Over ons

De Dierenopvang Amsterdam (DOA) is het grootste en één van de oudste asielen van Nederland met een bewogen historie. DOA heeft als doelstelling het opvangen en herplaatsen van thuisloze honden en katten. De dieren in het asiel zijn zwerfdieren, maar ook dieren die door hun voormalige eigenaren niet meer kunnen worden verzorgd. Wij vangen uitsluitend zwerfdieren op uit de gemeenten Amsterdam en Diemen.  Per jaar komen zo’n 2000 honden en katten in DOA terecht.
Sinds  medio 2007 is DOA gevestigd in een markant nieuwbouwpand aan de Ookmeerweg in Amsterdam NieuwWest  dat plaats biedt aan 180 honden en 480 katten. 

Pension en dagopvang

DOA heeft ook een pension voor honden, katten en konijnen en een dagopvang voor honden. De inkomsten die wij genereren met deze diensten komen ten bate van de asieldieren. Ons pension is aangesloten bij Dibevo.

 
Gedragstherapie voor honden

DOA biedt ook gedragstherapie voor honden aan. Honden worden vaak afgestaan vanwege gedragsproblemen. Aan deze problemen kan vaak wat gedaan worden door middel van gedragstherapie. Op deze manier hopen we dat we afstand en dus een asielverblijf kunnen voorkomen en dat de hond lekker bij zijn baasje mag blijven!