te doen. Ik denk niet dat ik daar ooit aan kan wennen. Gelukkig gebeurt het bij DOA niet zo vaak, en doen we wat we kunnen om een dier te helpen herstellen. Mijn kracht is denk ik dat ik net als iedereen moeilijke periodes in mijn leven heb gekend maar daar veel van heb geleerd. Op een of andere manier lukt het mij altijd om positief te zijn.’  

Anniek is een echte DOA-bikkel die ons helpt het verschil te maken. Bedankt Anniek, dat is niet alleen fijn voor onze beestjes, maar ook voor alle baasjes! 

Help onze bikkels

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die mishandeld of afgedankt zijn. Elk dier in ons asiel heeft zijn eigen, vaak heftig, verhaal. Ze worden op straat gedumpt of aan hun lot overgelaten. DOA geeft deze bikkels alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld. 

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.  

Ja, ik help deze bikkels ook!

Doneer nu