Asieltarieven

 
Bij de aanschaf, het afstaan, het terugbrengen en ophalen van een asieldier moet u zich kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. U kunt bij ons pinnen. 
 

Adoptietarieven


 Volwassen hond €165,00
 Pup (tot zes maanden oud)        €245,00
 Volwassen kat €115,00
 Kitten (tot zes maanden oud)  €150,00
 Konijn €75,00
 Koppel konijnen (= 2 konijnen) €120,00
 
 In ons adoptietarief is het volgende inbegrepen:
  • Al onze dieren zijn geënt, ontwormd en ontvlooid.
  • Alle katten en konijnen zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Op de kittens wordt vroegcastratie toegepast.
    Indien een konijn nog niet geholpen is, bijvoorbeeld omdat een voedster nog te jong is voor de ingreep (kan vanaf 9 maanden), maar wel al geadopteerd wordt, doen wij de ingreep als nog kosteloos bij 9 maanden.
  • Alle dieren hebben een vaccinatiebewijs.
  • Alle honden en katten zijn voorzien van een geregistreerde identificatiechip.
  • Alle dieren krijgen gratis een maand dierenartszorg bij onze asieldierenarts. Oude katten (15 jaar en ouder) en honden (13 jaar en ouder) kunnen tot twee maanden na plaatsing bij onze dierenarts terecht.

Retourbeleid

Indien u een bij ons aangeschaft dier toch niet wilt houden, kunt u het binnen drie maanden na de adoptiedatum terugbrengen naar het asiel. U krijgt in principe geen geld terug, noch kunt u een dier "ruilen" voor een ander dier. Indien u het dier al langer dan drie maanden in uw bezit heeft, kunt u afstand doen van het dier volgens de daarvoor geldende procedure. Het is verboden een bij ons aangeschaft dier weg te geven, te verhandelen of op straat te zetten.

Uitgebreide informatie omtrent de rechten en plichten bij aanschaf van een asieldier vindt u in de plaatsingsvoorwaarden. 

Afstandstarieven

 
 Hond€100,00
 Pup tot 4 maanden oudgratis
 Kat€80,00
 Kitten tot 4 maanden oudgratis
 Konijn€35,00
 Chippen€25,00
 Vaccinatie hond/kat€40,00
 Vaccinatie konijn€25,00
 Eventuele medische behandelkostenvariabel*
 
* Afhankelijk van de medische omstandigheden van uw dier kunnen er nog extra kosten voor noodzakelijke medische behandelingen worden berekend. Als uw kat niet gecastreerd of gesteriliseerd is, komt er € 50,- voor castratie bij en € 75,- voor sterilisatie. Bij de honden is het afhankelijk van het ras of ze gecastreerd of gesteriliseerd moeten zijn, kosten bedragen €125,- tot €175,-.

Bij kittens, pups en babykonijntjes worden geen extra kosten berekend.
 
Mocht u financieel niet in staat zijn de afstandskosten te voldoen, dan valt hier altijd over te praten. Samen komen we er wel uit. Neemt u hiervoor contact met ons op.


Kosten bij retour eigenaar

Indien uw dier in het asiel is beland als zwerfdier, dient u bij het ophalen van uw dier de verblijfs- en eventuele medische en chipkosten te voldoen. Tevens moet u kunnen aantonen, door middel van bijv. foto's, paspoort/vaccinatiebewijs of chipgegevens dat u de eigenaar van het dier bent. Wij geven het dier niet aan een derde mee zonder goedkeuring van de eigenaar.