Vijf tips voor je een konijn adopteert

Tip 1

Eén konijn is geen konijn. Konijnen zijn echte groepsdieren en hebben behoefte aan een soortgenoot. Je kunt bij ons een leuk konijnenkoppel adopteren of je eigen konijn laten koppelen aan een ander.

Tip 2

Konijnen hebben veel lichaamsbeweging nodig om gelukkig én gezond te zijn. Zorg dat hun verblijf minimaal vijf vierkante meter groot is, zodat ze kunnen rennen en springen. Liefst laat je ze dan dagelijks een paar uur los lopen. Op internet en social media kun je veel leuke voorbeelden vinden. 

Tip 3

In principe kunnen alle konijnen zowel binnen als buiten gehouden worden. Maar je moet die keuze wel op tijd maken. Als je graag buitenkonijnen wilt, dan moeten ze al vanaf augustus permanent buiten zitten om een wintervacht aan te kunnen maken.

Tip 4

Je kunt konijnen niet zomaar van alles geven, want ze hebben een hele kwetsbare spijsvertering! Wortels zijn bijvoorbeeld niet zo gezond voor konijnen, omdat ze veel suiker bevatten. Kleine stukjes ter grootte van een dobbelsteen mogen wel, maar beter om een blaadje witlof, andijvie, peterselie, klein broccoliroosje en een stukje komkommer te geven. Andere groentes kan ook, maar check op internet of het geschikt is voor konijnen. Bij de Bunny Bunch staat bijvoorbeeld een overzicht van veilige groenten.

Tip 5

Konijnen zijn prooidieren en laten daarom niet snel zien dat ze ziek zijn. Ken de subtiele signalen, zodat je op tijd weet dat er iets loos is. Als een konijn 24 uur niets eet, gaat hij dood. Wacht dus niet af, maar neem contact op met een konijnkundige dierenarts. 

 Lees meer over gezondheid van konijnen