Nazorg

Ook nadat een dier het asiel heeft verlaten kunt u nog bij ons terecht in geval van vragen. Wij willen graag dat zowel eigenaar als dier tevreden zijn met elkaar. Indien u problemen ondervindt met de verzorging van uw dier helpen wij u graag. Schroomt u niet en neem gerust contact met ons op. U kunt tijdens de volgende tijden met iemand van onze herplaatsing via 0900-2007 207 (20 cent p/m):
 
Maandag11:00 - 12:00 uur
Dinsdag 14:00 - 15:00 uur 
Woensdag11:00 - 12:00 uur 
Donderdag 14:00 - 15:00 uur 
Vrijdag11:00 - 12:00 uur 
 

Medische nazorg

Al was er in het asiel niks aan de hand, het kan altijd gebeuren dat een dier ziek wordt bij zijn nieuwe baas. Een verhuizing  is een zeer stressvolle gebeurtenis voor een dier. Hierdoor neemt de weerstand tijdelijk af en krijgen allerlei ziektes sneller een kans. Daarom geven wij een maand medische nazorg, waarbij u tot een maand na de plaatsing terecht kunt bij de asieldierenarts.
 

Nazorg bij gedragsproblemen

Als u problemen ondervindt met het gedrag van uw nieuwe huisgenoot, kunt u tot een jaar na de plaatsing met al uw vragen bij ons terecht. Wordt u uitgelaten door uw hond in plaats van andersom, krabt de kat aan de bank, zijn er problemen tussen de dieren onderling of problemen tussen het dier en een huisgenoot? Neemt u vooral contact met onze verzorgers of de hondengedragstherapeut op! De meeste problemen zijn namelijk prima op te lossen.
 

Telefonische nazorg en nazorgbezoek

Het Dierenopvangcentrum Amsterdam doet actief aan nazorg: wij nemen telefonisch contact met u op omdat we zeker willen weten dat zowel u als uw dier tevreden zijn. Eventuele problemen die u ondervindt bij de verzorging van het dier kunnen dan uiteraard ook worden besproken. Tevens beschikt het asiel over een groep enthousiaste vrijwilligers die bij de eigenaren en hun dieren op nazorgbezoek gaat. Deze bezoeken worden normaliter niet aangekondigd. De nazorgvrijwilligers gaan na of wij een goede match tussen mens en dier hebben gemaakt. Natuurlijk kunt u ook met al uw vragen betreffende het dier bij hun terecht.