Onze mensen

Annelies

Ik werk al meer dan 12.5 jaar bij DOA. Toen ik mijn opleiding als dierenverzorger had afgerond wist is het zeker: ik wilde in het asiel werken. Gelukkig is dat gelukt, en hoe! Ik werk veel met honden met gedragsproblemen. Dan is de uitdaging: hoe krijg ik contact? En: hoe kunnen we lastig gedrag veranderen? Wat ik het allerleukst vind aan mijn baan is het een-op-een contact met de dieren. Als ik bijvoorbeeld train met een hond die eerst naar andere honden uitvalt, en dat hij dan leert veilig en rustig langs andere honden te lopen. Dat geeft zo’n kick! Trainen met een hond geeft niet alleen mij, maar ook de hond zelf veel plezier. Zo heeft het dier een leukere tijd in het asiel, en kan hij sneller naar een nieuw baasje. Het is net als met mensen, je doet het niet alleen!

Hans

Hans werkt al ruim 6 jaar als directeur bij DOA.  Hij was eerst manager in de zorg, wat hele goede ervaring was voor het ordenen en begeleiden van processen die te maken hebben met ‘patiënten’ en ‘zorg’. Waar houdt Hans zich bij DOA allemaal mee bezig? Natuurlijk de bedrijfsvoering maar ook politiek bedrijven, projecten opzetten, systemen bouwen (we zijn bezig met het ontwikkelen van een educatieplatform) en natuurlijk het aansturen van de mensen die de dieren zelf helpen. Wat vindt Hans leuk aan zijn werk bij DOA? ‘Ik vind het geweldig dat wij met zijn allen een ambitie nastreven om een betere wereld te bouwen voor dieren en baasjes. Het is zo mooi om te zien hoe collega’s doorzetten en  oplossingen vinden voor problemen. Zoals een dierverzorger die voor een heel gecompliceerd dier, de perfecte match weet te vinden. Wat een geluk voor beide partijen!

Tanja

Tanja is ooit begonnen als dtp-er (iemand die documenten opmaakt voor drukwerk) maar werkt nu al meer dan 12 jaar bij DOA. Als dierenverzorger zorgt Tanja voor de katten en konijnen met complexere problematiek en heeft zij medische kennis. Daarnaast is Tanja ook teamleider van de katten en konijnen en is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van haar team, maakt zij roosterindelingen en werkt zij mee aan projecten (zoals een project om de kattenkennels te verbeteren dat nu loopt). Tanja: ‘Ik hou enorm van de variatie in mijn werk; van het verbeteren van processen tot het daadwerkelijk meehelpen aan het herstel van een kat of konijn. Sommige dieren komen hier zo ellendig binnen, dan is het fantastisch om te zien dat zo’n dier helemaal weer opknapt en gezond en blij naar een nieuw baasje gaat!’

Majori

Majori is officieel een ‘kynologisch gedragstherapeut’ (oftewel gedragstherapeut voor onze  asielhonden) en werkt al 17 jaar bij DOA! Honden kunnen soms moeilijk geplaatst worden omdat ze heftig probleemgedrag vertonen. Bijvoorbeeld agressie naar mensen of honden toe, auto’s najagen, overmatige angst of het niet alleen kunnen zijn. Majori kijkt wat er met de hond aan de hand is en stelt een trainingsprogramma op. Daar gaan onze dierenverzorgers en vrijwilligers dan mee aan de slag. Wat vindt Majori het leukst aan haar baan? ‘Dat is makkelijk: dat een hond, die eerst moeilijk gedrag vertoonde, na het trainen alsnog een fijne nieuw baas krijgt. Daar doe ik het echt voor’. Super goed, Majori, dat onze asielhonden daardoor een tweede kans krijgen op geluk! 

Renée

Renée is na een paar jaar werken bij Artis nu al vijf jaar hondenverzorger bij DOA. En wat voor een! Ze geeft eten en medicatie, en zorgt voor een schoon hok en knuffels. Maar ze geeft ook trainingen, doet profieltesten bij honden en voert matchingsgesprekken. Wat vindt Renée het mooiste aan haar werk? ‘Een klant matchen met een hond die hij of zij in eerste instantie niet ziet zitten, dat vind ik het leukste wat er is! Mensen willen vaak een hond die eigenlijk niet zo goed past bij hun situatie. Bij een goede match bellen ze na twee maanden op om te vertellen hoe blij ze zijn met hun hond. Zorgen dat de mensen en dieren helemaal bij elkaar passen, dat geeft een enorme kick.’

Lees meer achter de schermen

Wil jij ons werk steunen?

Het opvangen, verzorgen, opereren, revalideren en simpelweg zorgen voor onze dieren kost heel veel geld. Wil jij ons werk steunen voor dieren die nergens anders terecht kunnen? 

Doneer nu