Een asieldier adopteren: hoe gaat dat?

Als je overweegt een dier te adopteren kun je een afspraak maken met één van onze plaatsingsmedewerkers. Hij of zij kent de dieren en zoekt samen met jou naar een dier dat bij jou past. 
 
Het is belangrijk dat alle gezinsleden en/of huisgenoten je vergezellen naar deze afspraak. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Als je thuis al een hond hebt, dan is het verstandig deze ook mee te nemen zodat gekeken kan worden of je hond en je nieuwe huisgenoot het samen kunnen rooien.
 
Het is niet  mogelijk om zonder afspraak onze asieldieren te bezoeken. 
 

Afspraak maken

Je kunt online een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek:

Je kunt ook bellen met 0900-2007 207 (20 ct/min).

Een goede match tussen mens en dier

Als je een afspraak hebt gemaakt en naar het asiel komt gaan we met je in gesprek om een goede match te kunnen maken. We vragen wat je wensen zijn ten aanzien van je nieuwe huisgenoot en wat je een dier kunt bieden.
 
Wij vinden het heel belangrijk dat je weet waar je aan begint. Daarom geven wij eerlijke informatie over onze dieren, óók over karaktertrekjes waar nog aan gewerkt moet worden en bij ons bekende gezondheidsproblemen. Zo zorgen we ervoor dat je nieuwe huisgenoot goed bij jou en in jouw leven past. Natuurlijk ga je tijdens de afspraak ook kennismaken met de dieren die mogelijk een match voor je zijn. 
 

Adopteren

Als er een match is gemaakt dan volgt de adoptie. Spannend! Vaak kan een hond of kat meteen met je mee naar huis. Mocht je een dier niet meteen mee kunnen nemen, dan kun je hier met de plaatsingsmedewerker afspraken over maken.
 
Als je oog is gevallen op een hond kan het voorkomen dat de plaatsingsmedewerker je vraagt een paar keer terug te komen voor vervolgafspraken. Dit doen wij bijvoorbeeld bij onzekere honden. Door elkaar al een beetje te leren is de overgang naar een nieuw leven samen zowel voor de hond als voor jou een stuk makkelijker.
 
Als je een konijn wilt adopteren als maatje voor een konijn dat al bij je thuis woont, kunnen de konijnen bij ons in de opvang of bij jou thuis worden gekoppeld. 
 

Nazorg

De dienstverlening van Dierenopvang Amsterdam houdt niet op bij de plaatsing van het dier. Je kunt bij ons terecht voor nazorg op het gebied van verzorging, medische problemen en vragen over gedrag. Kijk voor meer informatie op onze nazorgpagina.