Mishka

Ik ben Mishka en ik zoek een nieuwe baas. Mijn vorige baasje kon mij niet bieden wat ik echt verdien en daarom ben ik naar DOA gebracht. Ik ben tweetalig opgeleid. Mijn vorige baasje heeft mij de commando’s in het Turks geleerd, maar inmiddels spreek ik al een aardig woordje Nederlands.   

Ik ben best verlegen en vind het moeilijk om vreemde mensen meteen heel erg lief te vinden. Hier bij DOA zijn ze mij heel voorzichtig en goed aan het begeleiden om aan nieuwe mensen te wennen en weer een beetje vertrouwen te krijgen. Dat is helaas een langzaam proces en er komen maar weinig mensen voor mij kijken; ik zit al meer dan 10 maanden in het asiel! Ik ben dan misschien een beetje moeilijk om te leren kennen, maar als het ijs eenmaal is gebroken ben ik je beste vriend en zijn we maatjes voor het leven! Ik ben gek op rennen en gek doen en het spelen met de bal is mijn lievelings spelletje.   

Ik zoek mensen die ervaring hebben met herders en ook snappen dat ik onzeker ben en steun en begeleiding nodig heb. Boze woorden of rukken aan de lijn, daar word ik alleen maar onzekerder van. Met een beetje training en lekkers kan ik veel leren. Ik heb tijd nodig om aan mensen en aan een nieuwe omgeving te wennen. Dus ik hoop dat je ook geduldig bent, duidelijk en consequent (zonder hard te zijn). Ik wil heel graag samen gaan trainen, zoeken, apporteren zolang we maar samen bezig zijn. Wie geeft mij een furever home?  

Help jij mee?

Mishandeld. Verwaarloosd. Op straat gedumpt, bang en uitgeput. Veel dieren die bij DOA belanden, komen uit een regelrechte nachtmerrie. Desondanks, of misschien juist daardoor, zijn het na verzorging en socialisatie de liefste, dankbaarste huisgenootjes die je je kunt voorstellen. Help jij onze dieren een tweede start te geven? 

Ik help ook