Wie zijn deze knokkers en wat hebben ze zoal meegemaakt? Maak kennis met de bikkels van ons asiel.

Lina (afstand)

Lina is een knappe buitenlandse dame met een rugzakje. Haar baasjes hadden haar gevonden langs de kant van de weg in Rusland en besloten om haar mee te nemen naar Amsterdam. Dit was wel een hele grote stap! Lina vond het hier doodeng waardoor ze geen stap meer durfde te zetten. Haar baasjes moesten haar soms zelfs tillen! Door haar rugzakje hebben haar baasjes haar afgestaan bij DOA. In het begin moest deze knappe meid erg wennen aan haar nieuwe omgeving. Ze moest zeg maar nog een beetje Nederlands leren. Gelukkig maakte ze snel veel hondenvriendjes is het asiel waardoor ze zich steeds meer thuis begon te voelen. Ook haar “Nederlands” werd beter en ze raakte steeds beter gewend aan de mensen om haar heen. Lina heeft veel steun aan haar hondenvriendjes en laat zichzelf tegenwoordig ook graag aaien door bekende mensen. Haar angsten zullen nooit helemaal weggaan en zij heeft een nieuw huisje nodig waar zij voornamelijk buiten kan leven omdat het binnen verblijven maar niet wil wennen. Maar met de juiste baasjes, plek en veel geduld krijgt Lina hopelijk een nieuwe kans op geluk! 

May (gedumpt)

Dit is May! Een stoere herder dame van 3 jaar. May liep al twee dagen helemaal alleen in het Twiske. Waarschijnlijk is ze daar gedumpt door haar vorige eigenaren aangezien niemand zich voor haar gemeld heeft. Toen we May beter leerde kennen kwamen wij er achter dat ze waarschijnlijk KNPV-training heeft gehad. KNPV staat voor: Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. Hierbij heeft ze mogelijk ook pakwerk gedaan aangezien alle commando’s voor haar niet onbekend waren. Na een medische check bleek uit de röntgenfoto’s dat ze Spondylose in haar rug heeft. Voor nu heeft ze er gelukkig geen last van, maar dit is helaas geen garanties voor in de toekomst. Hierdoor is ze afgekeurd als werkhond maar het zou wel fantastisch zijn als ze een baasje zou vinden die haar de liefde en zorg geeft die zij verdient en hobbymatig meet haar aan de slag zou willen gaan! 

  

Rembrandt (zwerf/gedumpt)

Mijn naam is Rembrandt. Een potig ventje in de bloei van mijn leven. Over mijn afkomst is weinig bekend. Ik liep los in het Rembrandtpark en werd door de politie naar DOA gebracht. Ik ben gechipt, dus de medewerkers hadden goede hoop. Jammer genoeg bleek de chip niet geregistreerd te staan. Dit betekent dat er geen eigenaar bekend is. Ik ben helaas niet meer opgehaald terwijl ik overal gedeeld ben. Ik heb een pittig karakter en ik vind het moeilijk om alleen te zijn. Maar dat kan toch niet de reden zijn dat ik op straat ben gezet? Ik liep nietsvermoedend in het park en dacht dat mijn baasje en ik elkaar misschien even uit het oog waren verloren. Een nachtje bij DOA logeren zou ik wel overleven, want morgen komt hij echt dacht ik! Kunnen de verzorgers meteen aan mijn baasje uitleggen dat ik een oorontsteking heb die behandelt moet worden. Maar we zijn nu al enkele weken verder en ik zit hier nog steeds. Ik heb wel asielvriendinnen voor op de speelvelden, maar kan helaas niet met alle honden overweg. Naast een druktemaker kan ik ook heel lief zijn en ik ben super slim. Maar waarom mijn baasje mij niet meer heeft opgehaald is voor mij echt een raadsel. Zwerfhonden bestaan toch helemaal niet in Nederland?

Ravi en Ster (gedumpt)

In een dichte doos bij de vuilnis. Daar werden Ravi en Ster gevonden. Twee rammetjes (dat is hoe mannetjeskonijnen worden genoemd). Misschien in een opwelling gekocht bij het tuincentrum of de dierenwinkel. Zouden ze daar überhaupt hebben gekeken naar het geslacht? Rond 12 weken gaan rammen geheid vechten. Ravi en Ster dus ook. 😱 

Bij DOA kregen ze  ieder een eigen ren, veel aandacht en gezond eten. En castratie bracht rust in hun leven. Dondersteentje Ravi ontpopte zich al snel tot een avonturier. 🎶 Ain’t no mountain high enough! Een slimme durfal die je gemakkelijk trucjes kan leren. Zoals naar je toe komen rennen. De kleine Ster heeft talent voor inpakken. Als je hem over zijn koppie aait, knijpt hij zo lief zijn oogjes dicht van genot, dat je niet meer kan stoppen. ✨Twinkle twinkle little star! Dozen is-ie dol op. Erin, erdoor, erop, erover.  

Deze huppelkontjes zijn allebei klaar om te settelen. Heb jij een konijnendame alleen? Ravi en Ster staan voor haar in de rij. Want 1 konijn is geen konijn! 

Daniël en Jos (baasje overleden)

Daniël en Jos zijn bij DOA terecht gekomen omdat hun baasje helaas is overleden en familie niet voor hen kon zorgen. De eerste paar dagen vonden ze de nieuwe omgeving ontzettend eng, maar al snel snapte Jos dat de verzorgers ook super goed kunnen aaien. Bij Daniël duurde dat wat langer. Hij had bovendien flink overgewicht en zijn tanden waren erg slecht. Onder narcose hebben we zijn gebit gereinigd, en toen bleek hij een enorme vetbult in zijn rug te hebben, van bijna een kilo! Gelukkig kon die meteen verwijderd worden en gaat het nu weer beter met hem. Beide heren zijn al op leeftijd, rond de 13 jaar oud, en houden enorm van knuffelen. Jos gaat graag op avontuur, hij is stoer en klimt overal op. Daniël is wat voorzichtiger en kijkt liever de kat uit de boom, maar is uiteindelijk ook een knuffelbeer. 

Sombrero (uit huis geplaatst)

Toen Sombrero weggehaald moest worden uit zijn thuissituatie en bij DOA kwam wisten we niet wat we zagen. Hij was vel over been en had open wonden en korsten over zijn hele lichaam. Het haar wat hij wel nog had was op veel plekken vervilt en hij had duidelijk veel pijn. Wonder boven wonder bleek hij ondanks alles toch enorm lief te zijn. We hebben Sombrero's klitten kunnen scheren, speciaal dieetvoer gegeven, zijn wonden behandeld met speciale zalf en hem ontzettend veel aandacht gegeven. Binnen een paar weken was het een totaal andere kat! Zelfverzekerd sprong hij miauwend door de kennel, op schoot, of in je nek tijdens het schoonmaken. Hij bemoeit zich het liefst overal mee en kletst de oren van je kop. Hij kan enorme sprongen maken en wil het liefst de hele dag geknuffeld en geaaid worden.  

Sombrero is een goed voorbeeld van hoe dieren ziek bij DOA terechtkomen, en een tweede kans krijgen op een mooi leven! 

Mr. Sniffles (zwerf/gedumpt)

Deze oude dibbes genaamd Mr. Sniffles is kampioen in knuffelen! Dit oude mannetje is helaas op straat gevonden zonder eigenaar. Wij hebben hem toen een warm welkom gegeven in het asiel met de hoop dat zijn baasje hem weer zou komen ophalen. Helaas is zijn baasje nooit komen opdagen en bleef hij nog wat langer bij ons. Gelukkig zat Mr. Sniffles er niet zo erg mee want hij ziet de wereld als een groot avontuur. Dit mannetje is dan wel op leeftijd maar trekt er nog graag op uit om nieuwe avonturen te beleven. Mr. Sniffles ziet alleen de leuke dingen in het leven en komt graag tegen je aan zitten voor een heerlijke knuffel-sessie. In verband met zijn leeftijd en medische mankementen krijgt hij bij ons pijnstilling. Na zijn dagelijkse dosis bij zijn ochtendeten kan hij de hele wereld weer aan! …om daarna weer een lekker dutje te kunnen doen, want tja het is en blijft een oud mannetje. 

Jean Pierre (zwerf/gedumpt)

Oui oui, Je m’appelle Jean Pierre. Ik ben als vondeling naar DOA gebracht. Ik bleek een Franse chip te hebben en de medewerkers hebben contact gelegd met de Franse databank waar chips geregistreerd staan. Fijn dat deze samenwerking zo gaat! Ik ben blij dat ik bij DOA mocht logeren en dat deze senior niet op straat hoefde te slapen. De Franse stichting wist te achterhalen dat ik inmiddels al twee keer ben verhuisd sinds ik in Nederland ben. Maar waarom ik nu bij DOA ben beland en niemand mij komt ophalen? Je ne sais pas.. Ik ben echt de moeilijkste niet. Oke, ik ben nu wat ouder en mijn eerste eigenaar wist te vertellen dat ik soms gekke streken had en mensen van mijn terrein wilde wegjagen. Dit ging niet samen met het bedrijf aan huis, vandaar dat zij mij moesten herplaatsen. Hier bij DOA heb ik helemaal niet de behoefte om dit te doen, mijn wilde haren zijn nu wel weg denk ik. Ik heb een maatje gekregen bij DOA voor op de speelvelden maar van veel drukte hou ik niet. Ik wandel liever, lekker met mijn neus op de grond. Ook ga ik binnenkort voor een röntgenfoto naar de DOA dierenarts. Mijn knieën voelen een beetje stram en de verzorgers willen graag uitzoeken wat er met mij aan de hand is. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier goed word verzorgd en dat ze daarna voor mij het perfecte nieuwe baasje vinden! 

Ceeli

Dit is Ceeli, een jong fotomodel van nog geen jaar oud, met een beetje pech. Zij werd bij ons gebracht omdat ze veel pijn had aan haar achterpootje. Na een korte check bij onze dierenarts bleek dat deze gebroken was. Helaas had haar baasje geen geld en ook nog twee andere hondjes om voor te zorgen waardoor zij alle kosten niet kon betalen. Hierdoor heeft zij zelf besloten Ceeli bij de dierenarts achter te laten. Wij hebben Ceeli toen de medische zorg gegeven die ze nodig had. Haar pootje is bij een specialistische arts geopereerd en toen moest deze kleine prinses veel rust krijgen. Hier was ze het zelf totaal niet mee eens. Deze jongedame wilde graag rennen en gek doen, maar daar moest ze nog even mee wachten. Om haar herstel zo optimaal te laten verlopen, hebben we voor haar een pleeggezin gezocht. Het pleeggezin kon haar goed in de gaten houden. Gelukkig krijgt deze prachtige kanjer een nieuwe kans op geluk en gaat het helemaal goedkomen.

 

Help onze bikkels

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die mishandeld of afgedankt zijn. Elk dier in ons asiel heeft zijn eigen, vaak heftig, verhaal. Ze worden op straat gedumpt of aan hun lot overgelaten. DOA geeft deze bikkels alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld. 

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.  

Ja, ik help deze bikkels ook! 

Doneer nu