Beestachtig goed nieuws

Sadie

Succesverhalen

Sadie was graatmager toen ze bij ons kwam. Nadat ze vanwege een schimmelinfectie ook nog eens de hele dag in haar hokje moest blijven zitten, werd ze depressief.

Gelukkig konden we dit wegkwijnende hoopje ellende al snel bij een super lief pleeggezin onderbrengen. Alleen was dat natuurlijk maar tijdelijk. Gelukkig volgden haar toekomstige baasjes ons op facebook. Hun kater was kort daarvoor overleden en het gemis was groot.

Na het lezen van Sadie's verhaal waren ze zo ontroerd dat ze graag kennis wilden maken met dit meisje. En Sadie? Die had ongeveer 5 minuten nodig om zich thuis te voelen. Ze kijkt nu al verlangend naar buiten waar een aanbidder haar staat op te wachten: het is Bassie, de rode kater van de buurvrouw die reikhalzend uitkijkt naar hun eerste date!

Dierendag 2018

Acties

Voor het derde jaar op rij organiseerde tattoostudio Cash and Glory een dierendagactie voor onze asielzoekertjes, met de naam Ink for Animals.

In onze hal werd een professionele pop-up tattoostudio opgezet die behoorlijk wat bekijks trok. En tot in de late avond was het een komen en gaan van enthousiaste deelnemers. De gezette tattoos waren wederom prachtig, de sfeer was relaxed en de opbrengst top!

De volledige dagopbrengst - en dat was een behoorlijk bedrag, gaat helemaal naar onze logees: maar liefst 3047,50 euro! Plus nog een kofferbak vol ingezameld voer en speelgoed. We zijn er echt heel, heel blij mee. Super bedankt, lieve mensen van Cash and Glory!

De vierde editie van Ink for Animals staat al weer in onze agenda!

Dieren in het asiel

Honden

Wie regelmatig op onze website vertoeft, verbaast zich er misschien over dat we op dit moment welgeteld 7(!) honden hebben die staan te popelen om een baasje te vinden. Zijn er dan niet meer honden? Terwijl Markplaats er toch vol mee staat? Jawel: er logeren op dit moment maar liefst 99 honden bij ons.

Eigenlijk kun je de honden die bij ons worden gebracht, grofweg in twee categorieën onderverdelen: de leuke, makkelijke honden die als broodjes bij de bakker over de toonbank gaan en al geadopteerd zijn voor ze goed en wel op de foto staan. En dan heb je het grote aantal honden die binnenkomen met allerlei lichamelijke gebreken en gedrag waar nog wel wat aan gesleuteld moet worden.

Voor al deze viervoeters zijn er soms weken en zelfs maanden van intensieve training en verzorging nodig voor ze klaar zijn om in een gezellig gezinnetje geplaatst te worden.